Tips: 11 fina gåvor att ge i studentpresent

Det efterlängtande studentfirandet står för dörren och du har blivit inbjuden till den glädjefyllda dagen. Men vad ska du ge i studentpresent? Oroa dig inte, vi ger dig 11 tips på flera fina gåvor att överraska studenten med. Alltifrån designikoner till moderna favoriter som hjälper studenten i skapandet av sitt eget, framtida hem.  

TIPS TILL FESTEN

20 maj 2019
Ett fint tips att ge i studentpresent är vasen Urna från Marimekko som blir fin på soffbordet.
En rund ERNST glasvas är perfekt att ge bort i studentpresent till henne.

1. EN VAS FÖR SÄSONGERNAS ALLA SKRUD

Ett hem blommar enkelt till liv med säsongens skrud, och vaser tycks det alltid finnas plats för. Framförallt för den som precis ska flytta till eget, för vad ska inflyttningsbuketten ställas i när de första gästerna kommer på besök? Om du är osäker på färg kan vi tipsa om en vas i klarglas – det passar flera olika hem! Marimekkos vas Urna och en rund vas från ERNST är två tips som kommit att bli moderna favoriter.

Ett 4-pack med Iittalas Essence vinglas är en fin studentpresent att ge bort.

2. EN FAVORIT SOM ALRIG GÅR UR TIDEN – ESSENCE VINGLAS

Om du vill ge bort vinglas i studentpresent så blir det inte mer klassiskt och passande än Iittalas ikoniska Essence vinglas. Detta är en gåva som bjuder in till umgänge med bästa sällskapet och som studenten med åren kan utöka med fler glas ur samma serie. Skål!

Skultunas Liljan ljusstake i mässing är en tidlös gåva att ge bort i studentpresent.

3. SKULTUNA KLASSIKER – LILJAN LJUSSTAKE

Vill du ge bort en gåva som studenten kan ha med sig genom hela livet? Skultunas Liljan ljusstake är en sådan gåva. Denna designikon formgavs redan på 1940-talet och är en elegant ljusstake som bara blir bättre med tiden. Ge gärna bort den tillsammans med vackra ljus från Ester & Erik och se studenten lysa upp av glädje när paketet öppnas!

Ett fint tips som studentpresent är Cloudy kruka i vitt från DBKD.

4. CLOUDY KRUKA FRÅN DBKD – EN MODERN FAVORIT

Oavsett om det är en inflyttningspresent eller om studenten själv valt ut dem så är krukväxter ofta bland det första som flyttar in i ett nytt hem. Därför kan en kruka bli en uppskattad gåva att ge bort som kommer väl till hands. En krukfavorit du inte kan gå fel med är krukan Cloudy från DBKD som är designad av Hanna Wessman och som under de senaste åren blivit en trendriktig favorit för hemmet. Om du även här är osäker på färg och form, kan du satsa på en vit variant i liten till mellanstor storlek som passar de flesta vanliga krukväxter.

Kaffekoppar eller tekoppar som Swedish Grace, Mon Amie och Rustic är perfekta att ge bort som studentpresent.
 
Grød mugg från Broste Copenhagen kan ges bort i studentpresent för frukost på sängen.

5. EN NY FAVORITKOPP TILL KOMMANDE TENTAPLUGG

Ska den nyblivna studenten vidare i det akademiska livet? Då kommer kaffekoppar eller tekoppar väl till användning för framtida tentaplugg. Ge antingen bort en klassiker som Swedish Grace från Rörstrand eller varför inte en modern variant med bistrokänsla som Bodums kaffekoppar i glas? Det blir lätt många koppar kaffe som student, och dessutom passar denna present utmärkt till både honom som henne.

Läs mer: Kaffekoppar för kaffeälskaren. 

Ett set med skålar för frukost och servering är perfekt att ge bort i studentpresent till honom och henne, som exempelvis Ostindia Floris & Nordic Sand.
 
