365 DAGAR ÖPPET KÖP

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Produkter
Annat
Vår inredning 2022 går gärna i mjuka pasteller inspirerade av 80-talet, som här i det ljusgröna sidobordet Halves från Muuto där glass med körsbär serveras.

Inredning 2022 - 13 trender att spana in

Spana in hur årets största inredningstrender ser ut och låt dig inspireras av 80-talets pasteller, ett växande intresse för speglar i hemmet och för att inte nämna - lila. Här kommer trenderna som dominerar vår inredning 2022.
uppdaterad onsdag 6 april
Dela artikel

VILKA TRENDER KOMMER VARA AKTUELLA INOM INREDNING 2022?

Inredningstrender tenderar att finnas med oss en längre tid än modetrender. Därför kan vi räkna med att återse några kära favoriter från förgående år även in i detta år: speglar, krämiga neutrala färger och balans i hemmet följer alla med oss in under 2022. Men bland dem kommer även en härlig mix av nya trender att inspireras av, här är trenderna att ha koll på för vår inredning 2022:

 1. Transparent inredning
 2. 80-tals pasteller & färgklickar
 3. 50 nyanser av lila
 4. Lappmönstrat
 5. Ökentema
 6. Brända toner av orange & röd
 7. En opolerad look
 8. Metall finish
 9. Böljande former
 10. Speglar
 11. Quiltade textilier
 12. Krämiga neutraler
 13. Balans i hemmet
Vår inredning 2022 har som ett drömskt filter över sig där sobra pasteller och klarglas dominerar som här med Ripple glas och sidobord från Muuto.

Mjuk, transparent & lekfull - inredning 2022 bjuder på många nya trender att förälska sig i. 

TRANSPARENT INREDNING

Först ut bland trenderna som präglar vår inredning 2022 är transparent inredning. Vi ser även denna trend bland höstens inredningstrender 2021 men den växer sig allt starkare nästa år. Transparenta möbler och belysning samt glas och vaser i klarglas som vackert reflekterar dess innehåll – 2022 är vår inredning transparent.

Transparent skåp från Ferm Living fyllt med glas och karaff i klarglas samt lekfulla inredningsdetaljer är alla trendiga inom vår inredning 2022.
Ferm LIVINGHaze vitrinskåp
17 855 kr

80-TALS PASTELLER & FÄRGKLICKAR

Färgklickarna inom vår inredning 2022 kommer från svala, mjuka pasteller som flörtar med 80-talet och samsas med krämiga neutrala färger. Vi plockar även in en och annan stark färgaccent som faller på gränsen till neon. Plocka in färgerna i din inredning genom inredningsdetaljer, porslin och lekfulla glas.

Denna del av 2022s inredningstrender speglar tydligt vår önskan om en mer lekfull inredning och vardag.
Vår inredning 2022 är lekfull och flörtar med 80-talets pasteller samt färgklickar av neon! Här på en bokhylla med detaljer i just neon och mjuka pasteller.

Mjuka pasteller, krämiga neutraler och en och en annan färgklick av neon - vår inredning 2022 får gärna vara lite mer lekfull!

Lila är den trendigaste färgen för vår inredning 2022 och gärna i en mjuk lavendelfärg som på denna bordslampa från HK Living.

Toner av lila kommer hitta in i vår inredning 2022 - från lavendellila till en sofistikerad plommonlila under hösten.

50 NYANSER AV LILA

En färg som förtjänar sin egen punkt på listan över trender inom inredning 2022 är lila. Denna omdebatterade färg tar över våra hem under nästa år i alla sorters nyanser: från mjuk lavendellila till djup och sofistikerad plommonlila. Lila i alla dess former kommer synas på ett eller annat sätt under hela 2022.

Ripple dricksglas från Ferm Living med en rosa drink i och lila blomma fryst i en isbit.
Räfflat, transparent glas, lila detaljer & en smaskig drink - 2022s trender tar många former!
Ferm LIVING
Ripple glas 4-pack, klar
499 kr
Iittala
Ultima Thule dricksglas 2-pack, klar
365 kr528 kr
Ferm LIVING
Fein isskopa, Mässing
185 kr

LAPPMÖNSTRAT

Om schackmönster var förra årets stora mönstertrend så är lappmönstrat mönstertrenden för 2022. Denna trend förväntas slå igenom främst i höst och vinter men visst kan vi redan nu se tidiga spår av den hos varumärken som NJRD och By By On ! Lappmönster ger våra hem en vacker hantverkskänsla medan det även öppnar upp för möjligheten att se på trasiga saker på ett nytt sätt genom lite traditionell lappteknik som blir en given del av vår inredning 2022.

Färgglad pläd från NJRD i lappmönster i ett stilrent vardagsrum med Flowerpot VP9 på bordet.
Lappmönster ger våra hem en vacker hantverkskänsla...
NJRD
Metric focus No. 1 bomullspläd, Rosa
1 345 kr
NJRD
Lines mugg 30 cl 2-pack, Vit
279 kr
&Tradition
Flowerpot portable bordslampa VP9, matt svart
1 402 kr1 850 kr

ÖKENTEMA

2022 hämtar vi inspiration från sandklädda dynor och en gassande sol för att inreda i färger och med detaljer som ger hemmet ett subtilt ökentema. Sandfärger ihop med brända toner av orange och röd presenteras i en inredning som ger känslan av att befinna sig i en sandgrotta. Här leder Ferm Living vägen och visar upp miljöer och inredningsdetaljer som Vulca-vasen som väcker ha-begäret.

Sandfärgade toner och taklampor i rotting passar perfekt in i ökentemat vi ser bland trenderna för inredning 2022.

