ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 500 POÄNG

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

GLAD MIDSOMMAR Fira med upp till 50%*

Inspiration/Duka/Festduka/Duka till studentmottagning - 4 stilar
En ljus studentdukning i klassiskt blått & vitt toppat med nya och gamla designklassiker!

Duka till studentmottagning - 4 stilar

Att duka till en studentmottagning är en rolig tillställning som kretsar mycket kring att skapa en minnesvärd dag för den nyblivna studenten. Låt dig inspireras av fyra olika stilar för hur du kan duka till studentmottagningen – klassiskt, modernt, blått ton-i-ton eller avskalat. Här finns något för varje studentfirande!
onsdag 28 april 2021
Dela artikel
Tallrikar ur serierna Ostindia och Ostindia Floris från Rörstrand kombineras med silverbestick på en dukning på en studentmottagning.

Blå-vita klassiker från Rörstrand skapar en ljus och somrig studentdukning i klassisk stil!

Duka till studentmottagning i klassisk stil med blåvitt porslin från Rörstrand, skira ljuslyktor och Holmegaard champagneglas

Enkla silverbestick, vit linneduk och skira glas förstärker försommarkänslan.

1. DUKA TILL STUDENTMOTTAGNING I KLASSISK STIL

Använd dig av blåvitt porslin

Studenten är starkt förknippad med traditioner, därför blir det inte mer klassiskt än att duka med blåvitt porslin till studentmottagningen och på så sätt framhäva dessa traditioner. Om du vill duka för studentmottagning i en klassisk stil, ska du utgå ifrån en blåvit servis. I denna dukning har det tidlösa porslinet Ostindia samt Ostindia Floris från Rörstrand kombinerats för ett blomstrande resultat. Duka på en vit duk och kombinera det eleganta porslinet med enklare silverbestick och glas. Det ger dukningen den mix av lekfullhet och högtidlighet som en studentmottagning bör ha.

Låga, små ljuslyktor från ERNST pryder dukningen på en studentmottagning i klassisk stil.

Dekorera bordet med låga, skira ljuslyktor för en avslappnad känsla mot det klassiska porslinet – här från ERNST

Sprid stämning med låga & skira ljuslyktor

I denna stil vill du duka med låga ljuslyktor i glas som de söta ljuslyktorna från ERNST. Det kommer förstärka det lekfulla och avslappnade i dukningen ytterligare, samtidigt som det sprider en härlig stämning runt bordet hela dagen lång.

En grön kvist kan användas till mycket, här har en liten variant fått agera dekoration på varje gästgåva på en blåvit dukning på en studentmottagning.

Dekorera varje tallrikskuvert med en fin gästgåva. 

Det är dukat för studentmottagning med blåvitt porslin från Rörstrand och en gästgåva i brunt papper på varje tallrik.

Det blåvita porslinet blir vackert mot en vit grund och beige servetter

Ge bort en gästgåva

På studentmottagningen kan, förutom den blivande studenten, även närmsta gästerna få små presenter som ett symboliskt tack. Här visar man på uppskattning för sina nära och kära genom att lägga en liten vacker gåva på varje tallrik. Ett enkelt papper, jutesnöre och en grön kvist blir tillsammans med handskrivna etiketter personligt och vackert för ögat!

Duka till studentmottagning i modern, avskalad stil med stengodstallrikar, linneservett och vaxduk i svala beigea färger.

Stil nummer 2 – modernt, svalt & avslappnat med serien Nordic Sand från Broste Copenhagen & stilfull vaxduk. 

En modern dukning på en studentmottagning med stengodstallrikar, silverbestick från Gense och ett tackkort.

Kombinera tallrikar i stengods med en assiett i glas och moderna bestick – här Fuga från Gense

2. DUKA MODERNT & AVSLAPPNAT

Använd modernt porslin & svala färger

Om du hellre vill duka för studentmottagning i en modern stil som känns härligt avslappnad och sommarfräsch kan du inspireras av denna sommardukning. Denna dukning återskapar du med trendigt stengodsporslin, en stilren vaxduk och ledigt lagda linneservetter - allt i svala, somriga kulörer.

Duka till studentmottagning med iögonfallande centerpiece i form av en blompiedestal med hortensia i.

I denna stil ska du jobba med höjden när det kommer till centerpiece – skapa något iögonfallande med en blompiedestal och krukväxter istället för traditionella snittblommor.

Dekorera med höga centerpieces

För att förstärka den moderna känslan i dukningen, kan du välja att gå loss på dukningens centerpieces. Testa gärna att bygga dem på höjden genom en blompiedestal som ställts på bordet med vackra Hortensior i. Det blir garanterat en minnesvärd och iögonfallande detalj att duka med på studentmottagningen!