Lunch serveras ur rustika Grød skålar från Broste Copenhagen – perfekt att ge i studentpresent till honom och henne.
Frukost avnjuts ur vita skålen Kalk från Nordic Nest.

6. SKÅLAR TILL FRUKOST & SERVERING

Till långsamma sovmorgnar eller till chipset på förfesten – skålar kan bli en omtyckt och väl använd studentpresent! Ge bort ett set med skålar från en serie du kanske redan vet med dig att studenten tycker om eller så kan du välja en klassiker som Mon Amie eller Ostindia Floris från Rörstrand.

Koholmen fotogenlampa från Karlskrona Lampfabrik blir en lysande studentpresent.
Fotogenlampa från Karlskrona Lampfabrik sprider stämning på bordet och blir en uppskattad studentpresent.

7. MYSIGT SKEN FRÅN KARLSKRONA LAMPFABRIK

En fotogenlampa från Karlskrona Lampfabrik är en stämningsfull studentpresent att ge bort. Denna gåva är perfekt att ge till den som tycker om tända ljus och mysbelysning. Fotogenlampan finns i flera färger så det finns något för alla och den sprider ett mjukt sken på likväl det dukade bordet som på byrån.

Fjord bestick från Hardanger Bestikk pryder sommarkuvertet och kan bli en oväntad men uppskattad studentpresent.

8. STILRENA BESTICK FRÅN HARDANGER BESTIKK

Bestick kanske inte är en vanlig studentpresent men ack så användbar! Bestick kan vara dyrt att köpa för studenten när det är dags att flytta in i eget, så med stilrena bestick som Fjord i present blir det en bra hjälp på vägen till att skapa ett hem där många gäster kan titta förbi på middag.

Skrattet klingar högt på Studenten och studentdukningen utgörs av tidlösa servisen Ostindia från Rörstrand – en vacker studentpresent för livet.
Rörstrands tallrikar från serierna Ostindia eller Swedish Grace är tidlösa studentpresenter och perfekta för det blivande hemmet.

9. EN TIDLÖS SERVIS I STUDENTPRESENT

Precis som bestick, brukar tallrikar vara högst upp på listan över det första som ska införskaffas till ett nytt boende, så hur glad skulle inte studenten bli över att få en tidlös tallriksservis i present? Då tallrikar är rätt personligt kan det vara ett tips att höra dig för vad studenten önskar eller så kan du återigen välja vissa tidlösa klassiker som Rörstrands Swedish Grace eller Ostindia.

Kay Bojesen liten apa med studentmössa hänger i girlangen på studentfirandet – en sann studentpresent som hänger med i många år.

10. KAY BOJESENS IKONISKA & LEKFULLA APA

Det finns en anledning till att vissa presenttips återkommer om och om igen: de är klassiker och rent av måsten för den designintresserade. Kay Bojesens apa är en sådan klassiker som designades år 1951 utifrån den ursprungliga tanken att fungera som en klädhängare för barnrummet. Idag kan du hitta apan i många skandinaviska hem och för studenten blir det en glädjespridande vän som kan följa med på många äventyr. Om du vill göra det extra speciellt och minnesvärt för just studenten, kan du dessutom köpa den tillhörande studentmössan!

Riedel O champagneglas är ett stilrent glas för livets fester och en utmärkt studentpresent.
Kupade champagneglas från Bloomingville blir en uppskattad studentpresent för festlig stämning på bordet!

11. CHAMPAGNEGLAS FÖR FRAMTIDA SKÅLAR

Livet är fullt av tillfällen värda en skål ur snygga champagneglas och ens första hem är väl minst sagt ett sådant tillfälle? Champagneglas är inte lika vanligt att köpa till sig själv som vinglas är, just därför blir det en väldigt fin present. Välj antingen traditionella champagneglas från Iittala, låga och moderna från Riedel eller lyxigt kupade champagneglas från exempelvis Bloomingville. Oavsett vilka du väljer så blir det en perfekt gåva att utbringa en skål i för studentens ljusa framtid.

Varukorg
Stäng