Snygga krukor för en grönskande uteplats

Sommar innebär ljuva middagar och härliga fester under bar himmel. Och hur härligt är det inte, att samlas på en grönskande uteplats där ni omsluts av naturen? Vi har sammanställt nio snygga krukor och blomlådor i olika stilar, så du kan skapa en vacker och rofylld uteplats för sommarens alla tillfällen. 

MATPLATSEN UTE

20 juni 2019
Den stora vita krukan Bee från By On blir en iögonfallande detalj på den inglasade uteplatsen.

1. DEN ELEGANTA - BEE KRUKA FRÅN BY ON

Den vackra krukan Bee kommer från trendiga varumärket By On och fullkomligt utstrålar elegans. Den bikupsformade designen i keramik gör denna kruka till ett riktigt statement piece, vilket innebär att du inte behöver inreda med mycket mer runt om den. Bee är en djup kruka med smal öppning - vilket gör den idealisk för handplockade gröna kvistar eller varför inte snyggt vass för riktig sommarkänsla?

Bergs Potter Köpenhamn kruka i grå färg har en vacker oglaserad yta som passar perfekt utomhus.
Grå, stor kruka från Bergs Potter är perfekt att ha utomhus tillsammans med andra krukor i lergods.

2. DEN TIDLÖSA - KÖPENHAMN kruka FRÅN BERGS POTTER

Köpenhamn är en kruka som bara blir finare med tiden. Den handgjorda krukan kommer från populära varumärket Bergs Potter som tillverkar alla sina krukor i idyllen Toscana, och visst vilar det en romantisk medelhavskänsla över denna kruka, namnet till trots? Den oglaserade ytan ger krukan ett naturligt uttryck som även gör att den passar fint ihop med andra krukor i lergods eller betong. Köpenhamn, likt Bergs Potter andra krukor, är tillverkad i lera av högsta kvalitet som bibehåller fukt i krukan och gör så att rötterna får syre för att växa.

Grå ERNST kruka i cement med en späd blomma i skapar vacker kontrast på uteplatsen och passar perfekt att ha utomhus.

3. DEN ENKELT VACKRA - ERNST CEMENTKRUKA

En enkel, grå kruka fungerar alltid – oavsett uteplats och växt. Och det blir inte mer enkelt än denna snygga cementkruka från ERNST. Då krukan har en rå finish blir en späd, romantisk blomma i den en vacker kontrast för ett något mjukare intryck.

Rustik terrakottakruka från ERNST passar perfekt att ha utomhus på verandan.
Ett olivträd huserar i grå rustik kruka från ERNST tillverkad i terrakotta.

4. DEN RUSTIKA - TERRAKOTTAKRUKA FRÅN ERNST

Terrakottakrukor är tidlösa och uppskattade krukor till uteplatsen tack vare jorden/leran som de skapas ur. Terracotta innebär att leran bränns till ett färdigt resultat och din kära växt kommer må väldigt bra i en terrakottakruka eftersom krukor i detta naturmaterial släpper igenom syre till rötterna. En terrakottafavorit är denna djupa kruka från ERNST som har en snygg, rustik finish. Kombinera den gärna med en medelhavsväxt så får du till ett stilleben på din uteplats som för tankarna till drömska, böljande landskap längs med Medelhavet.

Den lilla blomlådan Plant Box från Ferm Living kan enkelt fyllas med färska kryddor och tas ut till middagsbordet på verandan.

5. DEN SMIDIGA BLOMLÅDAN - PLANT BOX FRÅN FERM LIVING

Inte alla krukor behöver stå ute hela tiden, vissa blir snygga tillskott till uteplatsen för speciella tillfällen - som Ferm Livings  Plant Box-låda i sval, grå nyans med handtag. Denna stilrena blomlåda är perfekt för mindre krukväxter och kryddor, och är i sig självt en vacker bordsdekoration. Det är bara att ta med den från kökets fönsterbräda till matbordet ute och låta gästerna ta för sig av naturens smaker! Plant Box är inte utformad för att stå utomhus så därför bör du vara noga med att ta in den igen när festen är slut.

Bau balkonglåda från Ferm Living i trendig rosa färg.

6. DEN INDUSTRIELLA BALKONGLÅDAN - BAU FRÅN FERM LIVING

Vill du förnya din balkong i sommar inför alla festligheter och mysiga kvällar? En balkonglåda är perfekt där utrymmet kan vara begränsat och med den stilrena Bau balkonglåda från Ferm Living får din balkong en snygg industriell känsla. Rosa har varit en utav de största trendfärgerna i år och denna pudriga nyans känns helt rätt i sommar.

Stor kruka från DBKD i serien Mud.
Ett stilleben med krukor från DBKD och Ferm Living på uteplatsen skapar en grön hörna.

7. DEN TRENDIGA - MUD KRUKA FRÅN DKBD

En kruka från svenska DBKD på uteplatsen är ett måste för trendspanaren. En favorit bland varumärkets många snygga krukor är Mud vars mjuka form för tankarna till drejning. Mud finns i flera olika storlekar att välja mellan men dess största storlek med generöst djup, är en riktig favorit till högre medelhavsväxter.

Låg och hög utomhuskruka från SMD i tålig, grå aluminium är perfekt till uteplatsen.

8. DEN MÅNGSIDIGA - TIVOLI UTOMHUSKRUKA FRÅN SMD DESIGN

På tal om medelhavsväxter, just större krukväxter ramar vackert in din matplats. Utomhuskrukan Tivoli från SMD Design är en rymlig kruka perfekt till dessa växter och som dessutom kommer med praktiska handtag så du enkelt kan lyfta och flytta runt den. Tivoli är tillverkad i aluminium vilket gör den tålig för skiftande väderförhållanden och skulle det vara så att du glömmer bort att vattna din växt kan du alltid använda den som förvaring till plädar och kuddar.

Hammershøi kruka från Kähler i glaserad och oglaserad finish skapar en romantisk helhet på uteplatsen.
En grön hörna på uteplatsen med blommor och grönt som huserar i krukor från Kähler och i Plant box från Ferm Living.

9. DEN ROMANTISKA - HAMMERSHøI KRUKA FRÅN KÄHLER

Hans-Christian Bauers Hammershøi-serie från Kähler innehåller flera moderna klassiker för det romantiska hemmet och hur fint blir inte det räfflade mönstret på en kruka? Blomkrukan Hammershøi finns både med glaserad och oglaserad yta i svala, skandinaviska färger som väcker ha-begär.

I denna kruka kommer en romantisk blomma som Pelargon eller Hortensia till sin fulla rätt. Och det är just den perfekta matchningen mellan blomma och kruka som vi så gärna vill hitta för en inbjudande uteplats i sommar, där vi kan luta oss tillbaka och bara njuta.