Inredning 2021 - Trenderna att ha koll på

Något av det bästa med ett nytt år, måste nog vara en ny omgång av inredningstrender att förälska sig i. Är du nyfiken på hur vår inredning 2021 kommer se ut? Här är fjorton trender att ha koll på under året!

TRENDER & LIVSSTIL

21 juli 2020
Inredning 2021 – beigea och harmoniska hem med runda former som denna lampa från Muuto.

VILKA TRENDER KOMMER VARA AKTUELLA INOM INREDNING 2021?

Vår inredning 2021 kretsar mycket kring att skapa harmoniska hemmamiljöer vi kan hämta energi från – speciellt efter ett prövande 2020 där hemmet fått allt större betydelse för oss. Här är vad som är trendigt inom inredning 2021:

 1. Beigt & Naturfärgat
 2. Grafisk ansiktskonst
 3. Att leva ett med naturen
 4. Havets djur- och växtliv
 5. Mellantoner av blått
 6. Taktila ytor som väcker alla sinnen
 7. Ett statement piece
 8. Ljust trä på sammanhängande ytor
 9. Ursprung
 10. Runda former
 11. Speglar
 12. Strama linjer
 13. Avskalad & rustik inredning
 14. Grått
Inredning 2021 – beigt vardagsrum är trendigt som här där allt är ton-i-ton hos Ferm Living.

BEIGT & NATURFÄRGAT

Varma beigea och blonda toner är här för att stanna. Även om vi sett mycket beigt den senaste tiden så fortsätter färgen stå sig stark även 2021 eftersom vi vill skapa hem vi kan koppla av i och som samtidigt känns luftiga och eleganta. Till skillnad från vitt,  ger beigt våra hem en varmare känsla, speciellt om du satsar på ton-i-ton, samtidigt som det upplevs naturligt och ombonat. Vi kommer därför även se mycket naturfärgat detta år samt mer drömska pastellfärger.

GRAFISK ANSIKTSKONST

Enkla och grafiska skisser på ansikten är något vi kommer se allt mer av i vår inredning 2021 på bland annat posters och kuddar men även som skulpturer.

Kollage med grafiska posters och skulpturer på ansikten – en trendig inredningsdetalj inom inredningen 2021.
Vardagsrum med helt rätt inredning för 2021 med grafisk konst, låga trämöbler och beigea färger.

ATT LEVA ETT MED NATUREN

Med ett allt större klimattänk för var år som går och en växande längtan efter att omge oss med naturen ser vi hur årets inredning tar detta ett steg längre och uppmuntrar oss till att skapa riktiga trädgårdsoaser i våra hem. Vi vill helt enkelt återskapa känslan av att vara ute – inne. Alltifrån mindre trädgårdslandskap i vardagsrummet till en vägg av gröna växter – inredningen 2021 tar vår kärlek till naturen ett steg längre så förvänta dig att se gott om stora krukväxter.

Snyggt vardagsrum hos Ferm Living med bokhylla i beigt och sittpuff i brunt – helt enligt vad inredningen 2021 kommer vara.
Inredning 2021 kommer fokusera på att ta in stora växtarrangemang i snygga vaser och krukor som här hos Iittala.
Krukor med frostat glas från Gejst på pelare.

HAVETS DJUR- & VÄXTLIV

2020 har vi sett många inredningsföremål som varit tydligt inspirerade av havets djur- och växtliv, framförallt snäckformade detaljer som vaser, skålar och fat. 2021 blir havet en ännu större inspirationskälla men med ett större fokus på nedbrytbara material och en vördnad för haven och naturen. Vi kommer se mer oregelbundna former, toner av havsblått och ännu fler inredningsföremål med havets djur- och växtliv som inspiration.

Vit snäckskål från By On fortsätter vara trendigt inom inredningen 2021.
Tapet med snäckmönster från Ferm Living visar hur havsmotiv kommer vara stort inom inredning 2021.

MELLANTONER AV BLÅTT

En naturlig del som mynnar ut från trenden ovan är att vi inom vår inredning 2021 kommer se gott om mellantoner av blått. Petrol, himmelsblått, turkost och gråblått hittar sin väg in i vår inredning i år. 

Blått kommer vara trendigt inom inredningen 2021 som visat här med blå keramikvaser hos Broste Copenhagen.
Muuto visar vad som är trendigt inom inredning 2021 med ljust trä som väg och tak samt blåa detaljer.

TAKTILA YTOR

Denna har egentligen varit en återkommande punkt bland inredningstrender de senaste två åren och den fortsätter stå sig stark även i vår inredning 2021. Fler och fler varumärken och designers fortsätter utveckla denna trend till att skapa föremål som väcker alla våra sinnen. Grova som släta ytor och materialmixar ger oss produkter som vi kan beundra lika mycket med ögonen som med händerna.

Den runda vasen Ball från Cooee Design med sin taktila yta kommer fortsätta att vara trendig även inom inredningen 2021.

ETT STATEMENT PIECE

Inredningstrenderna har på sistone gått mot att vi ska inreda med färre och mer genomtänkta föremål i våra hem. Inredningen 2021 är inget undantag, men mitt i allt det avskalade vill vi att våra hem ska ha något som sticker ut. I år blir ett statement piece i ditt hem helt rätt. En vas, en matta  eller en lampa – 2021 handlar om att ha ett iögonfallande föremål i hemmet.