2022 hämtar vi inspiration från sandklädda dynor och en gassande sol för att inreda i
färger och med detaljer som ger hemmet öken-vibbar.

Rustik vas i offwhite i böljande former från Ferm Living - ett tydligt exempel på hur inredning 2022 går i ett tydligt ökentema.
Ferm LIVINGVulca vas off-white
2 425 kr
Earth lampa från Serax ser ut som en delad planet med ljus från varje halva - perfekt för vårt ökentema inom inredningen 2022.

Skulpturala Earth-lampan från Serax belyser inredningstrenderna 2022 genom sin opolerade, sandfärgade look!

BRÄNDA TONER AV ORANGE & RÖD

Med ovanstående trend i tankarna är det enkelt att se hur de djupare färgerna gärna drar sig mot eldiga nyanser av orange och rött 2022 – både för sommar som vintersäsongen. Som alltid med färger så kan man välja att plocka in dem i mindre inredningsdetaljer som textilier och vaser eller så kan du satsa på stort med ett statement piece i årets färger.

EN OPOLERAD LOOK

Inredning 2022 kretsar mycket kring det operfekta och opolerade. Allting behöver inte se färdigdesignat ut, tvärtom – 2022 omfamnar vi perfekt operfekt design som liknar egna hantverk och ger vår inredning det lilla extra att vila ögonen på. Här ser vi återigen lapptekniken komma fram alltifrån textilier som lampor.


METALL FINISH

Bland materialen som tar plats i vår inredning 2022 så ser vi åter metaller ta plats på lista med trender. Lampor och inredningsdetaljer med en metall-finish känns helt rätt nästa år!

Brända toner av orange och röd kommer bli stort inom inredning 2022 - som här i Casca-vasen från Ferm Living.

Eldiga nyanser av orange & röd...

Reverse bordslampa från Menu i metall och natursten visar hur trenden med en opolerad look kommer vara stort inom inredning 2022.

...en opolerad look & metall finish...

Lampskärm i tyg gjord i lappteknik visar hur inredningen 2022 går mot hantverkshållet där vi omfamnar operfekt design.

...och lappteknik. Inredning 2022 omfamnar det operfekta.

BÖLJANDE FORMER

Organiska former återkommer ofta inom inredningstrender och i år riktar vi det mer mot böljande, vågiga former. Allting ska röra sig väldigt mjukt eller ge indikationen av att göra det. Inom inredningen 2022 ser vi böljande former på allt från hur en pläd faller till bestick och speglar.

Böljande former är en tydlig trend bland inredning 2022 – här handdukshängare hos Ferm Living i mässing.

Curvature handdukshängare, Ferm Living

Böljande former återkommer inom vår inredning 2022 i alltifrån krokar till speglar!

Pond spegel från Ferm Living visar hur böljande former på speglar kommer vara trendigt inom vår inredning 2022.
Ferm LIVINGPond spegel large
3 355 kr

SPEGLAR

Spegel, spegel – en av de största inredningsdetaljerna som präglat vår
inredning de senaste åren har varit speglar. Från runda till mer böljande
former för inredningen 2022 – vi är fortfarande väldigt intresserade av att
inreda med mycket speglar i hemmet för mer rymd och harmoni.


QUILTADE TEXTILIER

I år plockar vi in quiltade täcken, kuddar och överkast i vår inredning. Denna mysiga textilteknik är en del av lapptekniken och mönstret vi nämnde tidigare och blir 2022 extra synlig när det sätts ihop med årets färgpalett av brända och sandiga färgtoner.

Kuddar med quiltat blockmönster i sobra, jordiga färger kommer vara populärt att inreda med 2022.
Ferm LIVINGShay quilt kudde 50x50 cm
855 kr
Quiltade täcken i jordnära blockfärger från Ferm Living.

2022 plockar vi in quiltade täcken, kuddar och överkast i vår inredning - gärna i brända eller sandfärgade toner!KRÄMIGA NEUTRALER

Även om vi ser mycket färg inom vår inredning 2022 så kan vi inte bortse från de krämiga neutrala färgerna som fortsätter stå sig starka. Krämigt vitt, beige och mjuka, jordnära toner fortsätter stå sig starka inom vår inredning och tur är väl det för vi får inte nog av dem.  


Krämiga neutraler som beigt fortsätter stå sig starkt även inom inredning 2022 - som här i den vackra vasen Ridge från Muuto.
MuutoRidge vas 48,5 cm
2 049 kr

BALANS I HEMMET

En tydlig anledning till att de krämiga neutrala färgerna fortsätter stå sig starka inom inredningstrenderna är för att vi fortsätter sträva efter balans och harmoni i hemmet. Vi vill att hemmet ska vara en plats för återhämtning, en plats där vi känner oss trygga och kan läka efter en orolig tid. Den jordnära färgpaletten, naturmaterialen och ett enkelt formspråk ger oss en inredning som är omhändertagande och minimalistisk. Spadetaljer i badrummet, speglar och gott om träslag sätter stilen för ett balanserat hem 2022 som fortsätter flörta med Japandi.

Se alla Nyheter i vårt sortiment.

Text: Arijana Kapic

Foto: Angeliqa Daldorph, Verpan, Ferm Living, HAY, By ON, HK Living

Säsongens nyheter

Visa fler

Nordic Nest använder cookies för att ge dig en bättre och säkrare kundupplevelse, personalisera innehåll och annonser och för att analysera trafiken på webbsidan. Vi kan också komma att dela information om din användning av sidan med våra partners inom sociala medier, marknadsföring och analys. Du bekräftar att du har tagit del av vår cookiepolicy och samtycker till vår användning av cookies genom att klicka på "Godkänn & stäng".

Läs mer