365 DAGAR ÖPPET KÖP

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in

Bli medlem & få 10% rabatt vid köp över 1000 kr

Inredning 2023 tar en nostalgisk riktning med dessa 70-talsinspirerade glas med färgad fot från HK Living.

Inredning 2023 - trender & stilar för året

Är du nyfiken på årets inredningstrender 2023? Vi har spanat åt dig och detta är de trender vi ser kommer vara en stor del av våra hem under det kommande året. Låt dig inspireras av mer färgstark, mönsterrik och unik inredning – här är trenderna inom inredning 2023.
tisdag 19 juli 2022
Dela artikel

VILKA ÄR INREDNINGSTRENDERNA 2023?

Varje år är det lika härligt att få spana in i framtiden och hitta inredningstrenderna att inspireras av till vår inredning. Inredningstrender speglar vår tid och 2023 är det väldigt tydligt hur två osäkra år leder oss till inredning som känns trygg, ombonad, glädjefylld och representerar det nya normala vi nu hittat till. Därför kan du räkna med att se mycket av dessa trender inom inredning 2023:

 1. Rött & blått som accenter
 2. Med vatten som inspirationskälla
 3. Framtidsretro
 4. Virtuella influenser
 5. Mönsterprakt
 6. Poppande nyanser av persika
 7. Orange + rosa
 8. Naturmaterial & texturer
 9. Inredning med inspiration från svampriket
 10. New luxury
 11. Kontrastrik inredning
 12. Influenser från Japan
Wulff fåtölj med fotpall i ull är helt rätt enligt trenderna inom inredning 2023 där vi gärna skapar snygga loungeytor med färgaccenter som orange.

Inredningstrender 2023 - taktila naturmaterial, en färgaccent & snygg loungeyta. 

1. RÖTT & BLÅTT SOM ACCENTER I DIN INREDNING 2023

En av de största inredningstrenderna 2023 är utan tvekan färg. Efter en tid av lugna neutraler söker vi oss nu alltmer till starka färger som gör att det händer något i vårt hem. Det finns några färgtrender på listan men den vi ser allra mest av är användningen av rött och blått som poppande accenter i inredningen. Tänk mindre inredningsdetaljer om du inte vågar dig på möbler – en pläd, en lampa eller posters blir perfekt att uppdatera och fräscha upp med.

Röda accenter är väldigt trendiga inom inredning 2023, till exempel genom textilier som detta randiga badlkan från Ferm Living.

Trendriktiga Ferm Living visar både ränder & röda nyanser framåt

Röd och blå portabel, uppladningsbar lampa från HAY är helt rätt enligt trenderna inom inredning 2023.

PC Portable bordslampa, HAY

Satsa på enskilda detaljer i rött och blått i din inredning 2023 eller på en vacker detalj som kombinerar båda färgerna.

Starka accentfärger av rött och blått visas här hos &tradition i form av röd soffa och blå pläd - ett perfekt exempel på hur inredning 2023 ser ut.
&TraditionUntitled AP10 pläd 150x210 cm
1 425 kr

2. MED VATTEN SOM INSPIRATIONSKÄLLA

Mycket av de blå nyanser vi ser bland inredningstrenderna 2023 går även i linje med att vi håller fast vid vatten som inspirationskälla i vår inredning. Det är renligheten och lugnet som finns kopplat till vatten som gör att vi, speciellt efter pandemin, vill omge oss med det så mycket som möjligt i hemmet. Räkna därför med att fortsätta se inredningsdetaljer formade med inspiration från havet som snäckor, ostron och alger i lugnande blå och blågröna nyanser.

3. FRAMTIDSRETRO

Tycker du att inredningen 2023 känns bekant? Kanske lite härliga 70-talsvibbar, en dos attityd från 80-talet och ett lekfullt 90-tal? Det trenderna inom inredning 2023 visar är hur vår historia möts med vår framtid på ett väldigt intressant sätt. Framtidsretro handlar om att plocka in det trygga från förr, medan vi även tar stora kliv in i framtiden med Metaverse i spetsen.

Så gör dig beredd att åter, eller för första gången, förälska dig i färg och form som möts i en mix av då och nu.

Tänk färgat glas, räfflat, inslag av rotting och runda, lekfulla former – allt i en nytolkning med virtuella influenser.

Flerfärgade 70-talsinspirerade glas från HK Living är helt enligt trend för inredning 2023.

Nytt, eller vintage spelar inte roll. 2023 möts dåtid och framtid i inredning med härliga nostalgiska vibbar. 

Flerfärgad glasskål från By ON i härlig retrokänsla - perfekt för inredningstrenderna 2023!
ByonCurve fat brown-beige
769 kr999 kr

4. VIRTUELLA INFLUENSER

Oavsett om det är inslag av neon, drömmiga pasteller, prisma eller lekfulla, artistiska former så är en stor del av kommande inredningstrender inspirerade av vår alltmer utbredda närvaro i den digitala världen. Metaverse är trendordet framåt, en virtuell 3D-värld där vi (eller snarare våra avatarer) kan integrera med både varandra och miljön vi befinner oss i. Vi låter idén om ett metaverse påverka oss alltmer i vår inredning 2023 genom just inslag av neon, mer teknisk inredning och möbler samt inredningsdetaljer med pixlade ytor och mer virtuella former. Det är här trendriktiga lavendelfärgen fortsätter stå sig stark även 2023.

Randiga och neonfärgade kuddar från Rice i olika former, perfekta att inreda med enligt inredningstrender 2023.

Rice kudde 40x80 cm

Randig pastell- och neondröm hos Rice visar hur inredningen 2023 vill vara mer glädjefylld med inspiration från Metaverse.

5. MÖNSTERPRAKT

Älskar du mönster? Då är inredningsåret 2023 ditt år! Det är äntligen dags att omfamna alla sorters mönster under 2023. Ränder gör en storstilad comeback, blommönster står sig stabilt från höstens inredningstrender 2022 medan grafiska mönsterbilder och lappteknik fortsätter vara aktuellt.

6. POPPANDE NYANSER AV PERSIKA

Ytterligare en färgtrend är de mjuka, varma tonerna av persika som vi ser lite här och var. Denna omfamnande nyans rör sig i den röd-orangea nyansskalan och ger våra hem lika mycket glädje som värm.

Visst är lavendelfärgen fortsatt stark, men 2023 är vi snäppet mer sugna på toner av persika.

7. ORANGE + ROSA

Om rött och blått är accenterna vi arbetar in i vår inredning 2023, så är färgkombinationen av orange och rosa det vi ger oss hän. Denna vackra färgkombination är ovanlig i våra skandinaviska hem men vi rör oss allihop mer och mer mot färgstark inredning som väcker känslor.

Vi vill få in mer glädje, mer energi och det bästa sättet att göra det på är genom färg.
Förvaringslådor från HAY i orange och rosa - trendfärgerna att kombinera inom inredning 2023.

Orange + rosa = helt rätt i inredningen 2023.

8. NATURMATERIAL & TEXTURER

Naturmaterial går aldrig ur stil. Ull, kashmir, läder och trä är ledorden när det kommer till materialvalen inom inredningstrender 2023. Vi vill att vår inredning ska vara mjuk och taktil, därför blir naturmaterial och textur otroligt viktigt för våra hem.

Little Petra introducerades år 1938 men fortsätter få designhjärtat att bulta som bara en sann designklassiker kan och det börjar återigen pratas om marmor.

Vår inredning 2023 ska kännas vid beröring, låt därför det taktila gå som en röd tråd från väggkonst till möbler till inredningsdetaljer.

Ull, trä och blå accent - fåtöljen Little Petra och en blå pläd över den från &tradition är helt rätt i vår inredning 2023.
&TraditionLittle Petra VB1 fåtölj
38 892 kr48 615 kr
Marmor är tillbaka in i vår inredning 2023 - här en brun skiva med ljusstake i glas på.
Ferm LIVINGferm LIVING plant box marmorbricka
715 kr

9. INREDNING MED INSPIRATION FRÅN SVAMPRIKET

All vår tid i skogen under pandemiåren har gjort att vi inte bara vill omge oss med gröna toner och gott om växter, utan även inredning som hämtar inspiration från skogens små svampar. Lampor, textilier med motiv och posters i köket – trendigaste inslaget från naturen 2023 är svamp.

