FÖRLÄNGT ÖPPET KÖP TILL 31 JANUARI

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Öppna DAGENS LUCKA i julkalendern

Inspiration/Trender & Livsstil /5 tips hur du kan inreda liten hall
Inreda liten hall - inspiration med en långsmal mysig matta från Scandi Living för att skapa rymd och en inbjudande känsla.

5 tips hur du kan inreda liten hall

Har du en liten hall och vill ha tips på hur du kan inreda den så att den upplevs som större? Inspireras av våra fem tips på hur du kan inreda liten hall och göra den mer organiserad och inbjudande.
Uppdaterad: Torsdag 8 december 2022
Dela artikel
Inreda liten hall - inspiration hos @moeofsweden med stor rund spegel, väggförvaring och långsmal mysig matta för att skapa rymd och en ombonad känsla.

Ett tips för att inreda liten hall är med hjälp av ett långsmalt skåp, samt genom att använda speglar och mattor för att skapa rymd och en inbjudande känsla.

Merino ullmatta 80x250 cm
Naturbeige
1 752 kr2 350 kr

INREDA LITEN HALL – INSPIRATION & TIPS

Hallen är det första som du välkomnas av när du öppnar dörren. Därför är det A och O att skapa en inbjudande hall för att få ett första bra intryck. De flesta hallar kan också vara trånga, smala och svåra att inreda utan ljusinsläpp. Vi har därför fem tips för att inreda liten hall - inspiration hur du organiserar den och tips hur du skapar en välkomnande entré:

 1. Speglar förstorar din hall
 2. Matcha din inredning ton-i-ton
 3. Snygg och smart förvaring
 4. Kombinera sko- och hatthylla i en öppen garderob
 5. Detaljer som gör hallen mer hemtrevlig

1. FÖRSTORA DIN HALL MED SPEGLAR

Naturligt dagsljus saknas oftast i många hallar, därför är speglar en perfekt inredningsdetalj för att skapa illusion av rymd och få in ljus i hallen – helt enkelt få hallen att kännas större än vad den egentligen är. Speglar har förmågan att reflektera ljus vilket bidrar till mer ljusinsläpp och det är också fint att sätta en ljuskälla som till exempel en lampa eller levande ljus i närheten av spegeln för att skapa vackra ljusreflektioner.

Tips: Ett tips är att inreda liten hall med en rund spegel. Det är riktigt snyggt att placera ett sidobord eller hylla undertill för att skapa en bra balans på väggen, plus att du får mer förvaring!

Inreda liten hall - inspiration hos @catarinaeldana där stoff ljusstakar, skrufs vas och stor spegel från gubi skapar rymd och en ombonad känsla.
GUBIF.A.33 Rectangulaire spegel
8 399 kr11 999 kr
Inreda liten hall - inspiration hos @moeofsweden där en avlång oval spegel från Montana skapar rymd i din hall.
MontanaFIGURE Mirror spegel – SP824R
3 256 kr4 069 kr

2. INRED TON-I-TON FÖR ATT GÖRA LITEN HALL STÖRRE

Nästa tips på hur du kan inreda liten hall är att matcha din inredning ton-i-ton för att bredda hallen. Ett tips är att undvika att inreda i mörka toner vilket gör att hallen känns mindre. Inred i stället ljust och luftigt för att maximera ljusflödet och göra hallen större.

Tips: Dörrmattan och hallmattan får gärna vara i samma ton som resten av rummet och i rätt storlek för att skapa rymd plus göra hallen mer ombonad och inbjudande.

Inreda liten hall - inspiration på en öppen garderob och kombinerad sko-och hatthylla som får hallen mer organiserad.

Att inreda liten hall med inredningsdetaljer som går ton-i-ton hjälper till att skapa illusionen av en större hall.

Inreda liten hall - inspiration hos @hannesmauritzson där en långsmal mysig matta från Scandi Living skapar rymd och en ombonad känsla.

Gör som @hannesmauritzson och inred lilla hallen beige ton-i-ton för att få den att upplevas större.

Inreda liten hall - inspiration på en långsmal mysig matta från Scandi Living som skapar rymd och en ombonad känsla.
Scandi LivingLea ullmatta naturgrå
2 959 kr3 699 kr

3. SATSA PÅ SNYGG & SMART FÖRVARING I HALLEN

Satsa på smart och snygg förvaring i hallen ifall du har en liten hall och vill hålla ordning och reda. Tänk smart och smalt samt se till att utnyttja väggen för kreativ förvaring. Dessa snygga och multifunktionella hyllor från String och Muuto går att montera lite hur du vill beroende på vad du vill förvara i hyllorna. Likaså HAYs stilrena förvaringslådor Colour Crate går att förvara vad du vill i. De är bland annat perfekta att ha som skolådor i garderoben för att spara plats eller framme för att synas med något i som du använder ofta.

Inreda liten hall - inspiration hos @picsbyellen där en praktisk hylla från String gör hallen mer organiserad och inbjudande.
StringStringhylla Pocket ask-vit
1 395 kr
Inreda liten hall - inspiration hos @picsbyellen där Muutos Stacked hyllsystem gör hallen mer organiserad och inbjudande.

Gör som influencern @picsbyellen och montera ihop din egen hylla genom Muutos Stacked hyllsystem. Det gör det möjligt för dig att bygga en hylla som passar just din lilla hall och beroende på vad du vill fylla den med.

Inreda liten hall - inspiration för att göra hallen mer organiserad och inbjudande med Colour crate förvaringslådor från HAY.
HAYColour Crate M 26,5x34,5 cm
107 kr125 kr

4. UTNYTTJA VÄGGEN I DIN HALL GENOM ATT HA EN ÖPPEN GARDEROB & KOMBINERAD SKO- OCH HATTHYLLA

Ha en öppen garderob och förvaring i din hall för att utnyttja väggen på ett så bra sätt som möjligt. En öppen garderob är perfekt när du ska inreda liten hall ifall du inte får plats med en stängd, och är ett effektivt sätt att använda ytorna i hallen. Här kommer några tips ifall du vill ha en öppen garderob för att få en mer organiserad hall:

 • Kombinera gärna sko- och hatthylla
 • Se till att ha kreativ förvaring och utnyttja varje vrå
 • Ha bara framme säsongens kläder och saker som du använder ofta
 • Ställ in skorna för att spara plats i hallen
 • Sätt upp funktionella krokar eller knoppar på väggen för en snygg och praktisk detalj
 • Se till att bygga på höjden i en liten hall för att utnyttja utrymmet
Inreda liten hall - inspiration från Essem Design för att få hallen mer organiserad med en öppen garderob och kombinerad sko-och hatthylla.

Utnyttja väggen genom att inreda liten hall med en sko- och hatthylla från Essem Design för att göra den mer organiserad.

Inreda liten hall - inspiration från ferm LIVING för att få hallen mer organiserad med en öppen garderob och kombinerad hylla med knopplist.
Ferm LIVINGPlace Rack knopplist hylla ek
1 875 kr
Inreda liten hall - inspiration från ferm LIVING för att få hallen mer organiserad genom en öppen garderob med Sector hylla med en stång att hänga galgar.
Ferm LIVINGSector hylla med stång 37x87 cm
3 359 kr

5. INRED MED DETALJER SOM GÖR HALLEN MER HEMTREVLIG

Sist men inte minst är det A och O att inreda hallen med inredningsdetaljer som ger det lilla extra till din hall. Hemligheten när du inreder en liten hall är att inreda med få saker men med saker som betyder, ger dig inspiration och har en funktion:

 • Ställ fram en vacker korg som du fyller med vad du tror att gästerna kan behöva när de stiger in eller ut från hallen.
 • Gör ett vackert stilleben med din favorit vas, doftljus och skål där du kan lägga ifrån dig småprylar när du kommer hem.
 • Inred lilla hallen med en mysig matta som går ton-i-ton med resten av inredningen och gör din hall större och mer inbjudande.

Hallen är hemmets huvudroll när man välkomnas in i ett nytt hem – fyll därför din hall med saker du använder dagligen och med betydelsefulla detaljer som förvandlar den lilla hallen till en välkomnande entré med glädje och värme.

Inreda liten hall - inspiration hos @our_home_living med doftljus från Skandinavisk och färska blommor i en fin vas för att göra hallen mer inbjudande.

Gör din hall mer inbjudande och mysig genom att inreda liten hall med doftljus för att välkomnas med en god doft och med en vas med färska blommor - som här hemma hos @our_home_living.

Inreda liten hall - inspiration hos @wohnfuehlen_mit_stil med en långsmal mysig matta från Scandi Living för att skapa rymd och en ombonad känsla.
Scandi LivingFallow matta Sand (beige)
1 599 kr
Inreda liten hall - inspiration hos @hemmahosfalk med Anna vas från Swedese med färska blommor i för att göra hallen mer inbjudande.
SwedeseAnna vas stor 31 cm
1 620 kr
Inreda liten hall - inspiration från Muuto för att få hallen mer organiserad genom snygga och praktiska Restore förvaringskorg.
MuutoRestore förvaringskorg
935 kr
Inreda liten hall - inspiration från KORBO med ett snyggt och praktiskt paraplyställ för att få hallen mer organiserad.

Ställ fram ett snyggt och praktiskt paraplyställ såsom Korbo paraplyställ från KORBO för gästerna att låna ifall en regnskur skulle komma när gästerna ska gå hemåt.

MINIGUIDE FÖR ATT INREDA LITEN HALL

 • Se över vad behovet är i din hall innan du börjar planera den
 • Förvara bara säsongens kläder och skor i hallen
 • Inred hallen med genomtänkt inredning för en organiserad hall
 • Anpassa möblerna till rummets storlek, är din hall långsmal? Inred med en hylla som är smalare och längre för att passa rummet.
 • Sätt upp en spegel i hallen för att få den att upplevas större
 • Kombinera gärna sko- och hatthylla för att utnyttja väggarna
 • Inred med mattor för en mer inbjudande hall
 • Inred i ton-i-ton för att få illusionen av en större hall
 • Använd färre möbler samt sittyta och förvaring i ett – utnyttja varje vrå

Hoppas att du har inspirerats hur du kan inreda liten hall och fått inspiration och tips för hur du kan skapa rymd i din hall samt skapa en inbjudande entré!

Läs mer: Renoveringsresa av hallen hemma hos influencern @moeofsweden

Foto: @catarinaeldana, @picsbyellen, @moeofsweden, @our_home_living, @wohnfuehlen_mit_stil, @hemmahosfalk, @hannesmauritzson, KORBO, Essem Design, ferm LIVING, HAY

Linnéa Axelson
Skribent

INREDA LITEN HALL - INSPIRATION PÅ FLER INREDNINGSDETALJER

Visa mer hallinspiration

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2023 Copyright Nordic Nest AB