En del av inredning 2021 kommer vara att ha ett statement piece i hemmet, som en snygg matta - här grafiska Stripes från NRJD.
 
Kollage med möbler som är riktiga statement pieces i hemmet och därmed enligt trender inom inredning 2021.
Inredning 2021 – inspiration från Muuto med lampan Post och ljus trä på vägg och golv.

LJUST TRÄ PÅ FLERA YTOR

Ljust trä, gärna obehandlat för att även få in det taktila, tar över våra rum 2021 och få är väl lika glada som vi Skandinaver? Nytt för inredningen 2021 är att vi vill ha samma ljusa trä på sammanhängande ytor: som golv och vägg eller som vägg och tak, för en känsla av att allting sömlöst sitter ihop. Harmoniskt och snyggt!

Ursprung

En till viktig aspekt som kommer prägla vad vi väljer till vår inredning 2021 är ursprung. Alltifrån obehandlade ytor som vittnar om materialets härkomst till att lära känna designern bakom produkten – 2021 är året vi vill veta mer om vår inredning. Det finns även en kulturell del i detta spår där du kan förvänta dig att se mycket inredningsdetaljer och hantverk som berättar något om olika kulturella ursprung.

Historisk figur från House Doctor.

RUNDA FORMER

I vår ambition att skapa mer harmoniska hem, kommer vi inreda med mycket mjuka, runda former på alltifrån möbler till inredningsdetaljer under det här året. 

SPEGLAR

2021 räcker det inte längre med en spegel utan nu vill vi skapa installationer på våra väggar med speglar i olika former. De får dessutom gärna vara utplacerade med syftet att skapa vackra ljusreflektioner i hemmet för att återigen skapa en stillsamhet i hemmet.

Runda former kommer vara stort inom inredningen 2021 som här hos Ferm living som inrett med en rund ullmatta.
Inredning 2021 – spegel, beigea toner och iögonfallande bord.

STRAMA LINJER

Som kontrast mot alla runda former, kommer vi även att se mycket strama linjer i inredningen 2021 – alltifrån avskalade, rena ytor till stramt hotellbäddade sängar.

AVSKALAD & RUSTIK INREDNING

Även om merparten av inredningstrenderna 2021 hamnar under ledorden naturlig elegans så finns det alltid ett rustikt spår för den som älskar det bohemiska. Den rustika stilen för 2021 innebär dock en mer avskalad och stramare rustik look än tidigare säsonger med fokus på eleganta naturmaterial och hantverk.

GRÅTT

Om du är orolig för att dina nymålade gråa väggar ska kännas ur trend i år kan du ta det lugnt. Grå inredning är här för att stanna och är en del av den stramhet vi ser inom inredningen 2021 där material som sten och betong kommer ta för sig allt mer i våra hem. Då Pantone dessutom valt Ultimate Gray som en av årets färger 2021 kan du vara säker på att se mer av denna färg under året. 

Inredning 2020 – vardagsrum från Ferm Living med ton-i-ton beigea färger och strama linjer på möblerna.
Strama linjer på sängar och bäddning som här hos Menus designerhotell kommer vara trendigt inom inredningen 2021.

TVÅ BEGREPP SOM SAMMANFATTAR VÅR INREDNING 2021

Alla de trender vi ser kommer ta plats inom vår inredning 2021, hamnar under två begrepp naturlig elegans & slow living.

NATURLIG ELEGANS

Då vi kommer fortsätta att satsa på mycket obehandlade naturmaterial som trä och sten, blir det viktigt för inredningen 2021 att det balanseras upp med eleganta former och färger. Detta innebär att vi i år mer än gärna matchar en elegant, rundad soffa som Rico från Ferm Living med ett soffbord i grovt trä eller sten. På så sätt går årets inredning lite mer ifrån den avslappnade bohemiska naturlooken och mer mot det eleganta och avskalade hemmet med fortsatt starka influenser från Japan.

Inredning 2021 – en rå yta som tegelvägg mot eleganta beigea färger och trämöbler blir trendigt nästa år.
Inredning 2021 – inspiration från Broste Copenhagen som visar upp en rå, stenvägg i vitt i köket.
 Inredning 2021 – hållbar, harmonisk inredning i jordnära färger.

SLOW LIVING

Syftet med vår inredning 2021 kommer helt handla om slow living. Efter ett 2020 där vi alla spenderat mer tid i hemmet än vanligt, har vi tvingats reflektera över hemmets betydelse för oss. Vi har insett hur viktigt det är att ha ett hållbart hem vi kan slappna av i, umgås i och uppleva naturen i. Denna lärdom tar vi med oss in i ett nytt, förhoppningsvis mer lättsamt år där vi väljer att investera i föremål som faktiskt har en betydelse för vårt välmående i hemmet. Rum specifikt inredda för meditation och återhämtning, de harmoniska beigea tonerna, taktila strukturerna och närheten till naturen kommer alla spela en stor roll inom slow living. 2021 fortsätter därför, mer än någonsin, att handla om hur vi kan inreda med ett inifrån-ut-perspektiv.

Är du nyfiken på vad som är nytt inom inredning? Ta en titt på våra nyheter och de senaste designfavoriterna. 

Varukorg
Stäng