365 DAGAR ÖPPET KÖP

50 KR RABATT VID NYHETSBREVSANMÄLAN

FRI FRAKT ÖVER 499 KR

Tillbaka
Annat

Japanska knivar

På de senare åren har kockar börjat använda sig av en japansk kniv i köket tack vare dess hårdhet och noggranna slipning. Med god omsorg kommer dessa knivar förbli bra köksknivar i år framåt. Hos Nordic Nest finner du japanska köksknivar från välkända varumärken som Yaxell och Satake.
77 träffar sorterat på  
Popularitet
Miyabi 5000MCD Gyutoh kockkniv - 16 cm - Miyabi
Miyabi
Miyabi 5000MCD Gyutoh kockkniv, 16 cm
2 456 kr3 899 kr
Endast ett fåtal kvar i lager
JUBILEUM
Miyabi 5000MCD Shotoh allkniv - 14 cm - Miyabi
Miyabi
Miyabi 5000MCD Shotoh allkniv, 14 cm
2 624 kr3 499 kr
I lager
Kai Shun Nagare skalkniv - 9 cm - KAI
KAI
Kai Shun Nagare skalkniv, 9 cm
2 995 kr3 999 kr
Endast ett fåtal kvar i lager
JUBILEUM
Kai Shun Premier Minamo allkniv - 15 cm - KAI
KAI
Kai Shun Premier Minamo allkniv, 15 cm
2 191 kr3 399 kr
Endast ett fåtal kvar i lager
JUBILEUM
Kai Shun Nagare förskärare - 23 cm - KAI
KAI
Kai Shun Nagare förskärare, 23 cm
3 853 kr5 499 kr
Endast ett fåtal kvar i lager
JUBILEUM
1...3
Sida 3 av 3

Japanska knivar i stilren design

Japanska knivar har utvecklats under tusen år av noggrann kokkonst i det japanska köket, och utmärker sig från de västerländska knivarna på fler sätt än bara utseendet.

Hos oss finner du ett stort urval av de bästa japanska knivarna från kända varumärken och designers.

Vad kännetecknar en japansk kniv?

Till skillnad från västerländska knivar så har en japansk kniv en mindre slipvinkel. Detta gör dem vassare och ofta hårdare. Eggen på de vanligaste japanska köksknivarna är alltid slipade på ena sidan av bladet, vilket gör att de lämpar sig mycket bra för att skiva tunt.

Hårdheten som uppstår till följd av slipvinkeln och den högre kolhalten i stålet gör knivarna ömtåligare. Samtidigt förblir materialet starkt under en längre tid.

Vilka japanska knivar är bäst?

Hos Nordic Nest finner du japanska köksknivar från några av de kändaste varumärkena. Vi erbjuder ett sortiment bestående av knivar från tillverkare som KAI, Yaxell och Miyabi

Vilka sorters japanska knivar finns det?

Japanska knivar är en bred term som omfattar knivar som passar bra till olika ändamål.

  • Gyuto: Gyutokniven brukar oftast bara kallas för kockkniv, och har ett tunnare blad.
  • Santokuknivar: En santokukniv har ett brett användningsområde och är några centimeter kortare än den traditionella kockkniven.
  • Nakiri: En nakiri är en grönsakskniv med ett mer rektangulärt blad.
  • Yanagiba: En yanagiba är längre och tunnare och passar utmärkt för att filea fisk. Ett populärt val för sushikockar.
  • Petty: Petty är små knivar och används för noggrant hantverk av mindre ingredienser.

Hur ska man ta hand om en japansk kniv?

De japanska knivarna är styvare och därmed ömtåligare än västerländska knivar. Detta medför att man bör vara omtänksam så att de förblir bra köksknivar under en lång tid. Det kan därför vara en bra idé att läsa igenom instruktioner från leverantören om hur produkten ska brukas.

En japansk kniv ska inte diskas i diskmaskin för att undvika skador på bladet och materialet. Rengöring bör i stället ske för hand med ett milt diskmedel.

Bladvinkeln på japanska knivar är mindre än västerländska knivar. Det är därför nödvändigt att hitta en knivslip som är optimerad för dessa japanska köksknivar.







Nordic Nest använder cookies för att ge dig en bättre och säkrare kundupplevelse, personalisera innehåll och annonser och för att analysera trafiken på webbsidan. Vi kan också komma att dela information om din användning av sidan med våra partners inom sociala medier, marknadsföring och analys. Du bekräftar att du har tagit del av vår cookiepolicy och samtycker till vår användning av cookies genom att klicka på "Godkänn & stäng".

Läs mer