Stämningsfulla detaljer till sommarfesten

Med sommarens ljumma och ljusa kvällar kommer även en önskan att samla vännerna för årets sommarfest. Håll det enkelt men stämningsfullt i år med festliga detaljer som popcornstrutar och levande ljus för en minnesvärd kväll bland takåsarna.

SOMMARDUKA

25 juni 2018
Låt blomman husera i en enkel och hög ERNST-vas & servera vin i Iittala-glas för en stilren sommarfest.
Röda Oiva tekannan från Marimekko adderar färg till sommarfestens dukning som går i vitt.

TÄNK AVSKALAT & MODERNT

En stilren sommarfest under bar himmel står uppdukad. Tonerna går i krispigt vitt och detaljerna på bordet binder samman en helhet som känns som det perfekta mötet mellan det coola New York och det minimalistiska Japan. Med sushi på kvällens meny får denna sommarfest en färgrik accent som plockas upp av Oiva tekannan från Marimekko som blir en fin detalj till middagens tema.

I mitten av det grova träbordet står en hög ERNST-vas med en vacker pion som omges av skira små ljuslyktor, även dessa från ERNST - som här får agera vaser till rosorna. Genom att enbart använda dig av en snittblomma i varje vas, istället för bukett, blir uttrycket genast mer avskalat, skirt och modernt – perfekt för den urbana sommarfesten bland takåsarna.

Sommarfest i stan med sushi på menyn och Miso-soppa som serveras ur vackra Poppi-skålar från Olsson & Jensen.
Glow ljusslinga från Star Trading skänker sommarfesten en mysig atmosfär.
Open sesame flasköppnare från Skultuna används att öppna ölen med medan popcornstrutar ligger på bordet som festlig detalj.

POPPANDE DETALJER

Det är de små sakerna som gör helheten. Den moderna sommarfesten kommer till sin rätt med en snygg ljusslinga som sprider ett mysigt sken över gästerna. Drickan hämtas direkt ur en Korbo-korg och en snygg flasköppnare blir en både kul och praktisk detalj. Pricken över i:t blir de egengjorda popcornstrutarna som du enkelt gör genom att: rulla ihop ett hårt papper inåt mot den ena kanten och tejpa ihop. Ett enkelt DIY som även blir perfekt till minglet!

Sommarfestens dricka finns att hämta ur en Korbo korg där även Open Sesame flasköppnare från Skultuna ligger.
Sommarfestens mingelhörna blir mysig med trädgårdsblommor, kuddar och plädar.
Tomtebloss sprider en festlig och mysig stämning på sommarfesten medan sällskapet skålar.

EN MINGELHÖRNA & SPRAKANDE TOMTEBLOSS

Ställ ut mysiga kuddar och varma plädar på en bänk och placera dina trädgårdsblommor i ett kluster bredvid så har du en härlig mingelhörna dina gäster kan slå sig ner vid både innan och efter middagen. När kvällen sedan får det där svaga, gyllene, skenet kan du dela ut en handfull tomtebloss till dina gäster. Deras namn må vittna om en annan årstid men dess magi är densamma. Låt dem spraka ikapp med bruset från staden nedanför er och höj era glas för årets sommarfest!

Läs mer: Inred uteplatsen för hemester. 

Varukorg
Stäng