Stämningsfulla dekorationer till studentfesten

När examensdagen äntligen är här och hemmet är uppdukat för studentfest är - förutom vackert porslin, bestick och glas är detaljer en viktig del för att skapa en festlig stämning. Personliga gästgåvor, påhittiga dekorationer och små överraskningar hjälper till att skapa en oförglömlig dag för både studenten och gästerna!

FESTDUKA

29 maj 2018
 Dricksglas från ERNST blir fina till fördrinken, här på Luna bricka från Applicata
På varje stol blir en halvkrans av gröna kvistar en vacker detalj som passar perfekt till studentfesten

Grönskande dekorationer

Björkris och annan grönska är starkt förknippat med student och skolavslutning. I denna studentdukning har det gröna fått komma in både som halvkransar på varje stolsrygg och på de små gästgåvorna på varje tallrik. Grönska har även fått smyga sig ner i välkomstdrinken, här i form av små ätbara blommor – otroligt vackert och enkelt att återskapa!

Studentmössa på pinne – en kreativ och symbolisk detalj

För att förstärka känslan av ett studentfirande är symboler som studentmössan en passande detalj att plocka in i dukningen. ”Studentmössa på pinne” är en både rolig och enkel dekoration att göra, såhär gör du:

1. Trä på vita marshmallows på grillpinnar.
2. Doppa toppen på varje marshmallow i smält mörk choklad. Ställ ned på en plåt med smörpapper och dra till lite lätt mot underlaget för att skapa den kant som blir mössans skärm.
3. Avsluta med att fästa en liten sockerpärla som får bli mössans "knapp". Fäst godbitarna på en tunn träpinne när de torkat.
4. Skåla och njut!

Små symboliska studentmössor gjorda av marshmallows blir roliga drinkpinnar i Cabernet champagneglas.
Såpbubblor sprider en festlig och lekfull stämning under studentfesten, en rolig detalj vid sång eller tal.

Avsluta med överraskande bubblor!

När festen är igång och den uppsluppna glädjen är total kan något oväntat och överraskande vara på sin plats. Såpbubblor är alltid roligt och uppskattas av både ung som gammal, en riktig stämningshöjare i samband med sång eller kanske ett tal till den nyblivna studenten?

Gillar du dukningen? Tips på hur du dukar till studentfesten hittar du här.