5 julklappstips för den nyinflyttade

Vet du inte vad du ska ge den nyinflyttade i julklapp? Här listar vi 5 julklappstips för det nya hemmet! Alltifrån tidlösa designklassiker som Swedish Grace tallrikar till moderna ljusstakar och värmande plädar. Detaljerna som hjälper en att skapa ett ombonat hem som bjuder in till umgänge och oförglömliga stunder!

MATPLATSEN INNE

6 december 2018

JULKLAPPSTIPS 1 - TIDLÖSA MATTALLRIKAR FÖR ALLA TILLFÄLLEN

Varför inte ge bort en tidlös designklassiker i julklapp till det nya hemmet? Tidlösa mattallrikarna Swedish Grace från Rörstrand är en sann klassiker som passar de flesta hem och stunder. En omtänksam gåva som bjuder in till umgänge och många nya minnen runt ett dukat bord – till fest som vardag. Eller varför inte ge bort ett romantiskt porslin som Havspil från Nordic Nest Dining? Ett set med tallrikar blir en perfekt julklapp till den nyinflyttade – oavsett om det bidrar till en befintlig samling eller om det är till det allra första hemmet.

Festdukning med Swedish Grace tallrik och mässingsbestick.
Festdukning med blåvitt porslin Havspil från Nordic Nest Dining och bestick från Gense.
 

JULKLAPPSTIPS 2 - BESTICKKLASSIKER

Vet du med dig att den nyinflyttade vill förnya lite? Eller kanske används plastbestick flitigt? Slå in ett stilfullt paket fyllt av bestickklassiker i jul! Genses Focus de Luxe bestickset är perfekt för den designintresserade medan besticken Oxford passar in i det eleganta hemmet.

 Focus de Luxe bestick från Gense.
Oxford bestick från Gense.

JULKLAPPSTIPS 3 - MJUKA & VÄRMANDE PLÄDAR

Ge bort en mjuk julklapp i år som värmer och bidrar till en ombonad känsla i hemmet – både kring matplats, som sovrum och vardagsrum. En stilren ullpläd från Klippan Yllefabrik eller Nordic Nest blir en uppskattad julklapp som passar flera olika hem och stilar!

Grå pläd från Klippan Yllefabrik.
Mist grå-vit ullpläd från Nordic Nest.
Wicker grå ullpläd från Nordic Nest.

JULKLAPPSTIPS 4 - EN STILFULL LJUSKÄLLA

En ljusstake eller ljuslykta är klassiska inflyttningspresenter och till jul blir det extra stämningsfullt och passande! Ge bort en stilren oljelampa som Patina från Klong eller enkla ljuslyktor som Valkea från Iittala som får sprida värme i hemmet. En enkel ljusstake blir även den en fin julklapp som kan användas både till dukningar som till att förhöja matplatsen.

Patina oljelampa från Klong.
Valkea ljuslykta i färgen sand från Iittala.
Ljusstakar från Cooee Design.
Vit kaffemugg Kalk från Nordic Nest Dining.
Havspil kaffemugg är klassiskt blåvitt porslin till julfikat.

JULKLAPPSTIPS 5 - VACKRA KAFFEKOPPAR TILL MORGONKAFFET

Ett säkert kort som julklapp till den nyinflyttade är en vacker kaffemugg till morgonkaffet eller fikat. Är du tveksam på vilken stil som passar det nya hemmet? En klassiker som vita kaffekoppar eller tekoppar från Swedish Grace-serien eller nya favoriten Kalk passar in hos de flesta. Eller våga lite färg med muggen Havspil för den som älskar blåvitt porslin!

Varukorg
Stäng