Barnrum inrett med detaljer som för tankarna till skogslivet som en vacker väggdekoration med svampmotiv - en het trend inom inredning 2023.
Ferm LIVINGForest tapestry pläd 120x170 cm
1 425 kr
Inredning med motiv av och på svamp, som denna pall i sammet med formen av en skogssvamp är en av trenderna vi ser i inredning 2023.
BloomingvilleRoberta puff
2 099 kr

10. NEW LUXURY

Efter tunga pandemiår där vi varit begränsade i att både lämna våra hem och träffa andra, kommer nu en motreaktion där vi ger oss hän saker mycket mer. Maximalism är på uppsving igen och vi vill investera och skapa lyxiga rum i våra hem.

Badrum ska kännas som hemmaspa, vi skapar en unik loungeyta i hemmet och inreder med detaljer i mässing eller med metallfinish. Vardagen ska helt enkelt ha ett guldskimmer över sig som vi saknat
Portabla lampan VP9 från &tradition, här i mässing-finish, är trendigare än någonsin - speciellt inom inredning 2023.
&TraditionFlowerpot portable bordslampa VP9
2 304 kr2 855 kr
Stilfullt vardagsrum i persikotoner på väggarna, speglar med mässingkant och vacker läderfåtölj - alla aktuella tips inom inredning 2023.

AYTM visar vägen framåt med toner av persika, detaljer i mässing, marmor & läder. 

11. KONTRASTRIK INREDNING

En sak med vår inredning 2023 är att den är väldigt kontrastrik på många sätt. Materialmixar, färger som just blått och rött eller grönt och rosa i kombination med varandra men även kontraster i hur vi visar upp vår inredning. Strikt mot stökigt, mjukt mot hårt, vintage mot nytt. 2023 handlar om att omfamna alla sidor av oss själva och hitta nya tolkningar inom vår inredning där nytt och gammalt möts.

Vackert vardagsrum inrett enligt trenderna inom inredning 2023 där olika stilar och mönster möts i textilier och möbler.

Inom inredningen 2023 mixar och matchar vi fritt med material, färger och stilar.

12. INFLUENSER FRÅN JAPAN

Japandi, stilen som kombinerar det bästa från vår skandinaviska stil med den japanska har varit populär i många år nu och kommer fortsätta vara det för de som vill ha det mer avskalat. Dock blir denna tolkning i vår inredning 2023 mycket mer mönsterglad än tidigare med traditionella mönsterbilder på textilier och låga möbler i spetsen. Trendriktiga har länge visat upp influenser från Japan så kika in där!

Jordnära dukning med inspiration från skogen i brunt porslin från Rosenthal och skogssvamp på tallriken - porslin som passar perfekt in i inredning 2023.

2023 dukar vi med inspiration från Japan & skogsriket. 

Sidobord och pall från Ferm Living i mangoträd, passar perfekt in i inredningen 2023 där vi hämtar inspiration från Japan.
Ferm LIVINGSpin pall 30 cm
4 139 kr
Minivaser från Ferm Living enligt Japandi-stilen.
Ferm LIVINGKomo vas mini set om 3
285 kr

2023 är året vi vågar vara mer modiga med vår inredning, vi genomgår en renässans där vi låter oss inspireras av mycket mer färg och mönster än tidigare men lyckas också hitta den perfekta balansen av dåtid, nutid och framtid i vår inredning.

Vill du se fler trender? Se årets Nest Trends här!

Foto: Angeliqa Daldorph, &tradition, Ferm Living, AYTM, Marimekko, Rice, By ON, HK Living, Fine Little Day, Rosenthal

Arijana Kapic
Skribent

INREDNING 2023

Se fler nyheter

Nordic Nest använder cookies för att ge dig en bättre och säkrare kundupplevelse, personalisera innehåll och annonser och för att analysera trafiken på webbsidan. Vi kan också komma att dela information om din användning av sidan med våra partners inom sociala medier, marknadsföring och analys. Du bekräftar att du har tagit del av vår cookiepolicy och samtycker till vår användning av cookies genom att klicka på "Godkänn & stäng".

Läs mer