ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 10% RABATT

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Produkter
Annat
Inspiration/Umgås /Get to know/Grythyttan Stålmöbler - utemöbler att älska i generationer
Utemöbler från Grythyttan Stålmöbler i teak på uteplats med trätrall.

Grythyttan Stålmöbler - utemöbler att älska i generationer

I en värld av utemöbler finns det varumärken som står stadigt i sitt engagemang för kvalitet, hållbarhet och tidlösa design. En möbelproducent som stolt bär fanan för svensk hantverkstradition är Grythyttan Stålmöbler som sedan 1930-talet försett svenska trädgårdar och uteplatser med utemöbler av högsta kvalitet, komfort och enastående design.
Tisdag 20 februari 2024
Dela artikel

SVENSK UTEMÖBELSFAVORIT GENOM TRE GENERATIONER

Beläget i den lilla bruksorten i Bergslagen hittar vi möbelaktören som skapat utemöbelsfavoriter genom tre generationer – Grythyttan Stålmöbler. Här har det i över 90 år skapats svensk möbelhistoria och än är den inte slut, tvärtom är den kanske mer aktuell än någonsin i en värld av massproduktion och nya aktörer. Här är varje möbel designad att hålla i generationer, för att gå i arv från far till son, precis som i den verkstad där allt en gång började.

@applaudden

@applaudden

Familjeföretaget Grythyttan Stålmöbler påbörjade sin möbelresa i samhället med samma namn och har ”för alltid varit en viktig del av samhället”, berättar Karl Lindqvist, styrelseledamot på företaget, vars farfarsfar också råkar vara grundaren till varumärket.

Karls farfar Arthur var den som en gång i tiden började tillverka de möbler vi många känner till, använder och älskar. Hans vision var att skapa vackra möbler som skulle hålla livet ut, en vision som fortsätter att driva varumärket framåt än idag och som gjort dem till något av en ledstjärna inom svensk möbelproduktion.

ETT ENGAGERAT HÅLLBARHETSTÄNK

Det som utmärker Grythyttan Stålmöbler som möbelaktör är deras orubbliga engagemang för kvalitet och hållbarhet. Varje möbel tillverkas omsorgsfullt i Sverige med hjälp av noggrant utvalt material vilket återspeglar varumärkets engagemang i att stödja det lokala samhället och samtidigt minimera sitt miljömässiga avtryck.

På grund av de strikta kvalitetskontrollerna kan varumärket bara tillverka ett begränsat antal möbler varje år. "Vi tycker att det är väldigt viktigt att de människor som tillverkar våra möbler har tiden som behövs för att tillverka varje möbel, tid att ta varje träbit och se till att de passar på bästa sätt med varandra, om vi påskyndar produktionen för mycket har vi inte tid att lära känna våra möbler på det sätt vi vill." Förklarar Karl.

Grythyttan Stålmöbler är mer än bara ett möbelvarumärke - det är en hyllning till hantverk, kreativitet och den bestående andan inom svensk möbeldesign.

Oavsett om det är den ikoniska A2-fåtöljen med sina eleganta raka linjer och tidlösa utseende, eller det mångsidiga konsolbordet för utomhusbruk, utformat för att klara väder och vind, har varje möbel en egen historia att berätta, fylld med både passion och engagemang.

Lär känna varumärket Grythyttan Stålmöbler: Här granskas varje träbit noggrant för att hålla rätt kvalitet och för att den ska kunna matchas på bästa sätt med en annan bit.

Varje träbit granskas omsorgsfullt för att hålla den kvalitet som krävs och för att kunna passa på bästa sätt med nästa bit för att slutligen bli en färdig möbel.

Lär känna Grythyttan Stålmöbler, här A2 stolar och A1 bord på strand vid solnedgång.
Bänk 9 bänk
Ek olja-170 cm-varmförzinkad
5 720 kr

SVENSKTILLVERKADE MÖBLER SOM ÄR BYGGDA FÖR ATT HÅLLA

Utöver det fina och välarbetade hantverket förkroppsligar Grythyttan Stålmöbler essensen av den svenska livsstilen - en harmonisk blandning av funktion och estetik, enkelhet och elegans. Det handlar om att skapa utrymmen som framkallar en känsla av värme och komfort, där varje möbel inte bara fungerar som en funktionell nödvändighet utan också som ett konstverk med ett stycke svensk möbelhistoria i varje detalj.

"Vi säljer fortfarande reservdelar till möbler som min farfar sålde", skrattar Karl.

Det är sådana här saker som gör varumärket så imponerande, men det är också ett bevis på hållbarheten och återbruket i varumärkets enastående möbeldesign. Något du kanske inte visste är att du kan hitta reservdelar till ett antal av deras ikoniska möbler, vilket gör att möbler kan renoveras, återanvändas och älskas om och om igen. Den där fantastiska möbelgruppen som tillhörde din mormor kan återställas till sin forna glans, redo att höra berättelserna från en ny generation, för fler år av skratt i trädgården. "Det är det fina med en utemöbel av hög kvalitet, den har ett värde i minnena." Avslutar Karl med värme i rösten.

TIDLÖS DESIGN SOM KOMMER ATT FÖRÄNDRA DIN UTEPLATS

I en värld som ofta känns flyktig och förgänglig står Grythyttan Stålmöbler som en ledstjärna för bestående kvalitet och tidlös design. Den påminner oss om att sakta ner, uppskatta det vackra i enkelheten och värna om det som verkligen betyder något. Så oavsett om du möblerar ett mysigt hörn på din uteplats eller förvandlar din trädgård till en oas, låt Grythyttan Stålmöbler vara din guide - en symbol för hantverk, äkthet och det bestående i svensk möbeldesign.

Foto: @applaudden, Grythyttan Stålmöbler

Rebecca Sparling
Skribent

UPPTÄCK MER FRÅN GRYTHYTTAN STÅLMÖBLER

Se mer

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB