365 DAGAR ÖPPET KÖP

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Produkter
Annat

JULKALENDER - Vad döljer sig bakom lucka 9?

Nästa tips är att inreda liten hall med Lea ullmatta från Scandi Living i naturgrå som går ton-i-ton med resten av din inredning för att skapa rymd.

5 tips hur du kan inreda liten hall

Har du en liten hall och vill ha tips på hur du kan inreda den så att den upplevs som större? Inspireras av våra fem tips på hur du kan inreda liten hall och göra den mer organiserad och inbjudande.
Uppdaterad: Torsdag 8 december 2022
Dela artikel
Skapa rymd genom att inreda liten hall med speglar, smalt avlastningsbord och mysig matta för att skapa en ombonad känsla - som här hemma hos @moeofsweden.

Ett tips för att inreda liten hall är med hjälp av ett långsmalt skåp, samt genom att använda speglar och mattor för att skapa rymd och en inbjudande känsla. Här ser du en spegel från House Doctor, mysig matta från Classic Collection och taklampa från Design House Stockholm.

INREDA LITEN HALL STÖRRE – INSPIRATION & TIPS

Hallen är det första som du välkomnas av när du öppnar dörren. Därför är det A och O att skapa en inbjudande hall för att få ett första bra intryck. De flesta hallar kan också vara trånga, smala och svåra att inreda utan ljusinsläpp. Vi har därför fem tips på hur du inreder en liten hall - inspiration hur du organiserar den och tips hur du skapar en välkomnande entré:

 1. Förstora din hall med speglar
 2. Inred i ton-i-ton för att göra liten hall större
 3. Satsa på bra förvaring i hallen
 4. Utnyttja väggen i din hall genom att ha en öppen garderob
 5. Inred hallen med detaljer som ger det lilla extra

1. FÖRSTORA DIN HALL MED SPEGLAR

Naturligt dagsljus saknas oftast i många hallar, därför är speglar en perfekt inredningsdetalj för att skapa illusion av rymd och få in ljus i hallen – helt enkelt få hallen att kännas större än vad den egentligen är. Speglar har förmågan att reflektera ljus vilket bidrar till mer ljusinsläpp och det är också fint att sätta en ljuskälla som till exempel en lampa eller levande ljus i närheten av spegeln för att skapa vackra ljusreflektioner.

Tips: Ett tips är att inreda liten hall med en rund spegel. Det är riktigt snyggt att placera ett sidobord eller hylla undertill för att skapa en bra balans på väggen, plus att du får mer förvaring!

Skapa rymd genom att inreda liten hall med en spegel som F.A.33 Rectangulaire spegel från Gubi - som här hemma hos @catarinaeldana.
GUBIF.A.33 Rectangulaire spegel
7 050 kr9 999 kr
Skapa rymd genom att inreda liten hall med en spegel som Figure spegel från Montana- som här hemma hos @moeofsweden.
MontanaFigure spegel
4 380 kr

2. INRED I TON-I-TON FÖR ATT GÖRA LITEN HALL STÖRRE

Nästa tips på hur du kan inreda liten hall är att matcha din inredning ton-i-ton för att bredda hallen. Ett tips är att undvika att inreda i mörka toner vilket gör att hallen känns mindre. Inred i stället ljust och luftigt för att maximera ljusflödet och göra hallen större.

Tips: Dörrmattan och hallmattan får gärna vara i samma ton som resten av rummet och i rätt storlek för att skapa rymd plus göra hallen mer ombonad och inbjudande.

Att ha öppen garderob är ett tips när du ska inreda liten hall. Här är Bill Vertical klädhängare från Maze som hjälper till att få hallen organiserad.

Att inreda liten hall med inredningsdetaljer som går ton-i-ton hjälper till att skapa illusionen av en större hall.

Nästa tips är att inreda liten hall med Lea ullmatta från Scandi Living som går ton-i-ton med resten av din inredning för att skapa rymd. Foto: @hannesmauritzson

Gör som @hannesmauritzson och inred lilla hallen beige ton-i-ton för att få den att upplevas större.

Nästa tips är att inreda liten hall med Lea ullmatta från Scandi Living som går ton-i-ton med resten av din inredning för att upplevas större.
Scandi LivingLea ullmatta naturgrå
2 959 kr3 699 kr

3. SATSA PÅ BRA FÖRVARING I HALLEN

Satsa på smart och snygg förvaring i hallen ifall du har en liten hall och vill hålla ordning och reda. Tänk smart och smalt samt se till att utnyttja väggen för kreativ förvaring. Dessa snygga och multifunktionella hyllor från String och Muuto går att montera lite hur du vill beroende på vad du vill förvara i hyllorna. Likaså HAYs stilrena förvaringslådor Colour Crate går att förvara vad du vill i. De är bland annat perfekta att ha som skolådor i garderoben för att spara plats eller framme för att synas med något i som du använder ofta.

Nästa tips är att inreda liten hall med String hylla för att göra den mer organiserad och inbjudande - som här hemma hos @picsbyellen.
StringStringhylla Pocket ask-vit
1 395 kr
Nästa tips är att inreda liten hall med Muutos Stacked hyllsystem för att göra den mer organiserad och inbjudande - som här hemma hos @picsbyellen.

Gör som influencern @picsbyellen och montera ihop din egen hylla genom Muutos Stacked hyllsystem. Det gör det möjligt för dig att bygga en hylla som passar just din hall och beroende på vad du vill fylla den med.

Nästa tips är att inreda liten hall med Colour crate förvaringslådor från HAY för att göra den mer organiserad och inbjudande.
HAYColour Crate M 26,5x34,5 cm
115 kr129 kr

4. UTNYTTJA VÄGGEN I DIN HALL GENOM ATT HA EN ÖPPEN GARDEROB

Ha en öppen garderob och förvaring i din hall för att utnyttja väggen på ett så bra sätt som möjligt. En öppen garderob är perfekt när du ska inreda liten hall ifall du inte får plats med en stängd, och är ett effektivt sätt att använda ytorna i hallen. Här kommer några tips ifall du vill ha en öppen garderob för att få en mer organiserad hall:

 • Kombinera gärna sko- och hatthylla
 • Se till att ha kreativ förvaring och utnyttja varje vrå
 • Ha bara framme säsongens kläder och saker som du använder ofta
 • Ställ in skorna för att spara plats i hallen
 • Sätt upp funktionella krokar eller knoppar på väggen för en snygg och praktisk detalj
 • Se till att bygga på höjden i en liten hall för att utnyttja utrymmet
Att ha öppen garderob är ett tips när du ska inreda liten hall. Här är en skohylla och hatthylla från Essem Design som hjälper till att få hallen organiserad.

Utnyttja väggen genom att inreda liten hall med en sko- och hatthylla från Essem Design för att göra den mer organiserad.

Att ha öppen garderob är ett tips när du ska inreda liten hall. Här är en hylla med knopplist från ferm LIVING som hjälper till att få hallen organiserad.
ferm LIVINGPlace Rack knopplist hylla ek
1 715 kr
Att ha öppen garderob är ett tips när du ska inreda liten hall. Här är en praktiska Sector hylla med en stång att hänga galgar på från ferm LIVING.
ferm LIVINGSector hylla med stång 37x87 cm
2 140 kr2 855 kr

5. INRED HALLEN MED DETALJER SOM GER DET LILLA EXTRA

Sist men inte minst är det A och O att inreda hallen med inredningsdetaljer som ger det lilla extra till din hall. Hemligheten när du inreder en liten hall är att inreda med få saker men med saker som betyder och har en funktion:

 • Ställ fram en vacker korg som du fyller med vad du tror att gästerna kan behöva när de stiger in eller ut från hallen.
 • Gör ett vackert stilleben med din favorit vas, doftljus och skål där du kan lägga ifrån dig småprylar när du kommer hem.
 • Inred lilla hallen med en mysig matta som går ton-i-ton med resten av inredningen och gör din hall större och mer inbjudande.

Hallen är hemmets huvudroll när man välkomnas in i ett nytt hem – fyll därför din hall med saker du använder dagligen och med betydelsefulla detaljer som förvandlar den lilla hallen till en välkomnande entré med glädje och värme.

Nästa tips är att inreda liten hall med doftljus från Skandinavisk och färska blommor i en fin vas för att skapa en inbjudande känsla. Foto: @our_home_living

Gör din hall mer inbjudande och mysig genom att inreda liten hall med doftljus för att välkomnas med en god doft och med en vas med färska blommor - som här hemma hos @our_home_living.

Nästa tips är att inreda liten hall med en härlig matta som Fallow matta från Scandi Living för att skapa en inbjudande känsla. Foto: @wohnfuehlen_mit_stil
Scandi LivingFallow matta Sand (beige)
1 119 kr1 599 kr
Nästa tips är att inreda liten hall med Anna vas från Swedese med färska blommor i för att skapa en inbjudande känsla. Foto: @hemmahosfalk
SwedeseAnna vas stor 31 cm
1 296 kr1 525 kr
En snygg och praktisk förvaringskorg såsom Restore från Muuto är perfekt att inreda liten hall med där du kan förvara saker du använder ofta lätt till hands.
MuutoRestore förvaringskorg
935 kr
Ett snyggt och praktiskt paraplyställ från KORBO är perfekt att inreda liten hall med som möjliggör för gästerna att låna ett paraply ifall det regnar.

Ställ fram ett snyggt och praktiskt paraplyställ såsom Korbo paraplyställ från KORBO för gästerna att låna ifall en regnskur skulle komma när gästerna ska gå hemåt.

MINIGUIDE FÖR ATT INREDA LITEN HALL

 • Se över vad behovet är i din hall innan du börjar planera den
 • Förvara bara säsongens kläder och skor i hallen
 • Inred hallen med genomtänkt inredning för en organiserad hall
 • Anpassa möblerna till rummets storlek, är din hall långsmal? Inred med en hylla som är smalare och längre för att passa rummet.
 • Sätt upp en spegel i hallen för att få den att upplevas större
 • Kombinera gärna sko- och hatthylla för att utnyttja väggarna
 • Inred med mattor för en mer inbjudande hall
 • Inred i ton-i-ton för att få illusionen av en större hall
 • Använd färre möbler samt sittyta och förvaring i ett – utnyttja varje vrå

Hoppas att du har inspirerats hur du kan inreda liten hall och fått tips för hur du kan skapa rymd i din hall samt skapa en inbjudande entré!

Läs mer: Renoveringsresa av hallen hemma hos influencern @moeofsweden

Foto: @catarinaeldana, @picsbyellen, @moeofsweden, @our_home_living, @wohnfuehlen_mit_stil, @hemmahosfalk, @hannesmauritzson, KORBO, Essem Design, ferm LIVING, HAY

Linnéa Axelson
Skribent

TIPS PÅ INREDNING FÖR HALLEN

Nordic Nest använder cookies för att ge dig en bättre och säkrare kundupplevelse, personalisera innehåll och annonser och för att analysera trafiken på webbsidan. Vi kan också komma att dela information om din användning av sidan med våra partners inom sociala medier, marknadsföring och analys. Du bekräftar att du har tagit del av vår cookiepolicy och samtycker till vår användning av cookies genom att klicka på "Godkänn & stäng".

Läs mer