FÖRLÄNGT ÖPPET KÖP TILL 31 JANUARI

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Bli medlem & få 500 bonuspoäng

Inspiration/Duka/Sommarduka/Baka med Fridas bästa tips för en enkelt fin dukning till midsommar – 5 tips
Skapa en enkelt fin dukning till midsommar med hjälp av blomster, färgrika saker och mjuka textilier i vackra toner. Foto: Frida Skattberg @bakamedfrida

Baka med Fridas bästa tips för en enkelt fin dukning till midsommar – 5 tips

Skapa en inbjudande och festlig dukning till midsommar med Frida Skattberg, även känd som ”Baka med Frida”. Hon listar sina fem bästa tips kring midsommar för hur du kan skapa en enkel och fin dukning, tips på enkla tårtor att bjuda och hur Fridas midsommartraditioner ser ut. Välkomna!
Tisdag 7 juni 2022
Dela artikel
Skapa en enkelt fin dukning till midsommar med hjälp av mjuka textilier, blomster och färgrika saker. Foto: Frida Skattberg @bakamedfrida
NJRDGeometric duk 147x250 cm
659 kr1 099 kr

FRIDAS 5 BÄSTA TIPS FÖR EN FESTLIGT FIN DUKNING TILL MIDSOMMAR

Att bakning ligger Frida varmt om hjärtat är det nog ingen som har missat i och med hennes brinnande intresse och härliga content på sociala medier. Ta del av Fridas fem bästa tips om hur du kan skapa en festlig och fin dukning till midsommar:

1. DUKA MED BLOMSTER

Duka med mycket blommor. Gärna både färska och torkade, i olika vaser och nivåer. Gör det enkelt för dig och plocka blommor ute i naturen.

2. DUKA MAFFIGT OCH INBJUDANDE

More is more. När det kommer till just midsommar så tycker jag själv om att duka upp så att bordet ser maffigt och väl inbjudande ut.

3. DUKA MED FÄRGRIKA SAKER

Lime eller annat grönt, tillsammans med ett par bär i glaset blir en vacker kombo. Särskilt med en massa is. Det lyfter vilken dryck som helst.

4. DUKA MED TEXTILIER I VACKRA TONER

En fin duk, linneservetter och vackra toner är alltid tilltalande för ögat.

5. MJUKA FILTAR SOM VÄRMANDE DEKORATION

Häng en fin filt över stolarna, dels för att det är vackert och det blir skönt att sitta på men också perfekt framåt kvällen när det börjar bli svalt.

Dekorera en enkelt fin dukning till midsommar med mjuka textilier såsom Circles bomullspläd från NJRD att ha på stolsryggen. Foto: Frida Skattberg @bakamedfrida

Häng gärna en pläd över stolsryggen vid din fina dukning till midsommar för en värmande och snygg inredningsdetalj.

Dekorera en enkelt fin dukning till midsommar med en skål med jordgubbar i från Olsson & Jensen. Foto: Frida Skattberg @bakamedfrida
Olsson & JensenOlsson & Jensen porslinsfat
550 kr
Dekorera en enkelt fin dukning till midsommar med goda drinkar i Ripple Long drink glas från Ferm Living. Foto: Frida Skattberg @bakamedfrida
Ferm LIVINGRipple long drink glas 4-pack
699 kr
Dekorera en enkelt fin dukning till midsommar med en rulltårta på Ernst serveringsfat. Foto: Frida Skattberg @bakamedfrida
ERNSTErnst uppläggningsfat 15x35 cm
239 kr299 kr

FRIDAS TIPS PÅ ENKLA TÅRTOR ATT GÖRA TILL MIDSOMMARFIRANDET

Ingen midsommar utan goda tårtor, eller hur? Frida tipsar om sina topp tre och enkla tårtor att bjuda på inför midsommarfirandet.

Överlag så tycker jag om att bjuda på fler än ett bakverk och dessa tre är så olika varandra både i konsistens, utseende och smak vilket uppskattas då vi alla gillar olika, berättar Frida.
  • Marängtårtan har en frasig textur med en lätt fyllning i form av fluffig grädde och hallon.
  • Rulltårtan är rolig att duka fram på bordet då den ofta drar uppmärksamheten till sig, särskilt bland de små. Det är en tårta som också går att äta av ”i farten”, här behövs egentligen inga fat eller dessertgafflar, visst?
  • Gräddtårta är alltid gräddtårta, och det vore ingen midsommarafton utan. Jordgubbar, grädde och hemkokt vaniljkräm är ingenting som jag vill vara utan under något firande alls i sommar. Se hela recepten på tårtorna här!
Dekorera en enkelt fin dukning till midsommar med en marängtårta på Swedish Grace tårtfat från Rörstrand. Foto: Frida Skattberg @bakamedfrida

En klassisk somrig marängtårta med hallon på är perfekta tårtan att bjuda på och blir en fin dekoration till en fin dukning till midsommar.

Dekorera en enkelt fin dukning till midsommar med en gräddtårta på Nordic Sand tårtfat från Broste Copenhagen Foto: Frida Skattberg @bakamedfrida
Broste CopenhagenNordic Sand tårtfat
929 kr
Bild på Frida Skattberg @bakamedfrida som har dekorerat en enkelt fin dukning till midsommar med en god gräddtårta.

Frida Skattberg "Baka med Frida" tipsar om hur du kan skapa en enkel och fin dukning till midsommarfirandet och tips på enkla tårtor att bjuda på!

FRIDAS MIDSOMMARTRADITIONER

Frida Skattberg har haft ett stort intresse för bakning sedan barnsben och har redan flera år på nacken inom bakvärlden. Hon driver bland annat Sveriges största bakblogg Baka med Frida och har flera bakböcker där man får ta del av hennes sockersöta värld. Midsommar är en högtid som Frida älskar. Hon berättar bland annat att:

Jag brukar fira med nära och kära hemma på Gotland. I en grönskande trädgård där vi äter gott grillat till middag och sedan fikas det på tårta nere på bryggan vid havet, med sand mellan tårna och en blomsterkrans i håret. Jag älskar midsommar!

Sugen på att baka några av Fridas fantastisk goda och enkla tårtor till midsommar?

Se Fridas 3 enkla tårtor att göra till midsommar här!

Foto: Frida Skattberg Recept: Frida Skattberg

Linnéa Axelson
Skribent

FRIDAS FAVORITER

INSPIRERAS MER AV FRIDA

Se Fridas Influencersida

Ta del av fler tips

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2023 Copyright Nordic Nest AB