Duka romantiskt - 3 stilar

Grafiskt och modernt eller rustik romantik? Fika eller middag? Vi listar hur du kan duka romantiskt i tre stilar för en stund då ni får rå om varandra lite extra - oavsett om det är till er årsdag, alla hjärtans dag eller till en mysig vardagskväll.

FESTDUKA

1 februari 2019

STIL 1 - DUKA ROMANTISKT & AVSKALAT

Firar ni årsdag? Eller det kanske är alla hjärtans dag? Låt dig inspireras av denna enkla dukning där ett grafiskt starkt porslin som Räsymatto och Siirtolapuutarha från Marimekko sätter stilen tillsammans med stilfulla silverbestick och en kompletterande servettring. Använd dig gärna av en vacker duk under tallrikskuvertet för att bryta av det moderna uttrycket med en välkomnande mjukhet. Bjud sedan din kärlek på favoritvinet och låt kvällens tilltugg ledigt vila på bordet. Resultatet blir avskalad elegans som flörtar med det grafiska och moderna.

Vill du se mer av denna dukning inspirerad av Frankrike? Klicka här för artikeln En fransk afton bland takåsarna.

Romantisk dukning till alla hjärtans dag med Marimekko tallrik och Georg Jensen bestick.
Duka romantiskt till alla hjärtans dag med Orrefors vinglas och tallrikar från Marimekko.
Röda rosor huserar i Ernst ljuslykta på romantisk dukning.

STIL 2 - RUSTIKT OCH KÄRLEKSFYLLT

Fira alla era år tillsammans med en rustikt romantisk dukning där rosor pryder kuvertet och nejlikor dekorativt ramar in kvällen. Denna dukning visar hur du vackert kan kombinera en rustik tallrik med ett mer förfinat porslin som Kastehelmi tallrik från Iittala. Eleganta Iittala vinglas fullbordar det eleganta medan en skärbräda på bordet åter kopplar an till det rustika. När det sedan är dags för er favoritefterrätt kan du även ta tillfälle i akt att ge din kärlek en omsorgsfullt utvald kärleksgåva – en alla hjärtans dag present kanske? Gör något annorlunda och låt den vila i en vacker ask.

Se mer av denna dukning i artikeln Välkommen på romantisk middag för två – klicka här.

Duka romantiskt med rustik tallrik från By On och Iittala vinglas till alla hjärtans dag.
Duka romantiskt med rustik tallrik från By On och Iittala vinglas till alla hjärtans dag.
Duka romantiskt med Iittala Kastehelmi dessertskål och tallrik medan en alla hjärtans dag present vilar på bordet.

STIL 3 - EN SÖT FIKASTUND FÖR TVÅ

Är en söt fikastund mer er stil? Duka romantiskt för en fikastund fylld av omtanke och kärlek med inspiration från denna ömma stund. Här går färgerna i svartvitt med inslag av rosa och gröna toner där Marimekko Räsymatto tallrik och kaffekopp står för det moderna och mönstrade.

Duka romantiskt med Marimekko kaffekopp och assiett till alla hjärtans dag.
Egengjord etikett på champagneflaskan är ett fint alla hjärtans dag pyssel och idé för när du ska duka romantiskt.
Duka romantiskt till alla hjärtans dag med bakelse, kaffe och blommor på bordet.

Bryt av det grafiska för ett mjukare uttryck, med en romantisk duk på bordet eller detaljer i rundade former som Bernadotte termoskannan. Ska du duka till alla hjärtans dag och vill du ha ett sött alla hjärtans dag pyssel? Skapa unika etiketter på bubbelflaskan med era namn på och knyt ihop sugröret med en vacker ros. En detalj som överraskar och gläder din kärlek för ännu ett ömt minne ni tar med er på er resa tillsammans genom livet.

Läs mer hur du skapar personliga etiketter och dukar för fika i artikeln En romantisk kvällsfika – klicka här.

Varukorg
Stäng