Uppdukat för en lyxig helgfrukost

När helgen äntligen är här finns det både tid och lust att bjuda familjen på en riktigt lyxig helgfrukost med extra allt. Här kan du koppla bort vardagsstressen och i stället unna dig att duka omsorgsfullt med vackert porslin och servera alla goda frukostfavoriter du kan komma på. I denna vårlika frukostdukning får du ta del av hur du enkelt skapar en frukost i stil med den du hittar på bästa hotell!

VARDAGSDUKA

17 maj 2018
 Dukat med porslinsserien Swedish Grace i färgerna äng och is. Kaffekoppar, äggkoppar och assietter matchar linneduken från Himla.
Linneservett och enkla silverbestick. Här syns besticken Fuga från Gense tillsammans med Gracie linneservett från Broste Copenhagen.

Praktfullt i pastell

Svala pastelltoner står till grund för denna lyxiga frukost. Här vilar en ljusblå linneduk på det gamla träbordet och samspelar vackert med det klassiska porslinet Swedish Grace, här i färgerna äng och is. Muggarna, äggkopparna och skålarna matchas med enkla silverbestick och rymliga glas för den färskpressade juicen. Som krona på verket tronar en vild bukett vars färger plockas upp av både detaljer och godsaker.

 En rustik skärbräda från House Doctor blir ett fint fat till Croissanterna och en fina jutekorgen från Dixie är perfekt att servera nybakat bröd i.
Lyxig frukost serveras på Swedish Grace-porslin från Rörstrand

Lyxiga & goda detaljer

Då denna frukost är allt annat än vardagens snabba macka på stående fot är det ingen idé att snåla på lyxen – både när det kommer till dukningen och det som serveras. Här visar du omtanke för din familj genom att duka med linneservetter, kaffe i presskanna från Stelton och varma croissanter direkt från närmsta bageri, här upplagda på en rustik skärbräda från House Doctor. Det färska brödet får ligga invirat i en kökshandduk och den delade grapefrukten ligger som en liten sol i varje skål, redo att ätas

Pannkakor i torn serveras på assiett från Swedish Grace och en vacker ek-bricka med läderhandtag från Skagerak.
Pannkakor pudrade med florsocker och serverade med färska jordgubbar, här på Swedish Grace assiett blir ett gott avslut på din helgfrukost.

Pannkakor i torn - en söt frukostfavorit

När det ändå är helg och du dukar upp din frukost finns det tid att tillaga godsaker som alla i familjen uppskattar. Något så enkelt som plättar eller pannkakor staplade i ett torn ger en direkt wow-känsla och visar på uppskattning till de som sitter vid bordet. Ringla söt sirap, pudra florsocker och servera med färska bär som på hotell - garanterat något som varken stora eller små kan motstå. Ett perfekt avslut på din ljuvliga helgfrukost!

Läs mer: Överraska med frukost på sängen - 3 mysiga serveringstips.

Varukorg
Stäng