ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in

Bli medlem & få 500 bonuspoäng

Inspiration/Umgås /Get to know/ferm LIVINGs framgångssaga – konsten att skapa ett trivsamt hem att längta till
Beigt vardagsrum med soffa, soffbord och mysig pläd från Ferm Living.

ferm LIVINGs framgångssaga – konsten att skapa ett trivsamt hem att längta till

Allt började år 2005 då grundaren Trine Andersen inte kunde hitta rätt tapeter. Idag är det danska varumärket ferm LIVING kända världen över för sitt minimalistiska formspråk och designkunnighet inom heminredning. Deras passion är att skapa vackert och gediget hantverk för att skapa ett hem att älska. Välkommen hem till ferm LIVING!
Fredag 2 september 2022
Dela artikel
Profilbild på Trine Andersen som är grundaren av Ferm Living.

Grundaren av ferm LIVING - Trine Andersen.

TAPETKOLLEKTIONEN SOM STARTADE ALLT

2005 var året då allt började för det danska varumärket ferm LIVING. Idag producerar de produkter med högsta kvalité där varje produkt berättar sin egen historia och blir en betydelsefull detalj i varje älskvärt hem runt om i hela världen.

- Vår resa började när grundaren Trine Andersen flyttade till ett nytt hus. Hon ville dekorera väggarna i sitt hem med tapet men kunde inte hitta någon som passade hennes personliga stil. Hon bestämde sig därför att designa sin alldeles egna tapet, som resulterade i en tapetkollektion med tio olika mönster. Trine ansökte sedan om att få ställa ut tapeten på en dansk utställning men hade inte råd att tillverka allihopa - ferm LIVING.

En tapetdesign och endast några få utskrifter var det som krävdes för att ferm LIVING skulle grundas.

Vi fick äran att intervjua några på ferm LIVING där vi nu fått en inblick i hur deras framgångssaga började, hur designprocessen går till från idé till färdig produkt, samt vad konsten är att skapa ett trivsamt hem.

Skisser på papper som är till en tapetdesign från Ferm Living.

ferm LIVINGs tapetkollektioner börjar med noggranna skisser som sedan blir till fin tapet i hem runt om i världen.

Här produceras tapet av Ferm Living.

Här produceras en av alla tapetkollektioner som ferm LIVING säljer.

Färdig tapet från Ferm Living som pryder ett hem att älska.

Färdig tapet från ferm LIVING som pryder ett hem att älska.

VÄLKOMMEN HEM TILL FERM LIVING

ferm LIVINGs största inspirationskälla är att skapa produkter som ger känslan av att känna sig hemma. I Köpenhamn, Danmark är det möjligt att besöka ferm LIVINGs hem, deras showroom där de visar upp alla högkvalitativa och inspirerande produkter att upptäcka - en plats att känna sig välkommen till.

Ett hem omfattar livets alla stunder. Varje design och kollektion som vi tar fram har därför ett syfte att inspirera dig till att skapa ett hem för livets alla stunder och där du kan känna dig bekväm.
Ferm Livings showroom i Köpenhamn i Danmark.

I Köpenhamn, Danmark kan man besöka ferm LIVINGs fantastiska showroom där de visar upp många av deras hökvalitativa och inspirerande produkter.

Ferm Livings showroom i Köpenhamn i Danmark där man som besökare kan skriva vad ett hem är för dig på väggen.

I ferm LIVINGs showroom finns det ett litet hus där man som besökare kan skriva vad ett hem är för dig.

En walk in closet i Ferm Livings showroom i Köpenhamn i Danmark.

I ferm LIVINGs showroom är målet att skapa en trivsam atmosfär för inspiration till att skapa ett hem att älska.

Utanför Ferm Livings showroom i Köpenhamn i Danmark.

Utanför ferm LIVINGs showroom finns en trivsam oas med sköna utemöbler för att koppla av.

FERM LIVINGS DESIGNPROCESS – FRÅN IDÉ TILL ÄLSKVÄRD PRODUKT I DITT HEM

Designprocessen hos ferm LIVING är en viktig process där målet är att skapa älskvärda produkter som man vill fylla i sitt hem och känna glädje till. På ferm LIVING hjälper alla till när en ny design ska tas fram. Alla delar ansvaret för designprocessen som gör ferm LIVING unika.

Vi diskuterar meningsfulla frågor till varandra angående hur omgivningen ser ut just nu och för viktiga diskussioner längs vägen. Vi pratar bland annat om balansen mellan trygghet och ett lugn i hemmet. Hur ser det ut? Hur fångar vi den känslan i en ny design? Hur kommer den balansen att se ut och kännas i framtiden?

- Samarbete är nyckeln till att skapa en ny kollektion och är en pågående dialog mellan formgivarna i vårt interna designteam. Även om var och en av våra duktiga designers har varsitt expertområde, delas designen inte upp individuellt – det är därför du aldrig kommer att hitta en ferm LIVING-designers namn kopplat till en speciell produkt - ferm LIVING.

Skisser av Oyster vägglampa från Ferm Living.

Designprocessen börjar med en skiss där den perfekta produkten väljs ut bland olika skisskombinationer...

Oyster vägglampa från Ferm Living.

...som sedan blir till en färdig produkt i slutändan!

Ripple Long drink glasen från Ferm Living är handblåsta, så varje glas blir unikt i sig.

Ripple Long drink glasen är handblåsta, så varje glas blir unikt i sig.

- Alla våra produkter är designade för att följa vår filosofi att kunna skapa ett trivsamt hem som du känner dig bekväm i - ferm LIVING.

Ripple glas och karaff på Grib Tray bricka från Ferm Living.

Ripple-serien är en av ferm LIVINGs populäraste produkter att inreda hemmet med.

– Resan från idé till färdig produkt är en oförutsägbar process där varje unik produkt har sin egen utvecklingstid och livslängd. Vårt designteam arbetar utifrån sin egen intuition, individuella smaker, minnen, övertygelser och erfarenheter. När vi startar processen med att utveckla en ny design förenar vi den intuitiva känslan med funktion, estetik och hantverk.

När en idé är färdigutvecklad sätts den på prov av vårt produktutvecklingsteam. Vi får sedan prover från våra leverantörer och processen för att få designen "precis rätt" fortsätter därifrån.

- Vissa produkter inom designprocessen tar långt tid att ta fram då vi vill göra dem så genomtänkta som möjligt. Saknas något? Om svaret är ja, är produkten inte helt klar, vilket gör att den inte är kvalificerad att ingå i produktfamiljen. Antingen sparar vi den eller anpassar den för ett senare produktsläpp. Det är en lång resa, men som gynnar produkterna i slutändan - ferm LIVING.

Produktion av Mineral Sculptural sidobord från Ferm Living.

Här tillverkas varje unikt Mineral Sculptural sidobord.

Mineral Sculptural sidobord i marmor från Ferm Living.
Ferm LIVINGMineral Sculptural bord Ø52 cm
11 485 kr
Herringbone pläd i mörkbrunt från Ferm Living med den vackra etiketten i fokus.

ferm LIVING tänker på varje detalj, allt från produkten i sin helhet till minsta lilla detalj såsom etiketten.

- Våra kollektioner av möbler, lampor och accessoarer för hemmet består av mjuka former, olika texturer och unika detaljer. Vårt mål är att skapa vacker design från gedigna material som håller en livstid - både funktionellt och tidlöst - ferm LIVING.

Inlay kopp med fat på Distinct soffbord från Ferm Living.

Naturmaterial med unika mönster är unikt med fem LIVINGs sortiment av älskvärda produkter.

ATT LEVA I ETT MER HÅLLBART HEM

ferm LIVING har ett helhetsperspektiv inom hållbarhet och har implementerat ansvarsfullt tänkande inom alla delar av verksamheten.

I designfasen, där de första viktiga valen för en produkt görs, använder vi en rad ansvarskriterier för nya produkter för att beakta hela livscykeln för våra produkter, och arbetar för att säkerställa att så många av våra produkter som möjligt är gjorda av ansvarsfulla material.

- År 2020 bar 21 % av vår kollektion vår RESPONSIBLE-tagg, vilket innebär att produkten antingen har någon av följande certifieringar: GOTS, Organic Blended eller FSC™, eller är tillverkad i ansvarsfulla och återvunna material såsom glas, aluminium, pappersmassa eller PET-garn gjorda av plastflaskor från efterkonsumtion. 2021 ökade antalet ansvarsfulla produkter till 28 %. Vårt mål för 2022 är att 32 % av alla våra produkter ska ha en RESPONSIBLE-tagg - ferm LIVING.

Glasbehållare som visar återvinningsbara material i Ferm Livings showroom.

I ferm LIVINGs showroom kan man läsa om deras syn på hållbarhet och vad deras produkter är gjorda av från grunden.

- Vi är engagerade för att hålla i en ansvarsfull produktion. Vi arbetar med certifieringar och tester för att säkerställa att arbetsförhållandena i vår leverantörskedja är säkra och rättvisa, och att våra produkter är ansvarsfullt producerade och av hög kvalitet. Vi använder också ett klimatscreeningsverktyg för att mäta våra produkters CO2-avtryck och för att få kunskap och data för våra framtida mål - ferm LIVING.

En fin uppställning av produkter som är gjorda av återvinningsbart material i Ferm Livings showroom.

En fin uppställning av produkter som är gjorda av återvinningsbart material i ferm LIVINGs showroom.

ATT SKAPA ETT TRIVSAMT HEM ATT LÄNGTA TILL

ferm LIVING har från start producerat all design i relation till deras filosofi att skapa heminredning som ska fylla ett utrymme att känna sig bekväm i. Att produkter ska fylla en funktion för varje hem och förmedla meningen med att känna en trygghet i hemmet gör ferm LIVING unika och framgångsrika.

Det viktigaste är att ferm LIVING reflekterar kring värderingar som vi kan vara stolta över. Vi kommer fortsätta att producera inspirerande kvalitetsprodukter i hållbara material. Vi kommer också att fortsätta att ta hand om det vi ser som vårt ansvar genom att investera i långsiktiga partnerskap med våra tillverkare, främja en balanserad och transparent företagskultur och främja vårt engagemang för etiska och hållbara metoder som är vänliga mot vår planet.

- Vårt syfte med varje kollektion är att levandegöra inredningsobjekt och möbler som inspirerar dig att skapa ett hem där livet kan levas. Även om funktion och estetik onekligen är viktigt för oss, arbetar vi seriöst och ansvarsfullt med design och är dedikerade till att skapa inte bara vackra föremål för hemmet, utan också en känslomässig koppling till de utrymmen vi lever i - ferm LIVING.

Ett mysigt sovrum med mjuka kuddar och härligt överkast från Ferm Living.

ferm LIVING hjälper till att fylla ditt hem med unika produkter...

Ett ombonat vardagsrum med kuddar, soffa och detaljer från Ferm Living.

...som skapar en trivsam miljö och ett hem att längta till.

ferm LIVING visar gång på gång att de är ledande inom heminredningsvärlden med sina unika produkter att älska som är tillverkade av ett gediget hantverk. Deras produkter pryds i olika typer av hem runt om i världen att känna sig bekväm i och längta till.

På ferm LIVING tycker vi att hemmet är mycket mer än en fysisk plats. Ditt hem är platsen där du alltid kan vara dig själv, ett utrymme med plats för livets alla händelser – det goda, det dåliga, lugnet och kaoset.

Foto: ferm LIVING, Angeliqa Daldorph Styling: ferm LIVING, Linnéa Axelson

Linnéa Axelson
Skribent

UPPTÄCK FERM LIVING

Visa mer av ferm LIVING

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB