Så skapar du en stilfull nyårsdukning i silver

En nyårsdukning i silver är alltid ett stilsäkert val till nyårsfesten!  Vi visar dig hur du med hjälp av porslin och detaljer kan skapa en snygg nyårsdukning i silvriga toner till årets stundande nyårssupé.

NYÅRSDUKA

10 december 2019
Nyårsdukning i silver med udda servettring från Skultuna i formen av en fågelklo.

UTGÅ IFRÅN KALLA TONER FÖR EN NYÅRSDUKNING I SILVER

En nyårsdukning i silver får du till genom att utgå ifrån kalla toner av grått i både val av porslin som glas. En gråblå servis som den romantiska Dots från Scandi Living leker med silvriga toner som du förstärker med silverbestick och en mörkgrå linneservett. Tänk nyanser av grått och svart som du dukar upp på antingen en mörkgrå duk eller direkt på ett träbord för lite mer värme i dukningen.

Foster vin- och dricksglas från Stelton i rostfritt stål står på bordet och är perfekta till en modern nyårsdukning i silver!
Rökfärgat champagneglas från Broste Copenhagen står på denna stilrena nyårsdukning i silver och grått.

Om du vill kan du dessutom gå all in på det silvriga temat genom att även duka med unika glas i rostfritt stål som de snygga Foster vin- och dricksglasen från Stelton. Här blir temat tydligt och visst blir det extra festligt med lite annorlunda glas till nyår? För att skapa lite kontrast får dock champagneglasen gå i rökfärgade, svarta toner i form av Broste Copenhagens glas Smoke.

Rustik, svart kaffekopp med fat från Broste Copenhagen skapar kontrast på en nyårsdukning i silver.
En nyårsdukning i silver med rustika och romantiska tallrikar i grått, silverbestick och mörkgrå linneservett.
Kollage med silverbestick, ljuslykta och vas i krom, glastallrik och mörkgrå linneduk för en nyårsdukning i silver.
 

LEK MED KONTRASTER

Och just kontrasterna är viktiga att leka med om du vill skapa en hel nyårsdukning i silver men behålla den stilfulla känslan i dukningen - så det inte blir för mycket av det goda. Om du dukar med en elegant servis så kan du bryta av den med skålar, kaffekoppar eller assietter i stengods. På så sätt blir nyårsdukningen lite mer modern. Pricken över i:et blir lite udda och festliga servettringar i silverpläterad mässing eller kromfärg som framhäver nyårsdukningens silverfärgade tema. Som snygga Claw från Skultuna och Minerale från By On!

Tallrikskuvert i gråa toner med romantiska tallrikar från Scandi Living, mörkgrå linneservett och silverfärgad servettring utgör denna nyårsdukning i silver.
Nyårsdukning i gråblå toner och detaljer i silver som servettring från Skultuna och vinglas i rostfritt stål från Stelton.
Modern ljusstake i rostfritt stål från varumärket Haha skänker nyårsdukningen en varm atmosfär.

FRAMHÄV TEMAT MED DETALJER I KROM ELLER SILVER

Det enklaste sättet att sätta stilen för en nyårsdukning i silver är genom detaljer: stora som små. Servettringar är en detalj som verkligen förstärker dukningens tema, men även ljusstakar i silverpläterad mässing eller rostfritt stål, som Alia-ljusstaken från varumärket Haha, är givna stämningshöjare. Eller varför inte tänka utanför boxen och ställa fram ditt smyckesträd i silver eller någon annan dekoration du har som centerpiece på nyårsdukningen? Om du dekorerar den med tomtebloss så får du dessutom en sprakande bordsdekoration att fira in det nya året med!

Champagneskål i med stativ formen av en bläckfisk är en festlig detalj till nyårsdukningen.
Tressa smyckesträd med tomtebloss hängandes i den blir en festlig bordsdekoration på en nyårsdukning.
Varukorg
Stäng