ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 500 POÄNG

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Allt för utelivet

Inspiration/Duka/Sommarduka/Duka till midsommar - 7 vackra tips
Duka till midsommar i klassisk stil med blåvitt porslin från Rörstrand.

Duka till midsommar - 7 vackra tips

Sommarens ljuvligaste högtid står för dörren, men hur ska du duka till midsommar? Vi ger dig sju vackra tips på hur du kan duka till midsommar utifrån olika stilar – alltifrån den klassiska och den bohemiska till den typiskt skandinaviska och den medelhavsinspirerade.
tisdag 27 april 2021
Dela artikel
Duka till midsommar i skandinavisk stil som fångar det vackra juniljuset med ljust träbord och trästolar, böljande textilier och jordnära färger.

Duka i skandinavisk stil till midsommar med ljust träbord, blandat porslin och drömsk midsommargrönska.

1. DUKA TILL MIDSOMMAR I SKANDINAVISK STIL

Fira årets ljusaste dag med en sval midsommardukning som fångar essensen av skandinavisk stil. Om du vill duka i skandinavisk stil till midsommar så ska du utgå ifrån ett ljust träbord som får skina i all sin prakt. Duka med blandat, romantiskt porslin i jordnära toner och kombinera porslinet med eleganta öl- och vinglas. Som en hyllning till midsommarens mest älskade traditioner, kan du hänga upp dekorativa midsommarkransar ovanför bordet istället för att ha blommorna på dukningen - det kommer skapa en riktig wow-känsla!

Blandat porslin med tallrik från Eva Solo och PotteryJo utgör ett romantiskt tallrikskuvert på en sval midsommardukning i jordnära toner.

Duka i jordnära toner och med typiska midsommarblommor.

Det är dukat för midsommar med blandat porslin, vit linneservett och eleganta glas från Holmegaard – allt i jordnära färger.

Balansen mellan ledigt och elegant fixar du med blandat porslin samt en linneservett hopknuten med en söt ängsblomma.

Duka till midsommar i ljusa toner och med gröna midsommarkransar som hänger ovanför bordet.

Dekorera med midsommarkransar ovanför bordet för en riktig wow-känsla!

Jordgubbstårta på vitt tårtfat från Pillivuyt.

Ingen midsommar utan jordgubbstårta – servera tårtan på stilrent fat från Pillivuyt i skandinavisk stil.

Vill du se fler bilder och tips för hur du kan duka till midsommar i denna stil? Läs vidare i artikeln Bjud in till avslappnat midsommarfirande.

2. DUKA I ROMANTISK STIL

Det vilar något härligt romantiskt över midsommar med alla blommor och traditioner. Plocka in denna känsla till din dukning genom att duka med ett romantiskt porslin till midsommar i vackra gröna toner. Om du vill duka i en viss färg, kan du låta två saker på din dukning gå i den färgen och sedan förstärka det med blommor och andra dekorationer. Som här där en grön linneduk och grön tallrik från PotteryJo kompletteras med örter och gröna kvistar på dukningen.

Duka till midsommar i gröna färger med rustikt porslin från Potteryjo, grön duk och linneservett med en grön kvist.

Vill du duka i romantisk stil till midsommar? Utgå ifrån härliga gröna toner och bind ihop tallrikskuvertet till ett litet paket.

Det är dukat till midsommar med gröna tallrikar och champagneglas från Ferm Living.

Bjud närmsta gästerna på en välkomstdrink med halva textraden ur en sommar- eller snapsvisa bunden runt foten – andra delen visar gästerna vart de ska sitta.

Fler bilder och inspiration för hur du kan duka till midsommar i den romantiska stilen hittar du i artikeln Så dukar du till trädgårdsfest.

3. DUKA I MINIMALISTISK STIL

Om du är ute efter att duka enkelt till midsommar så kan du låta dig inspireras av denna minimalistiska sommardukning. För denna stil kan du tänka lager-på-lager av textilier som mjukar upp ett stilrent och enkelt porslin. Och låt säsongens blommor och grönt stå för de enkla dekorationerna på dukningen. Ett fång med prästkragar och trädgårdsblommor i en skir ERNST-vas och en snygg kanna dekorerad med ängsblommor räcker för att duka i minimalistisk stil till midsommar.

Duka till midsommar i minimalistisk stil med modernt porslin i neutrala toner.

Duka i minimalistisk stil till midsommar – tänk modernt porslin med gott om textilier och neutrala färger.

ERNST-vas står på bordet med ängsblommor i som en del av en midsommardukning.

Låt ett fång med ängs- eller trädgårdsblommor stå på bordet i en skir vas – här från ERNST.

Snygg vattenkaraff från Ro Collection piffad med ängsblommor och fylld med vatten och gurka står på bordet.

Piffa även till dukningsdetaljerna med lite ängsblommor!

4. DUKA I MEDELHAVSINSPIRERAD STIL

Om du vill åt en riktig semesterkänsla när du ska duka till midsommar så är denna stil verkligen något för dig. I denna dukning hämtar vi inspirationen från Italiens sommarlandskap. Och om du vill återskapa denna dukning ska du plocka fram ditt mönstrade porslin och kombinera med färgglada glas. Tänk mycket blommor och grönt som gärna får stå i rustika urnor eller krukor. Här behöver det inte vara de traditionella midsommarblommorna som tar plats, utan duka gärna med oväntade blommor och växter som pioner eller en enkel grön kvist. Låt sedan resten av matplatsen gå i grönt, gult och vitt med hjälp av somriga kuddaroch textilier.

Duka till midsommar utifrån en medelhavsinspirerad stil med gula detaljer, pioner på bordet och gröna glas från Iittala.

Sprid semesterkänsla och duka utifrån en medelhavsinspirerad stil till midsommar!

Duka till midsommar med mönstrat och färgglatt porslin från Aravia, grillbestick från Gense och gröna dricksglas från Iittala.

Till denna stil ska du tänka färgglatt och mönstrat – gärna gult, blått och grönt som denna Paratiisi tallrik från Arabia representerar snyggt.

Ek-kvist i hög ERNST-vas ställs fram p�å bordet som en del av en medelhavsinspirerad midsommardukning.

Gå ifrån de traditionella midsommarblommorna för denna stil och duka med medelhavsväxter, citron i skålar och en ek-kvist i en hög vas.

Duka till midsommar i bohemisk stil med blåvitt porslin från Götefors porslin, retrobestick från Gense och ljuslyktor på bordet.

Älskar du blåvitt och bohemiskt? Låt dig inspireras av denna mönsterrika och somriga dukning!

5. DUKA I BOHEMISK STIL

Om du älskar mönster så är denna dukning i bohemisk stil perfekt för dig. Duka med en mönstrad duk och mönstrat porslin i en och samma nyans, som här där det dukats med blåvita tallrikar från Selma-serien från Götefors porslin. Då blir det inte för mycket av det goda. För denna stil ska du tänka på att använda dig av låga vaser till dina blommor och byt gärna ut ljusstakar mot ljuslyktor på bordet – det förstärker den bohemiska stilen. Slutligen kan du skapa enkla och festliga placeringskort av gamla vin- eller champagnekorkar som du gör hack i och placerar en handskriven namnskylt i.

Handskrivna namnskyltar sitter fast i gamla vin- och champagnekorkar.

Till bordsplaceringen kan du använda dig av gamla vin- eller champagnekorkar som du gör ett snitt i och sätter fast en handskriven namnskylt i.

6. DUKA I RUSTIK STIL

Midsommar må vara fylld av traditioner som sill och potatis men din dukning behöver inte vara traditionell för det. Låt dig inspireras av denna moderna dukning där rustikt och ledigt kombineras med udda inslag. Rabarber, ek-kvistar och odlingsplantor skapar här en grön och frodig dukning istället för traditionella midsommarblommor, medan sillen serveras ur en kruka från DBKD. Tallrikskuvertet som består av en rustik tallrik ihop med en enkel vit assiett placerade på flätade bordstabletter - väver ihop den rustika looken för en midsommardukning som utmanar men samtidigt håller sig till högtidens mest klassiska detaljer.

Duka till midsommar i en modernt rustik stil med rustikt porslin, flätad brödkorg och rabarber i vas.

Föredrar du en mer modern rustik stil? Låt dig inspireras av denna okonventionella midsommardukning.

Tallrikar från House Doctors serie Grey Stone skapar tillsammans med Rörstrands Inwhite ett rustikt uttryck i midsommardukningen.

Rustik tallrik, bordstablett i naturgräs och en vikt linneservett ger dig ett tallrikskuvert som känns härligt avslappnat till midsommar.

Med handskrivna namnetiketter runt varje fot skapar du något extra för varje gäst när du ska duka till midsommar.

Med handskrivna namnetiketter runt varje fot skapar du något extra för varje gäst!

Duka till midsommar med rustika skålar och en liten kruka från DBKD som du serverar sillen ur för en tvist på det traditionella.

Tips: Servera den traditionella sillen på nytt vis, som här i Pure blomkruka från DBKD!

Rabarber i en glasvas från Marimekko och odlingsplantor i rustik kruka agerar som centerpiece på denna moderna midsommardukning.

Byt ut traditionella midsommarblommor mot rabarber och odlingsplantor från trädgården som centerpiece på dukningen för en härligt avslappnad stil.

7. DUKA TILL MIDSOMMAR I KLASSISK STIL

För en dukning till midsommar i en mer klassisk stil, ska du tänka blåvitt, traditionella midsommarblommor och eleganta detaljer. Ljusstakar och ljuslyktor i mässing förstärker det eleganta i dukningen, medan skira glasvaser med blåklocka och fresia plockar upp de romantiska Ostindia-tallrikarna från Rörstrand – sommarens mest klassiska porslin. Om du dukar med blåvitt porslin till midsommar kan du med all fördel kombinera två serier som du dukar på en enkel vit linneduk. Låt gärna även kuddar, plädar eller krukor runtom bordet gå i vackra nyanser av blått. På så sätt skapar du känslan av att kliva in i en blåvit midsommardröm.

Duka till midsommar i klassisk stil med blåvitt porslin som står uppdukar på verandan i väntan på midsommarfirandet att ta vid.

Duka i klassisk stil till midsommar med blåvitt porslin, traditionella midsommarblommor och ljusstakar i mässing.

Duka i klassiskt blåvitt till midsommar med tallrikar från serien Ostindia och Ostindia Floris från Rörstrand kombinerat med detaljer i mässing.

Porslinet Ostindia & Ostindia Floris är riktiga klassiker till sommarens alla dukningar och passar perfekt till en klassisk midsommardukning.

Duka till midsommar med mässingsljusstakar för att få till en klassisk stil på din midsommardukning.

Ljusstakar i mässing såsom dessa från Cooee Design och vita ljus passar extra fint på en dukning i klassisk stil till midsommar.

Vill du se mer av den klassiska stilen? Läs vidare i artikeln Midsommardukning i klassiskt blåvitt – så gör du

Text: Arijana Kapic  Styling: Helena Ullstrand, Jonna Preisler, Åsa Holmkvist, Ellinor Johansson, Anna Magnusson Foto: Angeliqa Daldorph, Helén Pe

POPULÄRA PRODUKTER TILL MIDSOMMAR

Ta del av fler tips

Få 500 poäng när du blir medlem i vår kundklubb! Och samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb.

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB