ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 10% RABATT

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Produkter
Annat
Inspiration/Duka/Nyårsduka/Så skapar du en stilfull nyårsdukning i silver
En nyårsdukning i silver med blandat porslin i gråa toner och festliga detaljer i rostfritt stål.

Så skapar du en stilfull nyårsdukning i silver

En nyårsdukning i silver är alltid ett stilsäkert val till nyårsfesten! Vi visar dig hur du med hjälp av porslin och detaljer kan skapa en snygg nyårsdukning i silvriga toner till årets stundande nyårssupé.
torsdag 29 april 2021
Dela artikel
Nyårsdukning i silver med stilrena servettring från Byon.

Till nyår dukar vi gärna i silver och en stilfull nyårsdukning i denna festliga färg får du till genom att kombinera detaljer i silver/krom med gråblått porslin.

UTGÅ IFRÅN KALLA TONER FÖR EN NYÅRSDUKNING I SILVER

En nyårsdukning i silver får du till genom att utgå ifrån kalla toner av grått i både val av porslin som glas. En gråblå servis som den romantiska Dots från Scandi Living leker med silvriga toner som du förstärker med silverbestick och en mörkgrå linneservett. Tänk nyanser av grått och svart som du dukar upp på antingen en mörkgrå duk eller direkt på ett träbord för lite mer värme i dukningen.

Foster vin- och dricksglas från Stelton i rostfritt stål står på bordet och är perfekta till en modern nyårsdukning i silver!

Foster vin- och dricksglas från Stelton i rostfritt stål – perfekta till en modern nyårsdukning i silver! 

Rökfärgat champagneglas från Broste Copenhagen står på denna stilrena nyårsdukning i silver och grått.

Bryt gärna av det silvriga med rökfärgade toner eller svärta för en dramatisk nyårsdukning. Här Smoke champagneglas från Broste Copenhagen. 

Om du vill kan du dessutom gå all in på det silvriga temat genom att även duka med unika glas i rostfritt stål som de snygga Foster vin- och dricksglasen från Stelton. Här blir temat tydligt och visst blir det extra festligt med lite annorlunda glas till nyår? För att skapa lite kontrast får dock champagneglasen gå i rökfärgade, svarta toner i form av Broste Copenhagens glas Smoke.

Rustik, svart kaffekopp med fat från Broste Copenhagen skapar kontrast på en nyårsdukning i silver.

En kontrastfärg och en blandning av olika material som stengods i kombination med rostfritt stål ger din dukning en modern känsla. Här ser du stilrena Nordic Coal kopp med fat från Broste Copenhagen.

En nyårsdukning i silver med rustika och romantiska tallrikar i grått, silverbestick och mörkgrå linneservett.

Att duka i silver behöver inte betyda att allting ska gå i denna festliga färg – kombinera toner av silver med svart och grått för ett stilsäkert val.

Kollage med silverbestick, ljuslykta och vas i krom, glastallrik och mörkgrå linneduk för en nyårsdukning i silver.

Mixa gärna högblanka detaljer i silver/krom med material som stengods och klarglas samt nyanser av grått för en nyårsdukning i silver! 

LEK MED KONTRASTER

Och just kontrasterna är viktiga att leka med om du vill skapa en hel nyårsdukning i silver men behålla den stilfulla känslan i dukningen - så det inte blir för mycket av det goda. Om du dukar med en elegant servis så kan du bryta av den med skålar, kaffekoppar eller assietter i stengods. På så sätt blir nyårsdukningen lite mer modern. Pricken över i:et blir lite udda och festliga servettringar i silverpläterad mässing eller kromfärg som framhäver nyårsdukningens silverfärgade tema. Som snygga Claw från Skultuna och Minerale från By On!

Tallrikskuvert i gråa toner med romantiska tallrikar från Scandi Living, mörkgrå linneservett och silverfärgad servettring utgör denna nyårsdukning i silver.

Våga blanda olika porslin på dukningen och fullända looken med en snygg, annorlunda och silverfärgad servettring.

Nyårsdukning i gråblå toner och detaljer i silver som servettring från Skultuna och vinglas i rostfritt stål från Stelton.

Ett annat alternativ på servettring till nyårsdukningen – den unika servettringen Claw från Skultuna. 

Designklassikern STOFF Nagel ljusstake skänker nyårsdukningen en varm och lyxig atmosfär.

Framhäv din nyårsdukning ytterligare genom detaljer i silver eller krom – här den klassiska STOFF-ljusstaken som blir ett fint statement piece!

FRAMHÄV TEMAT MED DETALJER I KROM ELLER SILVER

Det enklaste sättet att sätta stilen för en nyårsdukning i silver är genom detaljer: stora som små. Servettringar är en detalj som verkligen förstärker dukningens tema, men även ljusstakar i silverpläterad mässing eller rostfritt stål, som STOFF-ljusstaken med tillhörande stativ, är givna stämningshöjare. Eller varför inte tänka utanför boxen och ställa fram ditt smyckesträd i silver eller någon annan dekoration du har som centerpiece på nyårsdukningen? Om du dekorerar den med tomtebloss så får du dessutom en sprakande bordsdekoration att fira in det nya året med!

Champagnekylare från House Doctor med en maffig blomsterbukett i blir en festlig detalj till nyårsdukningen.

House Doctor Champagnekylare – perfekta detaljen för nyårsfesten!

Tressa smyckesträd med tomtebloss hängandes i den blir en festlig bordsdekoration på en nyårsdukning.

Tänk utanför boxen när det kommer till årets nyårsdukning och använd ditt smyckesträd som detta från Lene Bjerre som festlig dekoration på bordet! 

Läs mer: Nyårsfest - 9 detaljer som skapar feststämning

Styling: Kristina Niesel Foto: Angeliqa Daldorph, STOFF, Elof Martinsson

Arijana Rosso
Skribent

DUKA I SILVER

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB