ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in

HELGBOA 10-50% på nästan allt*

Inspiration/Inred matplatsen/Matplatsen ute/9 tips på krukor - utomhus som inne
Krukor att ha utomhus från ERNST, Bergs Potter och By on

9 tips på krukor - utomhus som inne

Till våren och sommaren lockas vi att förnya och inreda våra hem och uteplatser med härlig grönska. Plötsligt behöver vi gott om krukor till alla vackra blommor, kryddväxter och gröna växter. Vi ger dig 9 tips på krukor du kan ha utomhus eller inomhus denna vår och sommar!
tisdag 11 maj 2021
Dela artikel
Shell kruka formad som en stor snäcka är en av många snygga krukor från Ferm Living, här med vackra vårblommor!

1. DEN TRENDIGA – SHELL POT FRÅN FERM LIVING

Den vackra krukan Shell kommer från trendiga varumärket Ferm Living och fullkomligt utstrålar elegans. Designen som är inspirerad av pärlbåtens vackra skal gör denna kruka till ett riktigt statement piece som görs sig väldigt bra på vardagsrumsbordet eller på fönsterbrädan i sovrummet. Insidan av krukan är glaserad för att tåla vatten – vilket gör det idealisk för att fylla blomkrukan med dina favoritblommor eller varför inte fylla den med snyggt vass för riktig sommarkänsla?

SJÄLVBEVATTNARE

Bergs Potter Köpenhamn kruka i grå färg har en vacker oglaserad yta som passar perfekt utomhus.

Krukan Köpenhamn från Bergs Potter blir bara finare med tiden och är ett tidlöst val till uteplatsen. 

Grå, stor kruka från Bergs Potter är perfekt att ha utomhus tillsammans med andra krukor i lergods.

Alla Bergs Potters krukor tillverkas för hand i Toscana. De är tillverkade i lera av högsta kvalitet som släpper igenom syre till växtens rötter. 

2. DEN TIDLÖSA - KÖPENHAMN KRUKA FRÅN BERGS POTTER

Köpenhamn som bara blir finare med tiden. Den handgjorda krukan kommer från populära varumärket Bergs Potter som tillverkar alla sina krukor i idyllen Toscana, och visst vilar det en romantisk medelhavskänsla över denna kruka, namnet till trots? Den oglaserade ytan ger krukan ett naturligt uttryck som även gör att den passar fint ihop med andra krukor utomhus i antingen lergods eller betong. Köpenhamn, likt Bergs Potter andra krukor, är tillverkad i lera av högsta kvalitet som bibehåller fukt i krukan och gör så att rötterna får syre för att växa.

Snygg väggkruka i sand från Broste Copenhagen - perfekt att sätta upp på den inglasade uteplatsen.

Tips: låt gärna en enkel kryddväxt husera i en kruka med detaljrik struktur för vacker kontrast.

3. DEN ENKELT VACKRA - SANDY VÄGGKRUKA

En stilren och naturfärgad kruka fungerar alltid - oavsett uteplats och växt. Och det blir inte mer elegant än med denna snygga väggkruka från Broste Copenhagen som ger liv och glädje till både hem och själ. Då krukan har en detaljrik struktur blir en enkel kryddväxt i den en vacker kontrast för ett mer livfullt uttryck.

Keramikkrukor i vitt och puderrosa från Iittala med gröna växter i.

Tidlös keramikkruka från Iittala.

Snygga krukor från Iittala i vitt, puderrosa och grönt med gröna medelhavsväxter i.

En enkel och stilren kruka är alltid snygg på uteplatsen – speciellt till medelhavsväxter.

4. DEN TIDLÖST STILRENA – NAPPULA KRUKA FRÅN IITTALA

Nappula krukan från Iittala är en tidlös och snygg keramikkruka att ha inomhus eller utomhus på din inglasade veranda. Med ett lekfullt och mjukt formspråk framhävs dina vackraste växter i denna kruka. Kombinera den gärna med en medelhavsväxt så får du till ett stilleben på din uteplats som för tankarna till drömska, böljande landskap längs med Medelhavet.

En stor kruka/urna i terrakotta med patina från Muubs.

