ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in

BARA IDAG 30-50% på mattor från Scandi Living*

Inspiration/Duka/Dukningstips/5 tips: låt din skärbräda bli en del av dukningen
En romantisk festdukning där ostbricka serveras på skärbräda i trä från HK Living.

5 tips: låt din skärbräda bli en del av dukningen

Skärbrädan är en trogen vän i köket, men har du någonsin testat att duka med den? En skärbräda i trä kan du plocka fram till flera olika tillfällen: till ett vackert tallrikskuvert på festen, som serveringsbricka eller varför inte som centerpiece på dukningen? Här kommer 5 tips!
lördag 8 maj 2021
Dela artikel
En festdukning med skaldjursfrossa där tallrikskuvertet är uppdukat på en skärbräda i trä från Aida.

Varför inte duka på skärbrädan? Ett kreativt sätt att använda kökets mest underskattade detalj på!

1. ETT ANNORLUNDA TALLRIKSKUVERT

Skärbrädan kan vara en underskattad köksdetalj som kan användas till mycket mer, bara du släpper loss kreativiteten. Om du har några lite större skärbrädor så är ett tips att använda dem som alternativa bordstabletter på vilka du dukar upp tallrikskuverten. I denna festdukning med skaldjursfrossa, har skärbrädan RAW från Aida använts till att skapa en personlig dukning där varje gäst fått allt som behövs för kvällens storslagna fest. Det vackra materialet teak ger den förövrigt eleganta dukningen en gnutta rustik känsla vilket skapar en fin balans – allt tack vare skärbrädan!

En vardagsdukning där skärbräda från House Doctor används som grytunderlägg till grytan från Eva Solo.

Eller varför inte använda skärbrädan som ett snyggt grytunderlägg? 

2. SKÄRBRÄDAN SOM GRYTUNDERLÄGG

Det kan vara mysigt ibland att ställa fram maten direkt på bordet och servera ur en gryta eller kastrull – speciellt om du har en snygg sådan. Då kan din skärbräda även fungera som ett praktiskt grytunderlägg.  En skärbräda i valnöt som denna från House Doctor, skyddar bordet från värmen samtidigt som den blir en del av din dukning – perfekt till en vardagsmiddag. 

En frukostdukning där nyttiga mackor serveras på ljus skärbräda i trä från Skagerak.

Skärbrädan kan även användas som ett vackert serveringsfat – här Ratio skärbräda från Skagerak.

Gästerna bjuds på gyllene scones serverade på skärbräda i valnöt från House Doctor.

House Doctor skärbräda i valnöt. 

3. FÖR SNYGGARE SERVERING

Trä är ett tidlöst material och med en skärbräda i ek eller valnöt, blir det som en del av den rogivande skandinaviska naturen flyttat in i köket. På en dukning, till en enkel frukost eller till festen - blir det snyggt att använda skärbrädan till servering eller som uppläggningsfat. Duka fram den goda frukostmackan för bästa start på dagen, eller varför inte servera nygräddade bullar och scones på skärbrädan för gästerna att glatt ta för sig av?

Det är uppdukat för romantisk middag med stor skärbräda från Global på mitten av bordet varpå vinkaraffen står.

Global skärbräda. 

 En romantisk dukning där stor skärbräda i trä från Global agerar som centerpiece varpå ljuslyktor från Iittala och vinkaraff står på.

Har du en stor skärbräda? Låt den agera som dukningens mittpunkt för en extra speciell och genomtänkt dukning att överraska med!

4. ETT IMPONERANDE CENTERPIECE

Vem kunde ana att en skärbräda kunde agera centerpiece? Om du har en större skärbräda hemma, testa då att använda den som en iögonfallande detalj i din dukning, varpå du ställer fram middagens dryck eller mat. Denna bastanta skärbräda från Global är det självklara valet för hemmakocken, men den är även otroligt snygg att duka på. Dels får du höjd på din dukning vilket fångar ögat, dels upplevs dukningen lite extra speciell och genomtänkt. Så testa gärna till nästa middag med bästa sällskapet!

En ostbricka har ställts fram på festdukningen där den serveras på en rund skärbräda i trä.

En ostbricka är enkelt att bjuda gästerna på och för en vackert rustik dukning kan du duka upp på skärbrädan. Ytterligare ett användningstips för denna praktiska köksdetalj!

5. EN FESTLIG OSTBRICKA

Att duka fram en ostbricka är otroligt smidigt till festen då gästerna fritt kan ta för sig samtidigt som det är enkelt att sätta ihop. Till nästa fest eller för lite vardagslyx, kan du med all fördel duka upp ostbrickan på skärbrädan! Det blir ett fint sätt att välkomna gästerna på och gör sig bäst i en rustik dukning där skärbrädan förstärker looken. Komplettera med en snygg sax att knipsa av vindruvorna med och festen kan börja.

Se alla skärbrädor

Läs mer: Duka med servetter - tips & idéer. 

Text: Arijana Kapic  Styling: Madeleine Petersson, Ellinor Johansson, Elin Forsander Foto: Angeliqa Daldorph

SNYGGA SKÄRBRÄDOR

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB