Så skapar du en rofylld matplats

Sval, rofylld och tidlös – vi tröttnar aldrig på en matplats inredd i klassisk skandinavisk stil. Här möts designfavoriter, naturen och moderna detaljer i ett rum ämnat för avkoppling och livets möten. Välkommen in.

MATPLATSEN INNE

7 mars 2019
Matplats inspiration från denna matplats i skandinavisk stil med stolar från Muuto och vit taklampa från Northern.

MINIMALISTISKT & OMBONAT

Det vilar något tidlöst över den klassiska skandinaviska inredningsstilen som ofta kretsar kring svala färgtoner som får matplatsen att kännas ljus och inbjudande. En klassisk vit taklampa och stolar som elegant balanserar mellan modernt och tidlöst är en bra grund att börja med för att skapa denna stil. Northerns stilrena lampa Acorn och olivgröna stolar som Harbour från Menu, plockar på ett diskret sätt in den skandinaviska naturen samtidigt som uttrycket blir minimalistiskt och rofyllt. För att det inte ska upplevas som för kalt är just färgade matstolar ett utmärkt sätt att få rummet att kännas lite varmare och mer ombonat.

Vit taklampa som Acorn från Northern medför en stilren look till en matplats i skandinavisk stil.
Harbour stol från Muuto i olivgrönt med ek ben skapar värme i en matplats inredd i skandinavisk stil.

FÖR IN NATUREN

Vad vore Skandinavien utan dess vackra natur? Det enklaste knepet för att skapa en matplats som känns rogivande och klassisk skandinavisk är att föra in naturen och inreda med vackra buketter och krukväxter på både fönsterbrädan som på bordet och på byrån. Kombinera dem med diverse krukor och vaser men håll gärna samma stil: som här där randiga krukor och en Lyngby vas står som värdar för naturens grönska. Krukor och vaser är även enkla knep att använda sig av för att få in lite färg till matplatsen, men för att hålla det rofyllt är tipset naturnära toner och pasteller.

Vårbuketten huserar i en stor vit Lyngby vas på bordet i en matplats inredd i skandinavisk stil.
En nyttig frukost serveras med te ur tekanna i stengods från Skagerak och macka på assiett från House Doctor.
Bau rosa kruka från Ferm Living förskönar denna rofyllda matplats inredd i skandinavisk stil.
FlowerPot bordslampa & stengodskruka från Bloomingville.
 Chunk ljusstake i grön marmor från House Doctor & vit Muses vas från Ferm Living sprider stämning på byrån i matplatsen.
Svartvita posters från Paper Collective sätter stilen för en matplats inredd i skandinavisk stil.

DETALJER FÖR SINNE OCH SJÄL

Det sitter i detaljerna brukar det ju sägas och inte minst när du ska inreda matplatsen. Framhäv din stil med enkla medel som posters, ljusstakar och kanske en skulptur? Här blir en stilren Georg Jensen ljusstake och klassiska ljuslyktorna Urbania från Kähler en vacker kombination på bordet när stål och sten möts, medan en skulptur från Kähler fångar lugnet vi söker. Det är detaljer som livar upp rummet samtidigt som de säger något om oss.

Kähler skulptur The Attentive One vilar rofyllt på fönsterbrädan.
En ljusstake i silver från Georg Jensen och klassiska Urbania ljuslyktor från Kähler skapar mysig atmosfär i matplatsen.
En nyttig frukost med te i Bodums kopp med handtag är en bra start på dagen i en rofylld matplats.
En nyttig frukost är serverad på House Doctor stengodstallrik & Medong bordsunderlägg i naturmaterial.

EN STILLSAM START PÅ DAGEN

Med dess svala färger och naturnära material bjuder denna matplats verkligen in till avkoppling för en stillsam start på dagen med en hälsosam frukost. Duka enkelt till dig själv med en bordstablett i naturmaterial, House Doctor assiett i stengods och njut av en mysig kopp te serverat ur en stilren tekanna från Skagerak. Här följer allt i matplatsen samma stil och ledorden är desamma: rogivande och klassiskt skandinaviskt.

 

Läs mer: Skandinavisk matplats - detaljerna som sätter stilen. 

Varukorg
Stäng