5 Julklappstips till festfixaren

Letar du efter den perfekta julklappen till den i ditt liv som alltid anordnar fester och middagar? Här listar vi fem julklappstips som varje festfixare behöver i sitt liv – alltifrån ljusstakar och vaser till en tidlös duk och servetter att skapa vackra servettvikningar med. Hårda och mjuka julklappar som hjälper en att skapa oförglömliga dukningar – till fest som vardag!

FESTDUKA

1 november 2018
Nattlight ljusstake från Skultuna.
Kastehelmi ljuslykta från Iittala.

JULKLAPPSTIPS 1 – LJUSSTAKAR

En given detalj i varje festfixares samling är ljusstakar eller ljuslyktor – stora som små! Levande ljus skapar vacker stämning på bordet och skänker dukningen värme oavsett årstid. Ståtliga Nattlight-ljusstakarna från Skultuna är sanna klassiker som dessutom bidrar med höjd på dukningen. Eller varför inte en av Iittalas mest omtyckta serier, Kastehelmi? Dessa omåttligt populära ljuslyktor sprider en gemytlig stämning och passar perfekt att strö ut på en stor middagsbjudning.

En linneduk är en perfekt julklapp till festfixaren.

JULKLAPPSTIPS 2 - EN TIDLÖS GRUND

En vacker linneduk lär garanterat bli en uppskattad julklapp av festfixaren. En duk skapar en ombonad känsla och kan läggas på snedden, rakt eller i mitten som en alternativ löpare! Kombinera gärna duken med linneservetter i matchande ton eller i en färg som skapar kontrast. Servetten är given på en dukning och med en linneservett kan festfixaren skapa vackra servettvikningar åt sina gäster på nästa bjudning!

Julklappstips-Sunshine linneservett från Himla.
Ljusstakar och linnedukar samt linneservetter är bra julklappstips till festfixaren i ditt liv.
 

JULKLAPPSTIPS 3 – BLOMSTERPRAKT

En dukning kommer verkligen till liv när vasen fylls med blommor och grönt i säsongens färger. En vas som julklapp bjuder in till vardagslyx och blomsterprakt. Äng vas från Klong är en modern klassiker som låter en skapa olika blomsterarrangemang – höga som låga medan enkla och stilfulla vaser som Lyngby-vasen diskret passar in på många dukningar.

Äng vas stor i mässing från Klong är bra julklappstips.
Lyngby vas i vit är en fin julklapp.

JULKLAPPSTIPS 4 – FESTLIGA GLAS

Varje festfixare behöver festliga glas att servera goda drinkar eller gott vin ur när gästerna anländer. Klassiker som Essence vinglas från Iittala är alltid en uppskattad julklapp medan cocktailglas kan bli ett spännande tillskott hemma hos festfixaren.

Vinglas, cocktailglas och champagneglas är julklappstips till festfixaren.
 
Ferm Living ostkniv-set till ostbricka är bra julklappstips.
Serveringsbricka i marmor från House Doctor är julklappstips till festfixaren.
Julklappstips - skärbräda för uppläggning och sax att knipsa vindruvor med.

JULKLAPPSTIPS 5 – TILLBEHÖR till DEN PERFEKTA OSTBRICKAN

Festfixaren har nog serverat en härlig ostbricka mer än en gång på sina bjudningar. Det är en perfekt förrätt för gästerna att ta för sig av så varför inte ge bort de perfekta tillbehören som julklapp? En vacker skärbräda eller marmorbricka passar utmärkt att lägga upp osten och kexen på medan en snygg sax enkelt kan användas för att knipsa av vindruvor. Formaggi ostkniv-set från Ferm Living passar perfekt till att skära upp osten med samtidigt som de även blir snygga dekorationer på bordet!

Läs mer: 5 julklappstips för den nyinflyttade. 

Varukorg
Stäng