Nyårsdrink - recept & serveringstips för festens bubbel

Bjud på ett bubblande nyårsfirande med något av dessa enkla recept på nyårsdrink med champagne! Vi ger dig tre recept och tre serveringstips - från tomtebloss och eukalyptus till champagnetorn. Låt dig inspireras till ditt nyårsfirande!

RECEPT

16 december 2019
Nyårsdrink med champagne och sockervadd i kupat champagneglas är ett enkelt recept.

NYÅRSDRINK MED SOCKERVADD

Denna söta nyårsdrink blir en festlig drink att avnjuta på nyårsafton. Använd dig av kupade champagneglas och lägg i en generös mängd sockervadd. Häll sedan champagne eller alkoholfri cider över sockervadden och se hur den snyggt smälter ihop till en smaskig och enkel nyårsdrink! Om det är barn på nyårsfesten kan du även använda dig av lemonad som du häller över sockervadden. Och det viktigaste – samla gästerna när du ska hälla upp bubblet för denna snygga drink har sin charm i just den stunden.

Ingredienser:

  • Champagne eller alkoholfri cider alternativt lemonad.
  • Färdig sockervadd
Rosa nyårsdrink med rosblad på champagne och tranbärsjuice blir ett enkelt recept att göra till nyårsfesten.

ROSA NYÅRSDINK MED ROSBLAD

Sätt färg på nyårsfesten med denna rosa dröm till nyårsdrink! Denna drink är en tolkning på den klassiska Cosmopolitan-drinken med tranbärsjuice men istället för vodka, serverar du denna nyårsdrink med bubbel och då förslagsvis prosecco så blir drinken lite sötare. Om du vill att drinken ska gå åt det mer rosa hållet kan du även lägga i max en droppe röd karamellfärg. Dekorera sedan drinken med ett enstaka rosblad så har du en festlig nyårsdrink att skåla in det nya året med!

Ingredienser

  • Prosecco eller champagne
  • Tranbärsjuice
  • Röd karamellfärg – valfritt beroende på hur rosa du vill att drinken ska vara
  • Rosblad
Enkelt recept på nyårsdrink med bubbel och citronsorbet serverat i kupat räfflat champagneglas.

NYÅRSDRINK & NYÅRSDESSERT I ETT – CHAMPAGNE MED SORBET

Har du testat att kombinera champagne med citronsorbet? Om inte är det hög tid för det till årets nyårsfirande! Denna läckra och oerhört enkla nyårsdrink är även ett gott och festligt alternativ på nyårsdessert som du kan servera efter middagen om du hellre vill det. Se till så både champagne och sorbet är iskallt och servera gärna denna drink i coupeglas så kulan med sorbet får plats!

Ingredienser

  • Champagne
  • Citronsorbet
  • Citronskivor för dekoration
Nyårsdrink med bubbel serverat i höga champagneglas med sprakande tomtebloss.
Nyårsdrink med champagne, lingon och eukalyptuskvist på glaskanten i champagneglas i plast från Sagaform.

SERVERA NYÅRSDRINKEN MED TOMTEBLOSS ELLER EUCALYPTUS

Om du hellre vill servera champagne i sin rena form kan du alltid göra något extra festligt med serveringen. Ett tips är att sätta tomtebloss i varje glas, men för att skydda champagneglasen mot värmen från tomteblossen kan du sticka tomteblossen genom en bit citron så värmen inte kommer ner till glaset. Ett annat tips är att dekorera bubblet med frysta lingon i glaset och ett knippe eukalyptus på glaskanten. Lingonen hjälper till att hålla champagnen kall medan den gröna kvisten ger nyårsdrinkarna det lilla extra.

Högt champagnetorn med kupade glas skapar stämning på nyårsfesten.

SERVERA BUBBLET MED ETT CHAMPAGNETORN

Vill du vill bjuda på något storslaget och glamoröst på nyårsfesten? Plocka fram alla champagneglas du har, kupade förstås, och börja bygga ett pampigt champagnetorn att överraska dina gäster med! Champagnetorn är verkligen det ultimata serveringstipset för nyårsfestens många bubblor.

Här kan du läsa steg-för-steg hur du bygger champagnetornet!

Pampigt champagnetorn med många kupade champagneglas från Orrefors och Spiegelau står som dekoration på nyårsfesten.
 
Champagneskål i formen av en bläckfisk blir ett snyggt sätt att servera champagne på till nyår!
Stilren champagnekylare från Stelton i rostfritt stål står på serveringsvagnen i väntan på tolvslaget.

SERVERA KLASSISKT MED SNYGG CHAMPAGNEKYLARE

Ett enklare serveringsalternativ till champagnetornet är att ställa bubblet i en snygg champagneskål eller kylare. Den festliga champagneskålen Octopus från Culinary Concepts blir en dekoration i sig på nyårsfesten medan den stilrena champagnekylaren Foster från Stelton gör sig perfekt på en serveringsvagn där bubblet får vila på kylning i väntan på tolvslaget.

Läs mer: Så skapar du en stilfull nyårsdukning i silver

Varukorg
Stäng