FÖRLÄNGT ÖPPET KÖP TILL 31 JANUARI

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Bli medlem & få 500 bonuspoäng

Inspiration/Duka/Vardagsduka/Vårdukning i gröna toner - tips för hur du dukar i vår
En vacker vårdukning i gröna toner med grönt och beigt porslin, temugg och äggkopp med ägg i.

Vårdukning i gröna toner - tips för hur du dukar i vår

Ta vara på de spirande vårkänslorna och duka upp en vacker vårdukning att bjuda in dina närmsta till! Frukost, brunch eller middag – vi visar dig hur du kan duka i svala gröna och vita toner med vårens porslin och blommor.
torsdag 29 april 2021
Dela artikel
En vårlig frukostdukning i gröna toner med vårblommor, grönt porslin och vita matstolar i en matplats i skandinavisk stil.

Välkomna våren och dagen på bästa sätt – duka upp för en lyxfrukost eller brunch i krispigt vitt och grönt. 

DUKA UPP FÖR EN VÅRFYLLD FRUKOST ELLER BRUNCH

När våren äntligen är tillbaka ja då spirar även vårkänslorna. Gör något extra kärleksfullt och överraska nära och kära med en vacker vårdukning till helgens frukost eller brunch.

BLANDA PORSLIN I VÅRENS FÄRGER

I vår längtar vi lite extra efter porslin i svala kulörer som känns som en frisk vårfläkt på dukningen. Skålen Organic från Mateus med sin något oregelbundna form passar perfekt till frukostmüslin. Tillsammans med den pastellgröna assietten Dots från Scandi Living blir dessa en perfekt kombination i en spirande vårdukning. Kombinera dem ihop med en lyxig linneservett i beige ton och en rymlig kopp för morgonkaffet eller téet – även den i en sval färg.

En vacker vårdukning i svala färger av grönt och vitt med skål och tallrik från Mateus och grön assiett.

Svala kulörer som vitt, beigt och pastellgrönt hör våren till och i vår blandar vi porslinsfavoriter från Mateus och Scandi Living för en vacker vårdukning. 

Äggmacka och avokado står serverat på bordet på en vit skärbräda från Lene Bjerre.

En kärleksfull vårdukning – lägg lite extra tid på serveringen och servera maten på exempelvis en snygg skärbräda som denna från Lene Bjerre. 

SERVERA MATEN MED OMTANKE

För att göra vårdukningen extra kärleksfull, kan du lägga någon minut extra på serveringen. Använd dig av en skärbräda som den snygga Rakuria i porslin från Lene Bjerre, och fina skålar som du häller upp bär, müsli eller yoghurt i. Och för kaffeälskaren är ingen frukost komplett utan morgonkaffet. För lyxigare morgonstunder i vår, dukar vi mer än gärna fram kaffebryggaren Pour Over från Eva Solo och tillämpar härligt slow living-tänk där kaffet långsamt får bryggas på det traditionella sättet.

Müsli i en rustik grön skål Lowkey från Paradisverkstaden står på det dukade bordet till frukost.

Häll gärna upp müslin i en vacker skål – det ger frukoststunden en lyxig känsla. Här vårfavoriten Lowkey från Paradisverkstaden.

Kaffebryggare från Eva Solo där vatten hölls över bönorna och filtreras är ett lyxigt tips att ställa fram på en frukostdukning.

Och brygg kaffe på traditionellt sätt – med Pour over kaffebryggare från Eva Solo filtreras vatten och bönor långsamt för riktigt gott morgonkaffe. 

En enkel vårdukning med gröna, rustika skålen Lowkey från Paradisverkstaden och beige tallrik från Mateus.

Våren bjuder på många tillfällen att samlas till och oavsett om det är en spontan middag eller en inplanerad så är det alltid roligt att välkomna gästerna med en fin dukning. 

SKAPA EN ENKEL VÅRDUKNING TILL VÅRENS MIDDAGAR

Med våren kommer även högtider som påsk, Valborg och Mors Dag. Men våren är även fylld av små tillfällen där vi spontant bjuder in vänner och familj på middag för att avnjuta en god måltid tillsammans. Oavsett om det är en större högtid eller en enkel och spontan middag, så är det alltid extra roligt för gästerna om de välkomnas av en vacker vårdukning.

Kollage i grönt och vitt med tallrikar, bestick och glas från Scandi Living och Nordic Nest samt skål från Paradisverkstaden.

