En elegant och klassisk midsommardukning

Jordgubbstårtan är på plats och sillen är förberedd. Handplockade blommor har virats runt den vackra midsommarkransen och familj och vänner är på intåg. Inspireras av en blå-vit dröm till midsommardukning i midsommar - och duka klassiskt och elegant till denna fantastiska högtid.

FESTDUKA

4 juni 2018
Linneservetten vilar på Ostindia Floris tallriken, inlindad i en servettring i mässing från Himla.
Handskriven midsommarmeny står i korthållare i solid mässing från Ferm Living.

En blå-vit midsommarnattsdröm

Det tidlösa porslinet Ostindia & Ostindia Floris från Rörstrand känns lika svenskt som midsommarfirandet i sig och skapar en blomstrande elegans på den välstrukna linneduken. Genom att kombinera olika, men snarlika serier kan du få till en vacker och intresseväckande dukning. Besticken Pyramid från Georg Jensen kompletterar kuvertet med stilren och avslappnad känsla.

Dricksglas till ölen och höga snapsglas på fot vänder på det traditionella medan skira glasvaser från ERNST tillför en ledighet vi så starkt förknippar med sommaren. Tillsammans med vackra trädgårdsblommor blir midsommardukningen en fröjd för ögat.

Eleganta tallrikar från Ostindia Floris och Ostindia-serien och silverbestick från Hardanger Bestikk utgör midsommardukningens kuvert.
Ett fång med mässingsljusstakar från Cooee Design står placerade i grupp på bordet.

Som i en snapsvisa

Ett stort fång mässingsljusstakar placerade i grupp skapar ett effektfullt intryck på bordet – speciellt när dagen övergår till en svagt upplyst och varm midsommarkväll. Låt ljusstakarna gå som noter i en snapsvisa – högt, lågt, ner och upp. Just ljusstakar i mässing, här från Cooee Design och Skultuna, förstärker elegansen och det högtidliga i midsommardukningen.

En grönskande midsommarkrans ligger ledigt på stolen.
Glasvaser från ERNST pryder bordet och ger liv åt midsommardukningen.
Dessertostar och nötter serveras på Musselmalet ovalt fat från Royal Copenhagen.

EN BLOMSTERTID ÄR KOMMEN

Enkelt och den djupaste blå som för tankarna till havet – denna klassiska och eleganta midsommardukning fångar verkligen det vi älskar med sommarens långa dagar. Plocka säsongens vackra skapelser från trädgården, placera dem i små vaser längs med bordet och i stora vaser på bordsänden – på så sätt skyms inte sikten mellan gästerna.

Låt gärna blommorna plocka upp resten av dukningens färger för en slående vacker helhet. Servera en enkel ostbricka som gästerna kan ta för sig av innan sillen plockas fram och midsommarfirandet tar vid – detta är en glädjens dag, fångad i en midsommardukning som utstrålar elegans och tidlöshet.

Läs mer: Enkla & blomstrande DIY-tips till midsommar.