Krukan Echo från Muubs ger din uteplats en härlig medelhavskänsla.

5. DEN MEDELHAVSINSPIRERANDE- ECHO FRÅN MUUBS

På tal om medelhavet, urnor och krukor i terrakotta med rustik finish kommer ge din uteplats en härlig medelhavskänsla. Den rustika bikupsformade krukan Echo från Muubs är perfekt för det. Krukan är ett riktigt statement piece som är bäst lämpad för att ha på en inglasad veranda eller på golvet i vardagsrummet.

Bau balkonglåda från Ferm Living i trendig beige färg.
Ferm LIVINGBau balkonglåda
1 015 kr

6. DEN INDUSTRIELLA BALKONGLÅDAN - BAU FRÅN FERM LIVING

Vill du förnya din balkong i sommar inför alla festligheter och mysiga kvällar? En balkonglåda är perfekt där utrymmet kan vara begränsat och med den stilrena Bau balkonglåda från Ferm Living får din balkong en snygg industriell känsla. 

Ett stilleben med frostsäkra, snygga krukor att ha utomhus från Rosendahl.

Tips: gruppera gärna dina växter och låt krukorna gå i liknande nyanser så får du till ett snyggt stilleben.

7. DEN FUNKTIONELLA - RO BLOMKRUKA FRÅN ROSENDAHL

Funktionella Ro i vacker mörkgrön nyans är ett måste till uteplatsen i år! Dessa snygga krukor går lika bra att ha utomhus som inne då de är helt tillverkade i återvunnen plast med frostsäkert material. Ro är perfekt för att plantera gröna växter eller väldoftande blommor i för att ge grönska till din uteplats. Ro är dessutom lätt, så du enkelt kan förflytta den och dessutom stapla flera på varandra vid förvaring.

8. DEN STILRENA - ROND KRUKA FRÅN SERAX

Om du vill ha en enkel men stilren kruka att ha utomhus eller inne kan vi tipsa om Rond från varumärket Serax. Denna snygga kruka är tillverkad i betong så du med fördel kan ha den utomhus. Dess råa finish kommer den ge din uteplats en industriell look och med dess karaktäristiska handtag på sidan får krukan genast ett mer unikt utseende.

Vita snygga krukor från DBKD med bubblig struktur.

Cloudy kruka från DKBD ger hemmet en trendig och romantisk känsla.

Snygga krukor från DBKD med bubblig struktur i vitt, grått och rosa.

DBKD erbjuder flera snygga krukor att inreda med inne som ute på den inglasade verandan.

9. DEN ROMANTISKA - CLOUDY KRUKA FRÅN DKBD

Krukor från DBKD är ett måste för trendspanaren. Hanna Wessmans Cloudy-serie från DBKD innehåller flera favoriter för det trendiga och romantiska hemmet. Blomkrukan Cloudy är tillverkad i keramik och har en matt ”bubblig” struktur som kommit att bli hela seriens signum och som väcker ha-begär. Krukan blir en läcker inredningsdetalj som passar både till krukväxter och även till snittblommor om du vill det.

KRUKOR UTOMHUS – VAD SKA JAG TÄNKA PÅ?

Om du ska ha en kruka utomhus kan det vara bra att tänka på detta:

  • Är krukan frosttålig?
  • Klarar krukan av att övervintra utomhus? Om inte bör du se över vad du planterar i den.
  • Har krukan dräneringshål i botten? Om ja, använd dig av ett fat under krukan så du skyddar ytan under mot vatten som kan rinna ut när du vattnar. Om inte, kan du alltid ha kvar växten i sin ursprungliga kruka och sätta i hela i den kruka du vill ha så riskerar du inte att rötterna blir övervattnade.
  • Ska du plantera en växt eller blomma vars rötter kommer bre ut sig? Satsa då på en stor kruka där blomman/trädet får gott om plats att växa i.

Fler snygga krukor för utomhus- och inomhusbruk hittar du i vårt stora sortiment av krukor

Text: Arijana Kapic  Styling: Ellinor Johansson, Anna Magnusson, Arijana Kapic, Åsa Holmkvist, Madeleine Petersson

SHOPPA KRUKOR

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB