Studentfest - dekoration & tips för en oförglömlig dag

Vad vore en studentfest utan dekorationer som bidrar till en festlig och oförglömlig dag? Vi ger dig sju tips på dekorationer som går snabbt att fixa och som kommer hjälpa dig skapa en härlig studentfest för både den nyblivna studenten som för gästerna.

FESTDUKA

29 maj 2018
Studentfest dekoration att göra själv – studentmössa av marshmallow på grillpinne i champagneglaset blir en rolig detalj.

1. GÖR STUDENTMÖSSOR AV MARSHMALLOWS

På en studentfest är studentmössan en given kompanjon. Gör den även till dekoration och överraska varje gäst med söta studentmössor av marshmallows! Detta är både en enkel och rolig studentfest-dekoration.

Så här gör du studentmössor av marshmallows:

  • Doppa toppen på varje marshmallow i smält mörk choklad.
  • Ställ ned på en plåt med smörpapper och dra till lite lätt mot underlaget för att skapa den kant som blir mössans skärm.
  • Avsluta med att fästa en liten sockerpärla som får bli mössans "knapp".
  • Fäst godbitarna på grillpinnar när de torkat och ställ i glasen. Skåla och njut!
Studentfest med dukning i blåvitt och enkla dekorationer som studentmössor av marshmallows på pinne i glasen.
 
Studentfest-dekoration – halvkransar av eukalyptus på stolsryggen.

2. DEKORERA MED TRADITIONELLT GRÖNT 

Björkris och annan grönska är starkt förknippat med studentfirande och skolavslutning. Dekorera därför gärna varje stolsrygg med vackra halvkransar av björkris eller elegant eukalyptus. Det kommer ge studentfesten en grönskande känsla av sommar!

Studentfest-dekoration som går snabbt att göra – vita ballonger som står på bordet.
Dukade långbord dekorerade med vita ballonger.

3. DEKORERA BORDEN MED BALLONGER

Festligare än ballonger blir det inte och det är en given studentfest-dekoration. Men gör det lilla extra till studentfesten och låt ballongerna bli stämningsfulla dekorationer på bordet! För att få ballongerna att stå rakt på bordet behöver du fylla dem med helium och knyta fast tyngder i dem. Ett snyggt tips är att låta ballongsnörena vara i olika längder så du får lite olika höjd på ballongerna.

 Vit ljusslinga från Star Trading lyser upp en studentfest som en härlig dekoration.
Glow ljusslinga från Star Trading på en utomhusfest.

4. HÄNG UPP LJUSSLINGOR

Oavsett om ni har studentfesten utomhus eller inomhus så blir stämningsfulla ljusslingor en festlig dekoration som lyser upp festen. Häng dem antingen kors och tvärs i taket ovanför bordet, runt dörrkarmar eller verandaräck. På så sätt kan studentfesten fortsätta långt in på småtimmarna.

Tips för studentfest-dekoration – popcornstrutar av vaxat papper fyllda med popcorn!

5. BJUD PÅ POPCORNSTRUTAR

En smaskig och festlig studentfest-dekoration du kan plocka fram och lägga på bordet efter maten, är strutar du gör av vaxat papper och fyller med popcorn! Enkelt, gott och varje gäst får en egen att mumsa på under kvällens gång.

Såpbubblor sprider en festlig och lekfull stämning under studentfesten, en rolig detalj vid sång eller tal.

6. Överraska med bubblor

När studentfesten är igång och den uppsluppna glädjen är total kan något oväntat och överraskande vara på sin plats. Såpbubblor är alltid roligt och uppskattas av både ung som gammal. En riktig stämningshöjare i samband med sång eller tal!

Dryckesbehållare med tappkran från House Doctor med lemonad i är bra att ha som dekoration på studentfest.
Long drink-glas från Ferm Living och glasbehållare med tappkran.
Ett tips på studentfest-dekoration är att ha en korg och fylla med dricka för gästerna att ta av.

7. HA OLIKA DRYCKESSTATIONER

En studentfest har ofta en hel del gäster som tittar förbi, och då är det smidigt att servera festens dryck på dryckesstationer. Använd dig av rymliga glasbehållare med tappkran som du fyller och dekorerar med snygga smaksättare eller ställ drycken snyggt i en korg med en flasköppnare nära till hands.

Behöver du tips på hur du kan duka till studentmottagningen? Läs vidare i artikeln  Duka till studentmottagning - 3 stilar

Varukorg
Stäng