ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 500 POÄNG

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Produkter
Annat
Inspiration & Tips/Trender & Stilar/Inredningstrender 2024
Inredningstrender 2024 - vardagsrum med grön soffa, Swedese bord, poster med målat uttryck och stilren bokhylla.

Inredningstrender 2024 - de senaste trenderna att inspireras av

Utmana dig själv och inspireras av årets hetaste inredningstrender 2024! Vi listar tolv trender du kommer se under året – stilkrockar, färg, maximalism och bulliga former som tar sig in på allt från möbler till porslin. Här är trenderna att förälska sig i 2024.
Uppdaterad 26 januari 2024
Dela artikel

HUR INREDER VI 2024?

2024 inreder vi våra hem mycket mer kurerat, medvetet, personligt och färgglatt. Oväntade kombinationer, en mix av årtionden och material samt härliga statement-produkter kommer till uttryck i dessa inredningstrender 2024:

 1. Följsam design
 2. Bulliga former
 3. Krom
 4. Mörka träslag
 5. Rött
 6. Färg
 7. Geometriska mönster
 8. Posters med målat uttryck
 9. Multifunktionella möbler
 10. Mix & (icke) Match
 11. Framtidsretro
 12. Maximalism över minimalism

FÖLJSAM DESIGN

Taktil design och organiska former har stått med på alla trendlistor de senaste åren och fortsätter även vara aktuellt inom inredningstrender 2024. Desto fler digitala influenser i våra liv, desto mer vill vi ha något fysiskt som väcker våra sinnen. Därav taktila ytor men även mer organiskt följsam design som nästan upplevs som flytande.

Bland årets inredningstrender 2024 ser vi mycket följsam design som denna fåtölj från Muuto där armstöden draperas längs med sidan av fåtöljen.
Wrap Lounge Chair
Ecriture 240-grey
23 995 kr
Följsam, taktil och organisk design är en av de stora inredningstrenderna 2024 och här representerat i vågig, vit matta från ferm Living.

Följsam, taktil design som omfamnar  hemmet och sinnet är en av inredningstrenderna 2024.

BULLIGA FORMER

Som en förlängning av följsam design, ser vi även gott om “bulliga” former på möbler, porslin, belysning – ja, lite av allt. Dessa omfamnande och nästan gulliga former ger ditt hem ett mjukare uttryck, framför allt om du kombinerar det med nästa trend på listan – krom & metaller.

KROM

Krom, rostfritt stål, metallfinish, spegelblankt – oavsett vad du väljer så ska det i år speglas och skimra i hemmet. Efter många år av mässing i vår inredning så ser vi hur krom gör en storstilad comeback bland inredningstrender 2024 och framåt. Krom är här för att stanna.

MÖRKA TRÄSLAG

Trä som material är generellt en stor inredningstrend i år, som för in värme och taktilitet till ett hem. Du kan inte gå fel med trä, men om du vill vara säker på ett trendriktigt hem i år så är det mörka träslag du ska vända dig till - valnöt, mörkbetsad ek och teak.

RÖTT

Pantone må ha utropat en vacker persikonyans som årets färg, men det har varit rött och blått som vi mest sett börja ta plats inom vår inredning. Enligt experterna på NCS Colour är det just rött och blått vi dras mot som en naturlig utveckling bort från de neutrala kulörerna vi sett mycket av de senaste åren.

2024 ser vi hur den röda färgen både blir en klarröd nyans och hur den går från accentfärg i inredningen, till att ta över större utrymmen i hemmet.

Så våga satsa på denna energifyllda och hoppingivande färg i din inredning 2024!

FÄRG

På tal om färg, den största gemensamma nämnaren inom inredningstrender 2024 är färg. Även om jordnära toner förekommer bland färgtrenderna 2024, så är färgkartan betydligt mer rik i kulörer än tidigare år. Rött, orange, nyanser av lila och neon lyser upp nästa inredningsår.

Läs mer här: Färgtrender 2024 - inredning i årets färger!

Röda köksstolar från Massproductios visar hur den röda trenden kan se ut bland inredningstrender 2024.

Inredningstrender 2024 - rött. Satsa på en klarröd och låt den gärna färga större delar av ditt hem!

