ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 500 POÄNG

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

GLAD MIDSOMMAR Fira med upp till 50%*

Inspiration/Umgås /Get to know/Baka med Frida – lär känna receptkreatören & ta del av hennes bästa bakningstips
Baka med Frida - lär känna receptkreatören & ta del av hennes bästa bakningstips. Här bakar Frida med tillbehör från Paradisverkstaden, Pillivuyt, Brabantia och Iittala.

Baka med Frida – lär känna receptkreatören & ta del av hennes bästa bakningstips

Bakdrottning, influencer och bakboksförfattare – vi pratar om Frida Skattberg även känd som ”Baka med Frida” som har exploderat på sociala medier med sin passion för bakning och fantastiska recept. Följ med in till Fridas sockersöta värld fylld med bakningstips och ta reda på hur det kommer sig att Frida började med just bakning!
Onsdag 15 december 2021
Dela artikel
Baka med Frida - lär känna receptkreatören & ta del av hennes bästa bakningstips. Här sprider Frida Skattberg ut god grädde med Craft slickepott från Le Creuset på tårtan som står på Iittala Kastehelmi kakfat.

VEM ÄR FRIDA SKATTBERG?

Frida Skattberg har haft ett stort intresse för bakning sedan barnsben och har redan flera år på nacken inom bakvärlden. Hon driver bland annat Sveriges största bakblogg Baka med Frida och har flera bakböcker där man får ta del av hennes sockersöta värld. Men vem är egentligen Frida?

- Jag är en glad, 28-årig tjej bosatt på Gotland med min familj. Jag har bakat mig genom en tung uppväxt, och inget ont som inte har något gott med sig - för det har lett till att jag idag jobbar heltid med bakning sedan 2015. Att experimentera fram nya recept är det roligaste jag vet, berättar Frida.

BETYDELSEN AV BAKNING

Att bakning ligger Frida varmt om hjärtat är det nog ingen som har missat i och med hennes glädjespridande och härliga content på sociala medier. Men bakom Fridas kärlek till bakning finns en personlig historia.

- Jag började baka som terapi. Med en förälder som var högst aktiv i sitt alkoholmissbruk så behövde jag fly in i något, och det blev söta degar, hemgjort godis och kladdiga kakor.

- I början bakade jag mest kladdkaka och chokladbollar, men det tog inte allt för lång tid innan jag började experimentera och sätta ihop egna recept. Jag har pratat med både kuratorer och psykologer och det har varit okej, men inget har fått mig att få sådan ro som bakningen. Idag har jag en son på 1,5 år, så nu kan jag kalla mig för en riktig bullmamma, berättar Frida.

BAKREDSKAP SOM FRIDA INTE KLARAR SIG UTAN

När man ska baka är det A och O att ha bra och kvalitativa bakredskap. En slickepott, en ballongvisp och en springform är Fridas måsten i köket som hon inte kan klara sig utan när hon ska komponera ihop ett riktigt gott bakrecept.

- En stabil och bra slickepott, en ballongvisp, en springform med löstagbar kant och en stor skål med hög kant! Har jag det så kommer jag långt.

- Slickepott funkar alltid, när du jobbar ihop en deg, smälter choklad, ska ha ner smeten i en spritspåse, spackla en tårta. Ja i krisfall så funkar den nästan till allt. Ballongvisp är min bästa visp! Jag vispar oftast hellre för hand med en ballongvisp än med elvisp, det känns som att jag har bättre kontroll då. Springformar är ovärdeliga, i dem kan du baka nästan alla typer av kakor. Och så skålen! Hellre en stor än flera små, dels för att det sparar plats i skåpen men också för att du kan baka allt i en stor skål. Allt får plats, säger Frida.

Sugen på att baka några av Fridas favoritbakverk till nyår?

Se Fridas 3 festliga bakverk till nyår här!

Baka med Frida - lär känna receptkreatören & ta del av hennes bästa bakningstips. Här ser du en bild på en nyårstårta, en chokladfondant och en chokladcheesecake med tillbehör från Pillivuyt, Scandi Living och Iittala.

Baka en eller flera av dessa festliga bakverk att bjuda på till nyår - dessa serveringstillbehör från Scandi Living, Iittala och Pillivuyt är perfekta att använda!

FRIDAS 3 BÄSTA TIPS FÖR NYBÖRJARE INOM BAKNING

Som nybörjare inom bakningsvärlden finns det många bra tips att ta del av för att göra bakningen både enklare och roligare. Här är Fridas tre bästa tips för nybörjaren inom bakning och hur just du lyckas med din bakning på bästa sätt:

  1. Läs recepten noga! Både två och tre gånger, så att du har koll på alla moment när du sedan står där i köket.
  2. Förbered! Tänk ”Mise en place”. Det vill säga, måtta upp ingredienser innan, tag fram alla redskap och gör i ordning innan du börjar. Det underlättar verkligen, och du spar på både tid och huvudbry.
  3. Våga experimentera! Många säger att bakning inte ska äventyras på grund av att det är kemi. Följ grunderna, men våga smaksätta på nya vis! Byt bär mot frukter och choklad mot annat godis. Om det blir misslyckat så tänk då på att det är av våra misstag som vi lär. 

Text: Linnéa Axelson

Foto: Frida Skattberg

FRIDAS FAVORITER

Visa mer

Få 500 poäng när du blir medlem i vår kundklubb! Och samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb.

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB