ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 500 POÄNG

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Produkter
Annat
Inspiration & Tips/Reportage/Skandinavisk design i en ny tappning – lär känna Design House Stockholm

Skandinavisk design i en ny tappning – lär känna Design House Stockholm

Design House Stockholm grundades 1992 och firade nyligen sin 30-årsdag. DHS har redan producerat ett flertal designikoner som har gjort betydande avtryck i designvärlden. Lär känna deras historia och unika hantverk av skandinavisk design.
Tisdag 17 oktober 2022
Dela artikel

EN FORMGIVARE FÖR VARJE UNIK DESIGN

Design House Stockholm var redan vid start måna om att utmärka sig som ett förlag snarare än en konventionell producent av design, men vad innebär det att vara ett designförlag snarare än en producent?

Sedan år 1992 har vi bjudit in nya och kommande, såväl som etablerade designers samt kunniga formgivare att samarbeta med Design House Stockholm.

Tillvägagångssättet är att använda sig av flera "designscouters" från DHS som är på jakt efter ny, innovativ och inspirerande design. ”Många av våra designikoner som Step stegen, Knot-kudden, Block bordslampan, Björk mattan föddes i designers studios. Vi hittade Knot-kudden under ett besök i flera designstudios i Reykjavik på Island för många år sedan”, berättar Anders Färdig, grundare av Design House Stockholm.

TÄNJA PÅ GRÄNSERNA INOM DESIGN

I samarbete med ett skickligt team av producenter och deras handplockade designers försöker DHS alltid tänja på gränserna för design:

- Vi letar ständigt efter nya idéer från kreativa människor som kan utforska med de grundläggande värderingarna inom skandinavisk design, säger Anders.

Syftet är att publicera innovativ design med primärt fokus på funktionalitet och ett öga för de små detaljerna. Sekundärt till detta är "hållbarhetsprinciperna som genomsyrar hela verksamheten". Allt från produkternas livslängd till kund- och leverantörsrelationer är noggrant bedömda så att DHS kan ge oss högkvalitativ och tidlös design som håller år efter år.

SKANDINAVISK DESIGNFILOSOFI

Med en samling av designers från hela världen ser Design House Stockholm skandinavisk design ur ett estetiskt perspektiv, som något mer filosofiskt än ur ett geografiskt perspektiv.

Naturligtvis finns det vissa aspekter som stödjer skandinavisk design som hög kvalitet och en känsla av tidlöshet men DHS anser inte att dessa produkter behöver designas av en skandinavisk designer för att de ska ses som skandinaviska.

Design House Stockholm brinner för kvalitet och tidlöshet, men samtidigt personlighet och attityd – design med en strävan efter både den inre andan och yttre former. Vår design kan vara oväntad och utmanande, den kan överraska men kommer alltid att skapa en känsla av lyx mitt i vardagen. Vi kallar det designpoesi.

DESIGN ATT ÄLSKA

Slutligen, här på Nordic Nest, är vi alltid intresserade av att höra vad ett hem att älska betyder:

- Ett hem att älska är ett hem som berättar hemligheter om den som bor där. Ett hem att älska är ett hem där du känner dig bekväm och omringad med saker som påminner dig och din familj om minnen i ert dagliga liv, avslutar Anders Färdig.

Foto: Angeliqa Daldorph, Design House Stockholm

Rebecca Sparling
Skribent

UPPTÄCK DESIGN HOUSE STOCKHOLM

Upptäck mer

Ta del av fler tips

Få 500 poäng när du blir medlem i vår kundklubb! Och samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb.

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB