Duka till studentmottagning - 3 stilar

Att duka till en studentmottagning är en rolig tillställning som kretsar mycket kring att skapa en minnesvärd dag för den nyblivna studenten. Låt dig inspireras av tre olika stilar för hur du kan duka till studentmottagningen – klassiskt, modernt eller avskalat. Här finns något för varje studentfirande!

FESTDUKA

28 maj 2018
Tallrikar ur serierna Ostindia och Ostindia Floris från Rörstrand kombineras med silverbestick på en dukning på en studentmottagning.
Duka till studentmottagning i klassisk stil med blåvitt porslin från Rörstrand, skira ljuslyktor och Holmegaard champagneglas

1. DUKA TILL STUDENTMOTTAGNING I KLASSISK STIL

Använd dig av blåvitt porslin

Studenten är starkt förknippad med traditioner, därför blir det inte mer klassiskt än att duka med blåvitt porslin till studentmottagningen och på så sätt framhäva dessa traditioner. Om du vill duka för studentmottagning i en klassisk stil, ska du utgå ifrån en blåvit servis. I denna dukning har det tidlösa porslinet Ostindia samt Ostindia Floris från Rörstrand kombinerats för ett blomstrande resultat. Duka på en vit duk och kombinera det eleganta porslinet med enklare silverbestick och glas. Det ger dukningen den mix av lekfullhet och högtidlighet som en studentmottagning bör ha.

Låga, små ljuslyktor från ERNST pryder dukningen på en studentmottagning i klassisk stil.

Sprid stämning med låga & skira ljuslyktor

I denna stil vill du duka med låga ljuslyktor i glas som de söta ljuslyktorna från ERNST. Det kommer förstärka det lekfulla och avslappnade i dukningen ytterligare, samtidigt som det sprider en härlig stämning runt bordet hela dagen lång.

En grön kvist kan användas till mycket, här har en liten variant fått agera dekoration på varje gästgåva på en blåvit dukning på en studentmottagning.
Det är dukat för studentmottagning med blåvitt porslin från Rörstrand och en gästgåva i brunt papper på varje tallrik.

Ge bort en gästgåva

På studentmottagningen kan, förutom den blivande studenten, även gästerna få små presenter som ett symboliskt tack. Här visar man på uppskattning för sina nära och kära genom att lägga en liten vacker gåva på varje tallrik. Ett enkelt papper, jutesnöre och en grön kvist blir tillsammans med handskrivna etiketter personligt och vackert för ögat!

Duka till studentmottagning i modern, avskalad stil med stengodstallrikar, linneservett och vaxduk i svala beigea färger.
En modern dukning på en studentmottagning med stengodstallrikar, silverbestick från Gense och ett tackkort.

2. DUKA MODERNT & AVSLAPPNAT

Använd modernt porslin & svala färger

Om du hellre vill duka för studentmottagning i en modern stil som känns härligt avslappnad och sommarfräsch kan du inspireras av denna sommardukning. Denna dukning återskapar du med trendigt stengodsporslin, en stilren vaxduk och ledigt lagda linneservetter - allt i svala, somriga kulörer.

Duka till studentmottagning med iögonfallande centerpiece i form av en blompiedestal med hortensia i.

Dekorera med höga centerpieces

För att förstärka den moderna känslan i dukningen, kan du välja att gå loss på dukningens centerpieces. Testa gärna att bygga dem på höjden som här där blompiedestalen Wire från Menu ställts på bordet med vackra Hortensior i. Det blir garanterat en minnesvärd och iögonfallande detalj att duka med på studentmottagningen!

Tackkort från Design Letters är ett fint tips att duka med på en studentmottagning.

Skriv ett tackkort

Som en sista omtänksam detalj på dukningen kan den nyblivna studenten få skriva ett fint tackkort till sina gäster för dagens uppvaktning. Lägg det i snygga kuvert med modernt typsnitt på så är din moderna dukning och studentmottagning komplett!

Duka till studentmottagning i pastellfärger med mässingsljusstakar från Skultuna, vitt porslin från Iittala och rund vas från ERNST.

3. DUKA AVSKALAT I PASTELL

Använd dig av enkelt porslin

Denna avskalade och lätt romantiska dukning passar den enklare studentmottagningen där få men festliga detaljer sätter stämningen. Duka med en neutral bas – en ljus duk och vitt porslin som Iittalas Teema-servis och kombinera sedan med guldbestick.

Mässingsljusstakar från Skultuna pryder ett dukat bord på en studentmottagning.
Tips till dukning för en studentmottagning – att ta en Polaroid-bild på gästerna och låta det vara ett fint placeringskort.

Mässingsljusstakar & ballonger i taket

Komplettera guldbesticken med en handfull mässingsljusstakar i olika höjder på bordet. Det ger en relativt enkel dukning en högtidligare känsla. Och vad vore en studentmottagning utan ballonger? Låt ballongerna bli en del av dukningen på studentmottagningen genom att fästa dem ovanför bordet eller låta dem stå på bordet med hjälp av helium och vikter.

Kupade champagneglas fyllda med sockervadd blir en söt välkomstdrink till studentmottagningen.

Sockervadds-bubbel & söta placeringskort

Som en sista stämningsfull detalj på denna pastelldröm till studentmottagning kan ni bjuda gästerna på en välkomstdrink med rosa sockervadd i. Det gör både drinken och serveringen lite festligare och sötare. Medan gästerna minglar runt med drinken i handen, kan du alltid knäppa en Polaroid-bild på varje gäst och använda som placeringskort - det blir ett fint minne från den stora dagen.

Här kan du se vårt vackra sortiment inom Dukning & Servering

Behöver du tips på vad du ska köpa i present till studenten? I artikeln 11 fina gåvor att ge i studentpresent hittar du flera tidlösa tips!

Varukorg
Stäng