ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 500 POÄNG

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

GLAD MIDSOMMAR Fira med upp till 50%*

Inspiration/Trender & Livsstil /Ebba Kleberg von Sydow tipsar - 10 framtida designklassiker
Två favoriter och framtida klassiker enligt Ebba von Sydow - Lines mugg i rosa & rosa matta från NJRD.

Ebba Kleberg von Sydow tipsar - 10 framtida designklassiker

Plocka in hela färgskalan, blanda olika materialval och låt nytt möta gammalt - det är vad stilprofilen Ebba Kleberg von Sydow bjuder på när det vankas framtida designklassiker. Här är Ebbas 10 favoriter som sätter guldkant på vardagen.
tisdag 11 maj 2021
Dela artikel
Ebba von Sydow tipsar om framtida klassiker för det dukade bordet med en rosa dukning för en liten fest.

Stilikonen och trendexperten Ebba Kleberg von Sydow listar sina tio framtida designklassiker.

Ebba von Sydow tipsar om framtida designklassiker för dukade bordet med en rosa och gul festdukning.

Gör som Ebba och kombinera hela färgskalan för ett glatt intryck på det dukade bordet.

FÄRGGRANT & UTTRYCKFULLT FÖR FRAMTIDEN

- Klassisk för mig är allt annat än färglöst och trist, i garderoben liksom på det dukade bordet och i hemmet! Färgskalan jag alltid återkommer till, ja förutom mitt kära gamla blåvita porslin? Jag älskar att mixa rosa, rött, orange och gula, varma toner, gärna med en ljus bas. Färgskalan plockar jag upp i blommorna men gärna också i det som serveras, både på faten och i glasen, säger Ebba som dukat upp för en kavalkad av framtida designklassiker. Här är de!

 

1. CIRCLES BOMULLSPLÄD FRÅN NJRD

En blivande designklassiker från svenska NJRD är denna vackra och dekorativa bomullspläd som ger ditt hem ett färgglatt och skandinaviskt uttryck. Pläden är tillverkad i återvunnen bomull och är både mjuk samt värmande under kalla sommardagar.

 

2. CIRCLES ULLMATTA I ROSA TONER

Design med ett eget uttryck, som fyller en funktion och som är tillverkat i gediget, naturligt material kommer alltid hitta sin plats i vår inredning. Därför är Rectangles ullmatta, även den från NJRD, given på denna lista. Rectangles blir ett statement piece i ditt hem oavsett säsong och trend – kännetecknet för god design som håller över tid.

- Den underbara, grafiska ullmattan och pläden från NJRD är nykomlingar som mycket väl kan bli framtida designklassiker, tipsar Ebba.

Circles bomullspläd från NJRD i rosa är en framtida designklassiker enligt Ebba von Sydow.

Tips nr.1 – värm dig med denna sköna bomullspläd Circles från NJRD.

Det rosa porslinet Lines, här i mugg och sockerskål, samt randiga rosa mattan från NJRD är framtida klassiker enligt Ebba von Sydow.

Tips nr.2 från Ebba är denna eleganta och sköna ullmattan Circles från NJRD.

3. ENKLA & STILRENA GLASVASEN FRÅN ERNST

Denna tidlösa vas från ERNST är perfekt för att skapa vackra blomsterarrangemang i! Vasens enkla och runda design finns det alltid behov av i hemmet för säsongens alla blomster och dessutom passar den in i flera olika inredningsstilar. Placera dina favoritsnittblommor i vasen och se ditt hem komma till liv. 

4. LINES MUGG MED GRAFISK DESIGN

NJRDs förkärlek för det grafiska speglas i porslinsserien Lines. Lines stilrena design fångar essensen av enkel funktionalitet som kan gå i arv i generationer och är det självklara valet för morgonkaffet.

5. LINES ASSIETT FRÅN NJRD

Komplettera din Lines-mugg med matchande assiett. Assietten Lines från NJRD har, likt de andra delarna i serien, ett samtida uttryck som på ett naturligt sätt hittar en plats i köket och på dukningen.

- De bästa designklassikerna för mig är sådant vi använder till vardags, som sätter guldkant på en grå tisdag och som är så pass bra kvalitet att det håller ett helt liv, för att sedan kunna ärvas vidare. Lines-porslinet från NJRD är ett sådant porslin. Sedan är jag övertygad om att kaffet smakar godare i en kopp i en vacker färg, säger Ebba.

Porslinsserien Lines från NJRD, här i mildrosa, är en framtida designklassiker om Ebba von Sydow får sia.

Tips nr. 5 – den färgglada porslinsserien Lines från NJRD är en av Ebbas framtida designklassiker.

6. CLEAN LINNEDUK FRÅN SCANDI LIVING

Clean linneduk är en tidlös duk som kan användas likaväl till vardags som till fest och är tillverkad i 100% linne. Duken blir en vacker grund för alla sorters dukningar både inomhus som utomhus om vädret tillåter.

- Nytt måste alltid få möta gammalt, ärvda silverbestick stilkrockar fint med linneservetterna och linneduken, som jag hoppas att mina barn ärver en dag. En linneduk i fin kvalitet är garanterat en framtida klassiker, tipsar Ebba

7. VITT PORSLINSET AV KAJ FRANCK

Det stilrena porslinssetet Teema, designat av Kaj Franck, är definitivt en klassiker i designvärlden vilket passar utmärkt som vardagsporslin och kan kombineras snyggt tillsammans med andra porslinsserier. Teema är även en väldigt populär serie att ge bort som inflyttningspresent till den som fått sitt första hem – ett enkelt porslin i tidlöst vitt som alltid kommer kännas rätt på det dukade bordet.

Det vita porslinet Teema är en blivande designklassiker om Ebba von Sydow får sia, här i en rosa och vit dukning.

Tips nr.6 – det stilrena vita porslinssetet Teema kan snyggt kombineras med andra porslinsserier.

En rosa, vit och gul dukning med lekfulla detaljer och stor skål med citroner i.

Tips nr.7 - gör som Ebba och matcha den mildrosa linneduken Clean tillsammans med andra färgglada tillbehör.

8. TRENDIGA LEMON-KANNAN FRÅN BY ON

Då och då, bland det enkla och stilrena, fastnar vi för uttrycksfull design som utmanar våra perspektiv och vår inredning. Lemon-kannan från trendriktiga By On är en färgstark tillbringare som väcker sommarkänslorna till liv och blir en iögonfallande inredningsdetalj.

- Vitt porslin - som ikoniska Teema av Kaj Franck - är en perfekt grund som jag gärna kompletterar med iögonfallande färgklickar. De fyller en funktion men är LIKA mycket dekoration: som den ljuvliga citron-kannan, den milt rosa sockerskålen och de underbara karamellfärgade skålarna i glas, säger Ebba.

9. IITTALAS KASTEHELMI-GLAS MED KLASSISK DESIGN

Ytterligare en framtida designklassiker från Iittala är Kastehelmi-glasen som passar lika bra till vatten som en uppfriskande drink! Glasen passar väldigt fint ihop med flera olika stilar i hemmet och är perfekta att festduka med à la Ebba. 

En framtida designklassiker är de söta dricksglasen Kastehelmi från Iittala om Ebba von Sydow får tipsa.

Tips nr.9 – Iittalas klassiska Kastehelmi-serie med tillhörande glas och assietter.

10. STILRENT KAKFAT FRÅN KASTEHELMI

Kastehelmi är en av Iittalas nyare serier där enkel design, stilrena och funktionella produkter bara är förnamnet som gör Kastehelmi till en framtida designklassiker. Kakfatet ur serien är det ultimata fatet att ha som centerpiece på köksbordet eller att ge bort som present till fikafantasten.

Tips nr.10 - det stilrena kakfatet från Iittalas serie Kastehelmi är perfekt för att servera din favorittårta på.

Tips nr.10 - det stilrena kakfatet från Iittalas serie Kastehelmi är perfekt för att servera din favorittårta på.

Gör som Ebba och kombinera Lines-muggarna från NJRD med den klassiska Kastehelmi assietten från Iittala för en fin kontrast.

Gör som Ebba och kombinera Lines-muggarna från NJRD med den klassiska Kastehelmi assietten från Iittala för en fin kontrast.

- Nu längtar jag efter att duka upp till somrigt ljus fest eller färgsprakande fika i trädgården. Även om vi bara blir fyra, sex eller åtta, så tänker jag att man gott kan tänka lite Nobelfest-inspiration på det dukade bordet. Plocka in färg, vackra dukar, linneservetter och silverbestick. Ös på med blommor! Slå på stort med en tårta! Låt bubblet flöda, det är vi alla värda, säger Ebba slutligen. 

Text: Linnéa Axelson  Styling: Ebba Kleberg von Sydow

INSPIRERAS AV EBBA

Få 500 poäng när du blir medlem i vår kundklubb! Och samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb.

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB