ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

SISTA CHANSEN Extra rabatt på utvalt med kod: SPRING

Inspiration/Duka/Vardagsduka/Uppdukat för en lyxig helgfrukost
En lyxig helgfrukost uppdukad med blandat porslin & glas.

Uppdukat för en lyxig helgfrukost

När helgen äntligen är här finns det både tid och lust att bjuda familjen på en riktigt lyxig helgfrukost med extra allt. Här kan du koppla bort vardagsstressen och i stället unna dig att duka omsorgsfullt med vackert porslin och servera alla goda frukostfavoriter du kan komma på. I denna vårlika frukostdukning får du ta del av hur du enkelt skapar en frukost i stil med den du hittar på bästa hotell!
Uppdaterad torsdag 15 februari 2024
Dela artikel
Duka upp för lyxig helgfrukost hemma med Barro porslin från HAY, här tallrikar och assietter i grönt, blått och vitt med en rustik, högblank design.
Barro tallrik Ø24 cm 2-pack
Off-white
539 kr

HELGFRUKOST MED FÄRGGLATT PORSLIN

För att skapa en lyxig helgfrukost hemma är dukningen viktig för att skapa ett inbjudande frukostbord där du vill sitta länge och njuta av allt gott. Att duka med färgglatt porslin och blanda olika formspråk skapar en glädjefylld frukostdukning och blir det där lilla extra som skiljer helg från vardag. Kombinera gärna olika färger tillsammans för extra dynamik i dukningen och blanda olika storlekar på tallrikar, fat och skålar för ett generöst intryck – det kommer göra att helgfrukosten känns extra lyxig och inbjudande vilket är precis det man önskar av en helgfrukost hemma!

När du dukar för en lyxig helgfrukost hemma är det härligt att duka med färgglatt porslin, här har vi använt Barro porslin från HAY, härligt rustika tallrikar i med högblank finish, här i grönt och blått med matchande bestick i grönt och vit linneservett.

Skapa en form- och färgstark helgdukning med det färgglada porslinet Barro från HAY.

Upptäck färgglatt porslin

Se mer
Duka upp för lyxig helgfrukost, här uppdukat vid marmorbord med stekt ägg och avokado, färskpressad juice och skärbräda med nybakat bröd.
En generös skärbräda fungerar perfekt som ett större serveringsfat på en lyxig helgfrukost, här Flowy skärbräda från Byon som har en trendig, organisk form av akaciaträ.

Snyggt & praktiskt - Flowy skärbräda från ByOn passar perfekt att både servera och skära på!

HELGFRUKOST MED LYXIGA & GODA DETALJER

Då en lyxig helgfrukost hemma är allt annat än vardagens snabba macka på stående fot är det ingen idé att snåla på detaljerna, både när det kommer till dukningen och det som serveras. Här kan du lägga extra krut på detaljerna i form av en fin linneduk och servetter, bestick och fina glas och kanna till den färskpressade juicen. Att använda sig av små skålar, fat och skärbrädor är också detaljer som kommer att ge helgfrukosten en generös känsla, för vem vill inte vakna upp till det en helgmorgon?

Upptäck detaljer till helgfrukosten

Se fler
Pannkakor i torn serveras på assiett från Swedish Grace och en vacker ek-bricka med läderhandtag från Skagerak.

Pannkakor hör lyxig helgfrukost till, gärna staplade i torn med goda tillbehör!

GODA FRUKOSTTIPS TILL DIN HELGFRUKOST

När det ändå är helg och du dukar upp din för din helgfrukost hemma finns det tid att tillaga godsaker som alla i familjen uppskattar. Några tips på enkla och goda frukosttips att ta med sig till helgen kan exempelvis vara:

  • Plättar eller pannkakor staplade i ett torn. Ringla söt sirap, pudra florsocker och servera med färska bär som på hotell - garanterat något som varken stora eller små kan motstå.
  • Färsk frukt är alltid en god idé och bidrar både med god smak och härliga vitaminer. Dela en grapefrukt, pressa färsk juice eller ställ fram en skål med säsongens bär och njut!
  • Nybakat bröd, oavsett om du bakar själv eller om det kommer från bageriet är det få saker som känns så lyxigt och gott som ett rykande färskt bröd. Det sätter garanterat guldkant på din helgfrukost och kan varieras i oändlighet med olika pålägg.
  • En skräddarsydd smoothie bowl är både fint för ögat och otroligt gott att servera till din helgfrukost. Fyll en skål med valfri yoghurt och toppa med en härlig granola eller müsli, färska bär, nötter och lite honung och du får allt du gillar i en och samma skål.
Ett gott frukosttips till din helgfrukost är att servera färsk frukt, som exempelvis här en delad grapefrukt som blir både fin för ögat men också god att äta.

En grapefrukt ger din helgfrukost både färg, smak & vitaminer!

Att servera nybakat bröd till din helgfrukost är alltid uppskattat, oavsett om du bakar det själv eller köper från bageri. Här nybakat bröd med ost.

En god helgfrukost blir komplett med nybakat bröd.

En smoothie bowl kan göras på en rad olika sätt men är både gott och lyxigt att servera på din helgfrukost. Här smoothiebowl med yoghurt, nötter och färska bär.

För alla smaker - smoothie bowl går att göra på en rad olika sätt & är ett gott tips till helgfrukosten.

Läs mer: Överraska med frukost på sängen - 3 mysiga serveringstips.

Styling: Madeleine Petersson Foto: Viktor Krantz

Josefin Beijer
Skribent

PRODUKTER FRÅN ARTIKELN

Ta del av fler tips

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB