Romantisk festdukning i mjuka pasteller

När vårblommorna börjar vakna till liv och dagarna blir allt ljusare, väcks även önskan att samla ett gott sällskap runt ett dukat bord för en kväll som bryter vardagens hektiska ruljangs. Låt dig inspireras av spirande vårkänslor, för en festdukning i mjuka pasteller. Avslappnat och romantiskt – vi visar dig hur du kan duka till vårens alla festliga tillfällen.

FESTDUKA

15 april 2019
En vårlik festdukning i mjuka pasteller står uppdukad på rustikt träbord.

PLOCKA IN VÅREN & DUKA I PASTELLER

Vi tycks aldrig tröttna på det svala och romantiska som vilar över pastellfärger som ljusrosa, svalt blått och aprikos. Speciellt i vårtider när det ljusa påminner oss om att vintermörkret äntligen är bakom oss. Pasteller återskapar dessa spirande vårkänslor på din dukning och här är rosa mest framträdande med nyanser av aprikos och lila som förstärker känslan. Välj hur du vill jobba med dessa färger: antingen kan du låta enstaka detaljer ta in färgerna eller så arbetar du med en helhet där även porslin, blommor ja t o m maten skapar en inbjudande helhet.

En festdukning i vårens tecken med mjuka pasteller, eleganta Swedish Grace tallrikar från Rörstrand och rustika inslag som betongljusstake och träbricka.
 
Ett vårligt tallrikskuvert med Swedish Grace tallrik, guldbestick och linneservett på en festdukning dekorerad i mjuka pasteller.

GROVT & MJUKT I BALANS – VÅGA DUKA ELEGANT I RUSTIK MILJÖ

Det är inte alltid miljön eller ditt matbord som behöver styra din dukning: genom att duka i annan stil bryter du av och skapar en vacker kontrast i din vårdukning. Har du ett vackert träbord? Varför inte kombinera det med tallrikar som fångar essensen av elegans som porslinet Swedish Grace från Rörstrand? Nöj dig inte bara med det, utan låt hela tallrikskuvertet utstråla samma känsla med hjälp av guldbestick, en linneservett som knyter an till linneduken från Himla, tidlösa vinglas och en snygg servettring i mässing. Gör det hela sedan extra inbjudande genom att göra små akvarellfärgade placeringskort som vittnar om omtanke för varje gäst.

I denna vårlika festdukning ligger linneduken från Himla på sniskan så delar av träbordet får komma fram för ett rustikt och vackert uttryck.
 
En ostbricka serverad på skärbräda i trä från HK Living bjuder gästerna till att ta för sig på middagen.

HÅLL DET ENKELT – PLOCKMAT GER MER TID FÖR UMGÄNGE

En härlig vårmiddag i all ära, men ibland vill man tillbringa mer tid med det goda sällskapet än i köket med komplicerade rätter. Välkomna vännerna på en avslappnad middag med enkla tilltugg och plockmat som ostbricka, charkuterier, frukt och nybakat bröd. Enkelt att plocka fram och dessutom visuellt vackert på dukningen när du serverar allting direkt på exempelvis en skärbräda.

Detaljer som stengodskannor och betongljusstake skapar här en varm stämning på denna vårlika festdukning i mjuka pasteller.
En spretig vårbukett i pastellfärger huserar i blomkruka från Kähler och förskönar denna festdukning.
En vårlik festdukning i sala pasteller som rosa och aprikos som ledigt balanserar mellan rustikt och elegant.

EN FESTDUKNING FYLLD MED VÄRME & OMTANKE

Få saker säger ”välkommen till bordet” som en vacker bukett… Ett styling tips är att använda dig av krukor och vaser i keramik för de romantiska och spretande vårbuketterna. Keramik som material lyfter det rustika i dukningen medan dess färger och glaserade ytor balanserar tillbaka till det elegant. Ett annat tips är att plocka in andra naturnära element som bidrar till den varma känslan. En träbricka, en brödkorg i jute och betongljusstakar hjälper alla till att skapa en festdukning som välkomnar våren och gästerna med en varm omfamning.

Läs mer: Duka upp för våren - 7 vackra tallrikskuvert

Varukorg
Stäng