Tackkort från Design Letters är ett fint tips att duka med på en studentmottagning.

Be den nyblivna studenten skriva ett fint tackkort till sina närmaste gäster för dagens uppvaktning – det blir en fin välkomst-gest till bords. 

Skriv ett tackkort

Som en sista omtänksam detalj på dukningen kan den nyblivna studenten få skriva ett fint tackkort till sina närmsta gäster för dagens uppvaktning. Lägg det i snygga kuvert med modernt typsnitt på så är din moderna dukning och studentmottagning komplett!

3. DUKA AVSKALAT I PASTELL

Använd dig av enkelt porslin

Denna avskalade och lätt romantiska dukning passar den enklare studentmottagningen där få men festliga detaljer sätter stämningen. Duka med en neutral bas – en ljus duk och vitt porslin som Iittalas Teema-servis och kombinera sedan med guldbestick.

Mässingsljusstakar från Skultuna pryder ett dukat bord på en studentmottagning.

Komplettera enkelt, vitt porslin med eleganta mässingsljusstakar för att få till en festlig känsla på dukningen.

Tips till dukning för en studentmottagning – att ta en Polaroid-bild på gästerna och låta det vara ett fint placeringskort.

Knäpp en bild på varje gäst när de anländer till studentmottagningen och låt bilden bli ett festligt placeringskort!

Mässingsljusstakar & ballonger i taket

Komplettera guldbesticken med en handfull mässingsljusstakar i olika höjder på bordet. Det ger en relativt enkel dukning en högtidligare känsla. Och vad vore en studentmottagning utan ballonger? Låt ballongerna bli en del av dukningen på studentmottagningen genom att fästa dem ovanför bordet eller låta dem stå på bordet med hjälp av helium och vikter.

Duka till studentmottagning i pastellfärger med mässingsljusstakar från Skultuna, vitt porslin från Iittala och rund vas från ERNST.

Stil nummer 3 till studentmottagningen – en pastelldröm till dukning som i grunden är enkel och avskalad. 

Sockervadds-bubbel & söta placeringskort

Som en sista stämningsfull detalj på denna pastelldröm till studentmottagning kan ni bjuda gästerna på en välkomstdrink med rosa sockervadd i. Det gör både drinken och serveringen lite festligare och sötare. Medan gästerna minglar runt med drinken i handen, kan du alltid knäppa en Polaroid-bild på varje gäst och använda som placeringskort - det blir ett fint minne från den stora dagen.

Teema tallrikar från Iittala kombineras med Frost silverbestick och Karlevi champagneglas från Scandi Living och gula dricksglas från Aida och på en dukning på en studentmottagning.

Duka i stilrena blå toner ton-i-ton till studentmottagningen. Addera glas i en pastellgul färg från Aida för en stilren konstrast.

4. DUKA TILL STUDENTMOTTAGNING I STILRENA BLÅ TONER

Matcha blått ton-i-ton

Duka i stilrena blå toner ton-i-ton för en trendig dukning till studentmottagningen. Lägg på en pastellblå duk från NJRD som en fräsch bas och kombinera med matchande linneservetter och stilrent blåvitt porslin. Dekorera sedan bordet med dricksglas i en pastellgul färg för en snygg kontrast som förstärker sommarkänslan till fullo.

Vill du göra popcornstrutar eller placeringskort av champagnekorkar? Upptäck våra festliga DIYs här!

Duka till studentmottagning i stilrena blå toner ton-i-ton med blå Stripes linneservetter och linneduk från NJRD kombinerat med gula dricksglas från Aida.

Stilrena blå toner på både linneduk och linneservetter från NJRD skapar en trendig och stilren studentdukning.

DIY placeringskort & festliga detaljer som dekoration

Dekorera bordet med festliga detaljer såsom egengjorda DIY placeringskort av champagnekorkar. Skriv gärna en personlig hälsning på baksidan av varje placeringskort som en fin överraskning. Som pricket över i:et, dekorera bordet med Kaj Bojesen studentapa och björkris - festliga detaljer som representerar den minnesvärda dag som studenten verkligen är.

Här kan du se vårt vackra sortiment inom Dukning & Servering

Behöver du tips på vad du ska köpa i present till studenten? I artikeln 11 fina gåvor att ge i studentpresent hittar du flera tidlösa tips!

Styling: Madeleine Petterson, Arijana Kapic, Ellinor Johansson, Sarah Moberg, Louise Candestam, Lara Zimmermann, Anna Magnusson, Linnéa Axelson, Rebecca Sparling

Foto: Angeliqa Daldorph

Arijana Rosso
Skribent

DUKA TILL STUDENTEN

Få 500 poäng när du blir medlem i vår kundklubb! Och samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb.

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB