Tips till sommarfesten: svalkande drycker serverade med stil

Svalkande lemonader, smaksatt vatten och dryck för stora som små – i sommarvärmen är det viktigt att fylla på med vätska, så varför inte göra det med stil? Drinkbord och annorlunda serveringssätt skapar stämning på din sommarfest och är ett enkelt sätt att servera alla gästerna på. Här är våra somriga tips!

TIPS TILL FESTEN

30 juli 2019

SNYGGT DRINKBORD MED GLASBEHÅLLARE & TRÄLÅDOR

Ett drinkbord med olika läskande drycker på som lemonad, saft och läsk är alltid en god idé på sommarfesten – speciellt om du har många gäster. Så varför inte göra något extra speciellt med det? Skapa en charmig dryckesstation med trälådor varpå du ställer flera olika glasbehållare med tappkran. 

Drinkbord med glasbehållare med tappkran från House Doctor fylld med lemonad är fint tips till sommarfesten.

Dekorera lådorna och bordet med frukt, blommor, stenar, snäckor – ja vad du vill egentligen. Ett tips är att dekorera med hela citroner, lime och vilda blommor så får du ett härligt bohemiskt och festligt drinkbord till sommarfesten. Glöm inte heller att ställa fram glas på drinkbordet och gärna några snygga sugrör som Peak i metall från Orrefors och annat drinktillbehör för en sista, festlig touch.

Stor glasbehållare med tappkran från House Doctor är ett riktigt festtips till sommarfesten.
Liten glasbehållare från House Doctor och glas från Design Letters utgör ett litet drinkbord på sommarfesten.

SERVERA VÄLKYLT & SPECIELLT

Det viktigaste är ändå att se till så drycken håller sig kall under själva sommarfesten och mer väl kylt blir det inte än en frusen flaska! Detta somriga DIY-tips passar alla sommarens fester – från trädgårdsfest till kräftskiva och är enkel att göra: ställ flaskan i ett tomt mjölkpaket och fyll kartongen med vatten och blommor. Lägg den i frysen så har du en vacker och väl kyld dryck att bjuda på några timmar senare. 

Ett DIY-tips till sommarfesten är att frysa ner en flaska dryck med blommor runt.

Om du vill göra det enklare för dig själv, är ett annat tips att bunkra upp med gott om is och fylla en stilfull champagne- och vinkylare som Champtub från House Doctor, för att hålla drickan kall. Om du har en större fest kan du göra saker lite annorlunda och fylla dina blomlådor med is och dryck. Snyggt, enkelt och en riktig stämningshöjare!

Champagne-och vinkylare från House Doctor står på sommarfestens drinkbord fylld med dryck och is.
Blomlåda från WOUD används till att servera dricka ur på sommarfesten.

TIPS PÅ SMAKSÄTTARE TILL SOMMARFESTEN

När det kommer till smaker så kan du egentligen smaksätta drickan med vad du vill. Några skivor citron och lime blir goda i lemonaden där de får förstärka syrligheten medan vatten enkelt får en somrig smak när du har i mynta eller gurka. Här är några fler goda tips:

  • Blodgrape
  • Hallon & mynta
  • Citron, lime & apelsin
  • Jordgubbar
  • Äpple, hallon & rosmarin
  • Basilika
  • Rabarber, äpple & kanel
  • Vattenmelon
  • Blåbär & apelsin
  • Jordgubb, mynta, gurka & lime
Dricka till sommarfesten förbereds på terrassen där det skivas citron och lime på skärbräda från ERNST.
Glasbehållare från Bloomingville med tappkran fylld med smaksatt vatten är perfekt att ha på en sommarfest.
Varukorg
Stäng