Grönt är skönt – och en given favorit på våren. Blanda gärna rustikt med elegant porslin på din vårdukning – här tallrikar från Scandi Living.

BLANDA RUSTIKT PORSLIN MED MODERNT 

I vår går känslorna lite extra för den vackra och rustika skålen Lowkey från Paradisverkstaden. Duka med den till förrätten för alltifrån soppa till sallad och kombinera ihop med en modern tallrik med kanter från Mateus. Blandningen av rustikt med modernt känns helt rätt i vår och kommer ge din vårdukning en ledig känsla.

Vitt serveringsfat och bestick från Scandi Living varpå tulpaner ligger på fatet i förberedelse för en vacker vårdukning.

Låt din vårdukning komma till liv med vackra vårblommor som tulpaner, körsbärskvistar och anemon. I bild – bestick och serveringsfat från Scandi Living. 

Spirande vårbukett i rustik vas från Paradisverkstaden och små ljuslyktor från ERNST pryder en vacker vårdukning.

Vårfavoriter - Lowkey vas från Paradisverkstaden & ljuslyktor från ERNST. 

DEKORERA BORDET MED VÅRBLOMMOR & LEVANDE LJUS

En utav de största delarna på en vårdukning är ändå närvaron av spirande vårblommor. Körsbärskvistar, franska tulpaner och Anemon sprider härliga vårkänslor i ditt hem. Och i vår ställer vi blommorna i vasen Lowkey, även den från Paradisverkstaden här i en ljuvlig grön vårton. Vasen kompletterar du sedan med stämningsfulla ljuslyktor i sandfärgade toner för att få in den svala känslan på din vårdukning. Blanda gärna olika storlekar och stilar för ett effektfullt stilleben.

Ljuslyktor i beigt från Kähler och ERNST samt liten rustik vas från House Doctor med eukalyptus i skapar stämning på en vårdukning i vitt och grönt.

Håll det enkelt på din vårdukning – små ljuslyktor och en mindre vas räcker för att skapa vårkänslor i dukningen. 

Bröd ligger på skärbräda från Skagerak och täcks med kökshandduk i linne för gästerna att ta för sig av på vårmiddagen.

För gärna in detaljer i trä på dukningen så blir det lite varmare gentemot det krispigt vita – som en fin skärbräda till brödet. 

 Bricka i formen av ett löv från Bloomingville står på middagsbordet med sparris på.

Bricka i ask från Bloomingville. 

ANVÄND DIG AV DETALJER I TRÄ FÖR VÄRME I VÅRDUKNINGEN

Precis som i frukostdukningen så kan du lägga ner lite mer kärlek på din vårdukning genom att servera maten eller tillbehören lite extra snyggt. Ställ fram brödet för att skivas direkt på bordet på en fin skärbräda i trä, med en kökshandduk i linne över. Genom att föra in detaljer i trä på den annars svala vårdukningen, får du in mer värme till bordet vilket ger vårdukningen en mer välkomnande helhet.

Snygga bestick från Nordic Nest på grön linneservett på en vacker vårdukning i gröna och vita färger.

Kombinera det enkla och rustika i din vårdukning med stilrena bestick som serien Frost – en ny middagsfavorit. 

Vatten hälls upp till gästerna på en vårdukning med stilren kanna från Serax.

Stilren vattenkanna från varumärket Serax. 

DUKA MED STILRENA DETALJER

Slutligen kan vi tipsa om några stilrena detaljer som får hjärtat att slå lite extra till vårens dukningar. De eleganta besticken Frost ger din vårdukning en finare känsla som passar perfekt om du dukar till större högtider men ger även lite mer lyx i vardagen. Slutligen kan du komplettera din vårdukning med enkla glas på fot och en stilren vattenkanna från Serax. 

En vacker vårdukning i grönt med porslin från Paradisverkstaden, vårblommor och ljuslyktor från ERNST hos Nordic Nest.

Enkelt och vackert – att duka för vårens middagar behöver inte vara så komplicerat. 

Fler favoriter till din vårdukning kan du hitta här – Dukning & Servering.

Läs mer: Duka upp för våren - 7 vackra tallrikskuvert

Text: Arijana Kapic  Styling: Sophie Ottosson, Anna Magnusson Foto: Angeliqa Daldorph

DUKA I VÅR

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2023 Copyright Nordic Nest AB