Så dukar du till en söt & lantlig påskbuffé

Påsken är i antågande och i år firas den bland vackra kalkstensväggar där ett dessertbord dukats upp. Diskreta påskdekorationer, en jordnära färgskala och vårens skrud – vi visar dig hur du kan duka upp till en söt och lantlig påskbuffé!

FESTDUKA

27 mars 2019
Ett långbord i trä står uppdukat i rustik stil med flertalet påskdesserter på bordet som tårtor och muffins.

RUSTIK PÅSK PÅ LANDET MED NATURMATERIAL

Mellan vackra kalkstensväggar står ett långbord med godsaker uppdukat för årets påskfirande. Ett buffébord är utmärkt till högtider som påsk då dina gäster fritt kan ta för sig och även få tid att gå runt och samtala. Är du den som föredrar påsk bortom grälla färger? Använd dig av en jordnära färgskala som bas tillsammans med någon accentfärg som orange eller gult. Förstärk sedan det rustika i miljön genom att duka på ett äldre träbord. Ett tips är att drapera en linneduk som Clean från Nordic Nest på ena sidan av bordet för att mjuka upp uttrycket något men det är även ett bra tips om du vill undvika spill på duken.

Oak ljuslykta från Sagaform sprider stämning på en rustik påskdukning.
Spretiga påskbuketter av tulipaner och körsbärskvistar huserar i stora ljuslyktor från House Doctor som ett stilleben på en rustik påskdukning.

Ett annat tips är att du sedan kan skapa olika stilleben på bordet. Ljus och blommor är givna på en dukning men även på ett buffébord där de skapar stämning och förstärker helhetsuttrycket. Låt även dessa gå i samma rustika stil: en spretig bukett med vårens skrud på ena kortsidan av bordet i vad som egentligen är ljuslyktor från House Doctor skapar höjd, medan ljusstakar i stengodslera från Paradisverkstaden skapar ett annat stilleben på motsatt sida. Tänk glas, trä och stengods!

Ljuslykta och ljusstake från Paradisverkstaden i vacker stengodslera utgör ett litet stilleben på rustika påskdukningen tillsammans med naturens grönska.
Bladverk ljusfat från Paradisverkstaden har dekorerats med vaktelägg för mysig stämning på påskdukningen.
En påskdukning som dekorerats med stilrena påskdekorationer som vita påskkycklingar från DBKD och ljuslykta från ERNST.
Dekorationsägg i keramik från DBKD är ett stilfullt alternativ till överdådiga påskdekorationer och är väldigt fina på en påskdukning.
Ett Serafina påskägg från Lene Bjerre vilar i ett litet näste på bordet gjort utav björkris.

DISKRETA & STÄMNINGSFULLA PÅSKDEKORATIONER

Det går att få till en härlig påskstämning utan en flock av påskkycklingar i skarpa färger. Håll det avskalat och rofyllt med några få utvalda påskdekorationer på bordet. Vita påskkycklingar och dekorationsägg i keramik från DBKD är några stilfulla alternativ som medför stämning men som samtidigt inte tar över. Tillsammans med naturfärgade ägg och vackra fågelbon gjorda på björkris blir uttrycket charmigt lantligt och även elegant.

Påskdessert i år är en vacker chokladtårta, serverad på Swedish Grace tårtfat.
En chokladtårta är årets påsktårta och serveras på ett Swedish Grace tårtfat från Rörstrand tillsammans med kaffe ur vita kaffekoppar från samma serie.
Ett dessertbord står uppdukat som årets påskbuffé där chokladägg serveras ur ett rustikt serveringsfat från Bloomingville.
 
Påskfestens kuvert består av assiett från PotteryJo, efterrättsbestick från Hardanger och Swedish Grace kaffekopp på beige linneduk.
Mysig fikastund till påsk med Swedish Grace kaffekopp och påsktårta serverad på Swedish Grace tårtfat från Rörstrand.

RUSTIKT & ELEGANT ÄVEN PÅ PÅSKKUVERTET

Desserterna är uppdukade och bordet bjuder in till glada skratt och snabba fingrar på påskgodiset. Även om det bara är en kaffekopp och en assiett, är det fint om kuvertet på din dukning går i samma stil som långbordet. Här har rustikt och elegant återigen kombinerats med hjälp av tidlösa Swedish Grace muggar från Rörstrand, silverbestick och en rustik assiett. Ett litet fågelbo på det och ett placeringskort, blir pricken över i:et. Påsk är verkligen tid för familj och vänner – så bjud över dina närmsta på en mysig fikastund denna påskdag!

Recept på chokladtårtan, morotstårtan och festens övriga godsaker hittar du här!