ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Extra rabatt på utvalt med kod: SPRING

Inspiration/Umgås /Get to know/Skapa skandinaviska ögonblick tillsammans med NJRD
NJRD erbjuder ullmattor, återvinningsbara bomullsplädar, vaser och porslin som är designat av duon Carl Philip Bernadotte och Oscar Kylberg.

Skapa skandinaviska ögonblick tillsammans med NJRD

Med en passion för den skandinaviska livsstilen och att skapa funktionell design, tog NJRDs historia form år 2020. NJRDs designprodukter fokuserar på färg och form som håller år till år, taktila material och grafiska former som väcker alla sinnen till liv. Upptäck kollektionerna som är designade av prisbelönta duon Bernadotte & Kylberg!
Onsdag 7 september 2022
Dela artikel

MÖT DESIGNERDUON FÖR NJRD

Det svenska varumärket NJRD (uttalas Njord) är ett nytt tillskott i den skandinaviska designvärlden som lanserades år 2020 där Bernadotte & Kylberg är den prisbelönta designerduon bakom varumärket. Formspråket är inspirerat av den skandinaviska livsstilen och naturen och fokuserar på grafiska linjer och stilrena kontraster som gör NJRD unikt.

Båda studerade på Forsbergs som är en grafisk designskola i Stockholm. Carl Philip Bernadotte studerade också vid Rhode Island School of Design, som är en prestigefylld konsthögskola i USA medan Oscar Kylberg arbetade som Creative Director för flertal varumärken i Sverige såväl som internationellt.

Sedan starten av deras samarbete redan 2012 har duon designat produkter för många välkända varumärken både Sverige och internationellt såsom Helix-kollektionen för Georg Jensen, Stockholm-kollektionen för Stelton samt kollektioner för Skultuna. De har även stylat en svit på Ishotellet i Sverige.

Det svenska varumärket NJRD är designat av duon Carl Philip Bernadotte och Oscar Kylberg och är inspirerat av den svenska naturen och livsstilen.

Möt formgivarna bakom NJRD - Oscar Kylberg och Carl Philip Bernadotte.

NJRD:S MISSION

Bernadotte & Kylbergs mission är att skapa unika och långvariga designprodukter som är både funktionella och tidlösa. Hållbarhet är nyckeln till NJRD, med högkvalitativa material som nyzeeländsk ull och återvunnen bomull, säkerställer att deras produkter kommer att finnas med i generationer för minnesvärda tillfällen.

NJRD inspireras från den skandinaviska naturen och hyllar den skandinaviska livsstilen där de försöker skapa produkter som känns moderna men med djupa rötter. Syftet är att skapa unika kollektioner med högkvalitativa produkter som är relevanta och användbara men som förblir personliga såväl som innovativa. Produkter som skapar fler skandinaviska stunder att minnas.

Lines kanna, sockerskål och mugg i beige från NJRD som är designat av duon Carl Philip Bernadotte och Oscar Kylberg.

Grafiska former som möter taktila texturer är temat i NJRDs första två kollektioner.

Ett mysigt vardagsrum med Circles ullmatta i beige och Circles ullpläd i grönt från NJRD som är designat av duon Carl Philip Bernadotte och Oscar Kylberg.

Gör ditt vardagsrum mer ombonat med NJRDs mjuka mattor och härliga ullplädar.

UPPTÄCK KOLLEKTIONERNA

NJRD har för tillfället två kollektioner. Den första kollektionen som släpptes 2020 är Shapes Collection. Det är en kollektion där grafiska linjer och former är i en symbios med varandra och som hämtar sin inspiration från den skandinaviska naturen och livsstilen samtidigt som den bygger på aspekter av skandinavisk designhistoria.

Edges Collection, som följde ett år senare, är en utveckling av Shapes. Att bygga vidare på den första kollektionen Edges handlar mindre om att komplettera och kontrastera färger, med ett mer monokromt formspråk som leker med strukturella och taktila designelement.

Med inspiration från deras skandinaviska historia och färgerna från den skandinaviska naturen, är de rika färgpaletterna i båda kollektionerna designade för att blandas och matchas i kompletterande toner i ditt hem för fler skandinaviska stunder.

NJRDS UNIKA SORTIMENT

1. STILRENT PORSLIN

Lines-serien från NJRD är en stilren och vacker porslinsserie. Den är tillverkad av slitstarkt vitroporslin och är en kollektion som är designad för att hålla för årets alla speciella tillfällen och måltider. Kontrasten mellan den matta och blanka ytan blir spännande för ögat och ger dukningen en livfull känsla. Kollektionen består av allt från tallrikar och kaffemuggar till tekannor och sockerskålar. De vackra färgerna är designade för att de ska kunna blandas och matchas med varandra, så varför inte skapa ditt alldeles egna skandinaviska ögonblick genom att blanda två eller flera färger för en mer unik dukning.

Lines porslin i vitt från NJRD som är designat av duon Carl Philip Bernadotte och Oscar Kylberg.

Skapa en enkel och krispig vit dukning med porslin och linneduk från NJRD som både blir tidlös och elegant.

2. MYSIGA PLÄDAR

Metric bomullspläd i återvunnen bomull är den allra första produkten som lanserades. Idag erbjuder NJRD en mängd olika plädar i både ull och bomull som blir en härlig inredningsdetalj i alla sorters hem att älska. Skapa fler skandinaviska stunder genom att inreda med NJRDs exklusiva plädar vid middagsbjudningen över varje gästs stolsrygg för att hålla de varma eller häng en mysig pläd över fåtöljens armstöd med en varm kopp te i handen för en härlig stund att minnas.

3. MJUKA MATTOR

NJRDs kollektioner Shapes och Edges erbjuder en varierande samling av kvalitativa mattor för alla tillfällen och i hemmets alla rum. Allt från nyzeeländska ullmattor till lättskötta badrumsmattorna i bomullsfrotté och allt från färgglada mattor till stilrena mattor i naturfärger där de blir en naturlig del i ditt hem för fler skandinaviska stunder.

4. DEN PERFEKTA HANDDUKEN

Oavsett om du letar efter en härlig handduk att ha till stranden eller en mjuk handduk att torka dig på efter ett varmt bubbelbad så erbjuder NJRD deras härliga Stripes handdukar. De är tillverkade i 100 % ekologisk bomull och är högabsorberande samt finns i stilrena färger som är inspirerade av den svenska naturen. Häng upp dem i ditt badrum som fin inredningsdetalj eller ta med handduken till kvälldoppet i havet – det finns ingen mer skandinavisk stund än så!

Stripes handdukar i beige från NJRD som är designat av duon Carl Philip Bernadotte och Oscar Kylberg. Foto: @arkihem

Stripes-handdukarna från NJRD blir en snygg inredningsdetalj i ditt badrum som den svenska influencern @arkihem har gjort här.

Foto: Angeliqa Daldorph, @arkihem

Rebecca Sparling
Skribent

UPPTÄCK NJRD

Visa mer

LIKNANDE ARTIKLAR

Ta del av fler tips

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB