365 DAGAR ÖPPET KÖP

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Produkter
Annat

Sista chansen - Upp till 40% i våra belysningsveckor*

Kay Bojesens apa med studentmössa är en perfekt och tidlös studentpresent att ge bort.

Tips: 11 fina gåvor att ge i studentpresent

Det efterlängtande studentfirandet står för dörren och du har blivit inbjuden till den glädjefyllda dagen. Men vad ska du ge i studentpresent? Oroa dig inte, vi ger dig 11 tips på flera fina gåvor att överraska studenten med. Alltifrån designikoner till moderna favoriter som hjälper studenten i skapandet av sitt eget, framtida hem.
tisdag 11 maj 2021
Dela artikel
Ett fint tips att ge i studentpresent är vasen Urna från Marimekko som blir fin på soffbordet.

En vas i klarglas är en fin gåva för det kommande hemmet – här Urna från Marimekko.

En rund ERNST glasvas är perfekt att ge bort i studentpresent till henne.

ERNST glasvas med läderband.

1. EN VAS FÖR SÄSONGERNAS ALLA SKRUD

Ett hem blommar enkelt till liv med säsongens skrud, och vaser tycks det alltid finnas plats för. Om du är osäker på färg kan vi tipsa om en vas i klarglas – det passar flera olika hem! Marimekkos vas Urnaoch en rund vas från ERNST är två tips som kommit att bli moderna favoriter.

Vill du veta hur du väljer rätt vas? Se floristens tips här!

FLER FINA VASER

Visa mer
Ett 4-pack med Iittalas Essence vinglas är en fin studentpresent att ge bort.

Essence vinglas från Iittala. 

2. EN FAVORIT SOM ALRIG GÅR UR TIDEN – ESSENCE VINGLAS

Om du vill ge bort vinglas i studentpresent så blir det inte mer klassiskt och passande än Iittalas ikoniska Essence vinglas. Detta är den perfekta gåvan som studenten med åren kan utöka med fler glas ur samma serie. Skål!

Upptäck hur du väljer rätt vinglas här!

FLER STILRENA VINGLAS

Visa mer
Georg Jensen Cobra ljusstakar är en tidlös gåva att ge bort i studentpresent.

Cobra ljusstake från Georg Jensen – en gåva som är perfekt att ge i studentpresent!

3. GEORG JENSEN KLASSIKER – COBRA LJUSSTAKE

Vill du ge bort en gåva som studenten kan ha med sig genom hela livet? Georg Jensens Cobra ljusstake är en sådan gåva. Ge gärna bort den tillsammans med vackra ljus från Ester & Erik och se studenten lysa upp av glädje när paketet öppnas!

FLER ELEGANTA LJUSSTAKAR

Visa mer
Ett fint tips som studentpresent är Cloudy kruka i vitt från DBKD.

Krukväxterna hittar snabbt in i studentens nya hem, så ge bort en snygg designerkruka i present! Här DBKDs klassiska Cloudy.

4. CLOUDY KRUKA FRÅN DBKD – EN MODERN FAVORIT

Oavsett om det är en inflyttningspresent eller om studenten själv valt ut dem så är krukväxter ofta bland det första som flyttar in i ett nytt hem. Därför kan en kruka bli en uppskattad gåva att ge bort som kommer väl till hands. En krukfavorit du inte kan gå fel med är krukan Cloudy från DBKD som är designad av Hanna Wessman och som under de senaste åren blivit en trendriktig favorit för hemmet. Om du även här är osäker på färg och form, kan du satsa på en vit variant i liten till mellanstor storlek som passar de flesta vanliga krukväxter.

Se fler tips på krukor här!

FLER SNYGGA KRUKOR

Visa mer
Kaffekoppar eller tekoppar som Swedish Grace, Mon Amie och Rustic är perfekta att ge bort som studentpresent.

Ska studenten vidare i det akademiska livet? Ge då bort ett set med kaffekoppar eller tekoppar som kommer underlätta för kommande studier! Elegant, rustik, modern eller romantisk – här finns något för varje smak. Här ser du koppar från serierna Swedish Grace, Bodum, Rustic och Mon Amie.

Grød mugg från Broste Copenhagen kan ges bort i studentpresent för frukost på sängen.

Grød mugg från Broste Copenhagen.

5. EN NY FAVORITKOPP TILL KOMMANDE TENTAPLUGG

Ska den nyblivna studenten vidare i det akademiska livet? Då kommer kaffekoppar eller tekoppar väl till användning för framtida tentaplugg. Ge antingen bort en klassiker som Swedish Grace från Rörstrand eller varför inte en modern variant med bistrokänsla som Bodums kaffekoppar i glas? Det blir lätt många koppar kaffe som student, och dessutom passar denna present utmärkt till både honom som henne.

Läs mer: Kaffekoppar för kaffeälskaren. 

FLER FAVORITKOPPAR

Visa mer
Kaffekoppar eller tekoppar som Swedish Grace, Mon Amie och Rustic är perfekta att ge bort som studentpresent.

Eller varför inte ett set med skålar? Perfekta till frukosten som till servering av olika godsaker – både för honom & henne. Välj mellan klassiker som Ostindia Floris & Teema eller moderna favoriter som Nordic Sand & Havspil.

6. SKÅLAR TILL FRUKOST & SERVERING

Till långsamma sovmorgnar eller till chipset på förfesten – skålar kan bli en omtyckt och väl använd studentpresent! Ge bort ett set med skålar från en serie du kanske redan vet med dig att studenten tycker om eller så kan du välja en klassiker som Mon Amie eller Ostindia Floris från Rörstrand.

Lunch serveras ur rustika Grød skålar från Broste Copenhagen – perfekt att ge i studentpresent till honom och henne.

Serien Grød från Broste Copenhagen. 

Frukost avnjuts ur vita skålen Kalk från Scandi Living.

Kalk frukoststkål från Scandi Living.

FLER FINA SKÅLAR

Visa mer
Cloud ljuslykta från Scandi Living blir en lysande studentpresent.

Cloud ljuslyktor från Scandi Living blir en lysande studentpresent att ge bort.

Stoff nagel ljusstaken sprider stämning på bordet hemma hos influencern @haus_tannenkamp och blir en uppskattad studentpresent.

Tycker studenten om härlig mysbelysning? Klassiska Stoff ljusstake blir då en perfekt gåva. Foto: @haus_tannenkamp

7. MYSIGT SKEN FRÅN FINA LJUSSTAKAR & LJUSLYKTOR

Ljusstakar och ljuslyktor som presentkit blir en stämningsfull studentpresent att ge bort. Stoff ljusstake och Scandi Livings ljuslyktor blir fina gåvor att ge till den som tycker om tända ljus och mysbelysning. De finns i flera färger så det finns något för alla och de sprider mjukt sken på likväl det dukade bordet som på sidobordet.

Fjord bestick från Hardanger Bestikk pryder sommarkuvertet och kan bli en oväntad men uppskattad studentpresent.

Bestick kan vara dyrt för studenten att köpa när det är dags att flytta – så varför inte ge bort stilrena från Hardanger Bestikk som hjälp på traven?

8. STILRENA BESTICK FRÅN HARDANGER BESTIKK

Bestick kanske inte är en vanlig studentpresent men ack så användbar! Bestick kan vara dyrt att köpa för studenten när det är dags att flytta in i eget, så med stilrena bestick som Fjord i present blir det en bra hjälp på vägen till att skapa ett hem där dina närmsta gäster kan titta förbi på middag.

Vill du ha tips på hur du rengör bestick? Se alla tips här!

FLER STILRENA BESTICK

Visa mer
Skrattet klingar högt på Studenten och studentdukningen utgörs av tidlösa servisen Ostindia från Rörstrand – en vacker studentpresent för livet.

Skratten från Studenten klingar länge kvar i minnet… lika länge om inte längre, håller en tidlös servis. 

Rörstrands tallrikar från serierna Ostindia eller Swedish Grace är tidlösa studentpresenter och perfekta för det blivande hemmet.

Så ge gärna bort en klassisk tallriksservis i studentpresent som Rörstrands Ostindia eller Swedish Grace

9. EN TIDLÖS SERVIS I STUDENTPRESENT

Precis som bestick, brukar tallrikar vara högst upp på listan över det första som ska införskaffas till ett nytt boende, så hur glad skulle inte studenten bli över att få en tidlös tallriksservis i present? Då tallrikar är rätt personligt kan det vara ett tips att höra dig för vad studenten önskar eller så kan du återigen välja vissa tidlösa klassiker som Rörstrands Swedish Grace eller Ostindia.

FLER TIPS PÅ SERVISSET

Visa mer
Kay Bojesen liten apa med studentmössa hänger i girlangen på studentfirandet – en sann studentpresent som hänger med i många år.

Kay Bojesens apa med studentmössa är en ikon och en sann studentpresent som hänger med i många år.

10. KAY BOJESENS IKONISKA & LEKFULLA APA

Det finns en anledning till att vissa presenttips återkommer om och om igen: de är klassiker och rent av måsten för den designintresserade. Kay Bojesens apa är en sådan klassiker som designades år 1951 utifrån den ursprungliga tanken att fungera som en klädhängare för barnrummet. Idag kan du hitta apan i många skandinaviska hem och för studenten blir det en glädjespridande vän som kan följa med på många äventyr. Om du vill göra det extra speciellt och minnesvärt för just studenten, kan du dessutom köpa den tillhörande studentmössan som finns i olika färger!

MER FRÅN KAY BOJESEN

Visa mer
Riedel O champagneglas är ett stilrent glas för livets fester och en utmärkt studentpresent.

Varför inte ge bort stilrena champagneglas? Här Riedels O champagneglas. 

Scandi Livings champagneglas blir en uppskattad studentpresent för festlig stämning på bordet! Gör festliga popcornstrutar som studentpyssel att hänga på glasen.

Gör festliga popcornstrutar som studentpyssel att hänga på Scandi Livings champagneglas.

FLER CHAMPAGNEGLAS

Visa mer

11. CHAMPAGNEGLAS FÖR FRAMTIDA SKÅLAR

Livet är fullt av tillfällen värda en skål ur snygga champagneglas och ens första hem är väl minst sagt ett sådant tillfälle? Champagneglas är inte lika vanligt att köpa till sig själv som vinglas är, just därför blir det en väldigt fin present. Välj antingen traditionella champagneglas från Iittala, låga och moderna från Riedel eller lyxigt kupade champagneglas från exempelvis Bloomingville. Oavsett vilka du väljer så blir det en perfekt gåva att utbringa en skål i för studentens ljusa framtid.

Läs mer: 4 tips på festligt studentpyssel

Styling: Madeleine Petersson, Ellinor Johansson Foto: Angeliqa Daldorph, Viktor Krantz, DBKD, Broste Copenhagen

Arijana Kapic
Skribent

SHOPPA STUDENTPRESENT

Nordic Nest använder cookies för att ge dig en bättre och säkrare kundupplevelse, personalisera innehåll och annonser och för att analysera trafiken på webbsidan. Vi kan också komma att dela information om din användning av sidan med våra partners inom sociala medier, marknadsföring och analys. Du bekräftar att du har tagit del av vår cookiepolicy och samtycker till vår användning av cookies genom att klicka på "Godkänn & stäng".

Läs mer