FÖRLÄNGT ÖPPET KÖP TILL 31 JANUARI

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Öppna DAGENS LUCKA i julkalendern

Inspiration/Duka/Festduka/Så kan du duka buffébord till påsk i lantlig stil
En rustik påskbuffé står uppdukad i lantlig miljö och långbordet är fullt av olika påskdesserter som chokladtårta serverad på Swedish Grace tårtfat.

Så kan du duka buffébord till påsk i lantlig stil

Att duka buffébord är ett smidigt sätt att servera gästerna på vid större högtider och tillställningar. Och till påsk, för en härlig påskbuffé i sötaste slaget blir det inte bättre. Vi visar dig hur du kan duka till buffébord med påskens goda desserter i en härligt rustik och lantlig stil.
tisdag 11 maj 2021
Dela artikel
Ett långbord i trä står uppdukat i rustik stil med flertalet påskdesserter på bordet som tårtor och muffins.

Duka buffébord till påsk med ett långbord i trä som välkomnar dina gäster till årets påskbuffé och som i år går åt det söta hållet.

DUKA PÅ RUSTIKT LÅNGBORD MED NATURFÄRGER

Ett buffébord är utmärkt till högtider som påsk då dina gäster fritt kan ta för sig och även få tid att gå runt och mingla. Dessutom får du mer tid över till att umgås med dina gäster när du inte behöver duka av eller på. För att duka buffébord i lantlig stil till påsk är ett tips att duka med en jordnära färgskala som bas tillsammans med någon accentfärg som orange eller gult för att få till känslan av påsk. Duka på ett rustikt långbord utan duk för att få till en avslappnad, lantlig stil. Men för att mjuka upp uttrycket något är ett tips att du draperar en linneduk på kortsidan av bordet. Det ger ditt buffébord en mer harmonisk känsla som passar fint till påsk.

Bladverk ljusfat från Paradisverkstaden har dekorerats med vaktelägg för mysig stämning på ett buffébord dukat för påsk.

Bladverk ljusfat från Paradisverkstaden har dekorerats med vaktelägg högtiden till ära. 

Spretiga påskbuketter av tulpaner och körsbärskvistar huserar i stora ljuslyktor från House Doctor som ett stilleben på ett buffébord i lantlig stil.

Tips: låt blommor agera accentfärg på din annars neutrala dukning & ställ dem i ljuslyktor såsom dessa från House Doctor istället för vaser.

SKAPA ENKLA STILLEBEN PÅ BUFFÉBORDET

När du vill duka buffébord för en fest eller högtid som påsk, är det en fin idé att tänka på vilka olika stilleben du kan skapa på bordet.  Vad du ska tänka på är att du grupperar dina stilleben. Ljus och blommor är givna på en dukning men även på ett buffébord där de skapar stämning. En spretig bukett med vårblommor, skira kvistar och ståtliga tulpaner är några tips på vad du kan dekorera bordet med. Och tänk gärna på att mixa olika material som trä, glas och stengods för att få till den rustika känslan.

Duka buffébord i påsk med stilrena påskdekorationer som här med vita påskkycklingar i keramik från DBKD och ljuslykta från ERNST.

Påskdekorationerna behöver inte vara överdådiga och i grälla färger – DBKDs påskkycklingar i vitt är ett stilrent alternativ!

Ljuslykta och ljusstake från Paradisverkstaden i vacker stengodslera utgör ett litet stilleben på rustika påskdukningen tillsammans med naturens grönska.

Tips: skapa stilleben på varje ände av långbordet som vackert ramar in dessertbuffén med grönska och ljus. 

Ett Serafina påskägg från Lene Bjerre vilar i ett litet näste gjort på björkris på ett dukat buffébord i lantlig stil.

Gör små fågelbon på björkris att dekorera buffébordet med. 

DUKA BUFFÉBORDET MED SÖTA PÅSKDEKORATIONER

Det går att få till en härlig påskstämning utan en flock av påskkycklingar i skarpa färger. Vill du duka buffébord i lantlig stil ska du utgå ifrån få och noggrant utvalda påskdekorationer i naturfärger. Vita påskkycklingar i keramik från DBKD är några stilfulla alternativ som medför det lilla extra till påskbuffén utan att de tar inte över. Tillsammans med fina dekorationsägg och vackra fågelbon gjorda på björkris blir uttrycket charmigt lantligt och även elegant.

PÅSKDEKORATIONER

För att duka buffébord till påsk kan man göra som här och ställa fram tårtor och sötsaker på olika fat och rama in långbordet med blommor och ljus på sidorna.

När du ramat in buffébordet med stilleben och dekorationer kan du ställa fram de goda desserterna i mitten på vackra fat i olika höjder.

SERVERA MATEN ELLER DESSERTEN LEKFULLT I MITTEN

När dekorationerna är på plats är det dags att ställa fram maten, eller i detta fall påskdesserterna, innan gästerna kommer. Duka buffébordet med serveringsfat i olika höjder och stilar så får du till den rustika looken på bordet. Då påsken även är en väldigt lekfull högtid så kan det vara i sin rätt att även duka med äggkartonger! Söta cupcakes passar perfekt in i en äggkartong för de minsta gästerna att ta för sig av.

Påskdessert i år är en vacker chokladtårta, serverad på Swedish Grace tårtfat.

Påsk är verkligen en familjehögtid vilket gör ett buffébord perfekt så gästerna fritt kan ta för sig av godsakerna. 

En chokladtårta är årets påsktårta och serveras på ett Swedish Grace tårtfat från Rörstrand tillsammans med kaffe ur vita kaffekoppar från samma serie.

Ett tårtfat som Swedish Grace från Rörstrand & kaffekoppar ur samma serie för in lite elegans som gör sig fin med det rustika elementen.

Ett dukat buff�ébord fyllt med desserter för en söt påskbuffé där chokladägg serveras ur ett rustikt serveringsfat från Bloomingville.

Desserterna är uppdukade och bordet bjuder in till glada skratt och snabba fingrar på påskgodiset. 

Påskfestens kuvert består av assiett från PotteryJo, efterrättsbestick från Hardanger och Swedish Grace kaffekopp på beige linneduk.

Låt dukningen gå hand-i-hand med stilen på buffébordet – här elegant & rustikt i perfekt balans med Daisy tallrik från PotteryJo.

Mysig fikastund till påsk med Swedish Grace kaffekopp och påsktårta serverad på Swedish Grace tårtfat från Rörstrand.

Påsk är tid för familj och vänner – så samla dina närmsta för en mysig fikastund på påskdagen! 

DUKA UPP ETT PÅSKKUVERT MED RUSTIKT PORSLIN & PÅSK-DIY

Oavsett om du bjudit in till påskmiddag eller en söt fikastund på påskdagen, så är det fint om även kuvertet på bordet går enligt samma stil som buffébordet. Här har rustikt och elegant återigen kombinerats med hjälp av tidlösa Swedish Grace muggar från Rörstrand, silverbestick och en rustik assiett. Ett litet fågelbo på det och ett placeringskort, blir pricken över i:et. Påsk är verkligen tid för familj och vänner – så bjud över dina närmsta på en mysig fikastund denna påskdag!

Recept på chokladtårtan, morotstårtan och festens övriga godsaker hittar du i artikeln 4 recept på enkel och god påskdessert

Styling: Anna Magnusson, Ellinor Johansson, Arijana Kapic Foto: Angeliqa Daldorph

Arijana Kapic
Skribent

DUKA TILL PÅSK

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2023 Copyright Nordic Nest AB