GEOMETRISKA MÖNSTER

Precis som färg så har mönster sakta men säkert blivit en allt större inredningstrend och årets mönsterprakt står sig stadigt in i inredningstrenderna 2024. Även om vi ser olika mönster ta plats så är det framför allt geometriska mönster som syns mest under 2024 med inspiration från 60-talets mönsterbilder.

POSTERS MED MÅLAT UTTRYCK

Posters är generellt väldigt bra att använda sig av när du enkelt vill skapa en förändring i ett rum och ge uttryck för din stil eller historia. Det går trender även inom posters och 2024 är det posters med ett målat uttryck som gäller. Vi har tidigare sett linjekonst och fotografier på väggarna men nu visar trendriktiga Paper Collective vägen med snygga, retroinspirerade posters i årets hetaste färger.

MAXIMALISM ÖVER MINIMALISM

Givet färgerna vi pratat om, mönsterprakten som tar över och den oväntade mixen och krocken av inredningsstilar så är det inte helt otippat att den sista trenden på listan är maximalism. Vi har i många år eftersökt den minimalistiska stilen, avskalat och rent, men en mer ombonad känsla i hemmet tar nu vid. Tavlor på väggarna, gott om textilier, färg, mönster och detaljer som berättar din historia – inredningstrenderna 2024 inspirerar till mer ombonade, varma hem där vi inte är rädda för att ta det lite länge. Ett ben i denna trend är att vi också kikar på statement inredning – speciellt inom mattor och belysning som blir detaljerna i hemmet som vi gärna satsar lite extra på. Ta till exempel en titt på mattor från Tinted Objects och Layered, samt belysning från Oblure och 101 Copenhagen.

Maximalism tar över våra hem enligt inredningstrender 2024, här ett eklektskt vardagsrum med Pacha fåtölj från Gubi, soffbord från Ekbacken Studios och röd portabel lampa från HAY.

Mer maximalism, mer kurerat och mer hemtrevligt är stilen vi försöker skapa oss i 2024!

MULTIFUNKTIONELLA MÖBLER

Trenden som aldrig slutar ge och varför skulle den när vi alla älskar möbler och detaljer som fyller fler funktioner. Ytterligare en del av medveten design är att möbler anpassas för olika behov och livssituationer. Ta till exempel Flip-bordet från svenska Design House Stockholm. Bordet, formgivet av Jesper Ståhl, är konstruerat med 14 gångjärn vilket gör att det kan fällas upp och ihop på tre olika sätt beroende på om du behöver ett matbord eller ett skrivbord som efter arbetstid kan ställas undan och vikas till ett sidobord.

Multifunktionella möbler är en av trenderna bland inredningstrender 2024 - här i Flip-bordet i ek från Design House Stockholm, ett bord men 3 möjligheter.

Inredningstrender 2024 omfamnar design som kan anpassas för olika behov - Flip kan vikas till 3 olika bord: mat-, sido- och skrivbord.

MIX & (ICKE) MATCH

En av de största faktorerna som påverkar inredningstrenderna 2024 är att vi i allt större utsträckning vill inreda våra hem med mer historia. Visst är det då härligt att mixa och matcha, men 2024 behöver allt faktiskt inte matcha.

Kombinera olika färger och mönster, och gå loss med olika stil- och materialmixar. Låt din inredning, som alltid, representera dig.

FRAMTIDSRETRO

Ytterligare en inredningstrend som håller i sig från 2023 är framtidsretro där nostalgi möter framtid. Vi låter oss inspireras av fyra årtionden av god design samtidigt som vi omfamnar den virtuella framtiden. Färgat glas, lekfulla former, starka färger och mönster som alla kombinerar dåtid och framtid för vår nutid.

Inred enligt inredningstrender 2024 och använd mycket färg och mönster, mixa & matcha. Här ett vardagsrum med blå. orange och gul inredning.

Färg, mönster, materialmixar, lekfulla former - inredningstrender 2024 uppmuntrar en mer maximalistisk inredning.

Foto: Elof Martinsson, Angeliqa Daldorph, ferm Living, Muuto, Blomus, &Tradition, New Works, HAY, Massproductions, Layered, Paper Collective

Arijana Rosso
Skribent

INREDNINGSNYHETER

Se fler

Ta del av fler tips

Få 500 poäng när du blir medlem i vår kundklubb! Och samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb.

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB