ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Tillbaka
Annat
Logga in

ALLT FÖR PÅSK - dukning, pynt & tips

Japanska knivar

På de senare åren har kockar börjat använda sig av en japansk kniv i köket tack vare dess hårdhet och noggranna slipning. Med god omsorg kommer dessa knivar förbli bra köksknivar i år framåt. Hos Nordic Nest finner du japanska köksknivar från välkända varumärken som Yaxell och Satake.
12 träffar sorterat på  
Popularitet
Kuro mori med saia/fodral - 19,5 cm - Satake
Satake
Kuro mori med saia/fodral, 19,5 cm
1 529 kr1 699 kr
I lager
KAMPANJ
Satake Kuro petty - 15 cm - Satake
Satake
Satake Kuro petty, 15 cm
1 024 kr1 499 kr
Beställningsvara
KAMPANJ
Kai Wasabi Black sashimi, -yanagibakniv - 15 cm - KAI
KAI
Kai Wasabi Black sashimi, -yanagibakniv, 15 cm
764 kr849 kr
Beställningsvara
KAMPANJ
Kuro Nakiri 18 cm med Petty 11 cm - 2 delar - Satake
Satake
Kuro Nakiri 18 cm med Petty 11 cm, 2 delar
2 320 kr3 349 kr
Beställningsvara
KAMPANJ
Kai Wasabi Black sashimi, -yanagibakniv - 21 cm - KAI
KAI
Kai Wasabi Black sashimi, -yanagibakniv, 21 cm
809 kr899 kr
Beställningsvara
KAMPANJ
Kai Wasabi Black deba - 21 cm - KAI
KAI
Kai Wasabi Black deba, 21 cm
1 099 kr
I lager
Global G-14 Sashimikniv 30 cm - rostfritt stål - Global
Global
Global G-14 Sashimikniv 30 cm, rostfritt stål
2 292 kr3 099 kr
I lager
KAMPANJ
Global G-47 Sashimikniv 25 cm - rostfritt stål - Global
Global
Global G-47 Sashimikniv 25 cm, rostfritt stål
1 989 kr
I lager
Kai Shun Classic skinkkniv - 30,5 cm - KAI
KAI
Kai Shun Classic skinkkniv, 30,5 cm
1 922 kr2 749 kr
Beställningsvara
KAMPANJ
Kai Shun Classic White universalkniv - 15 cm - KAI
KAI
Kai Shun Classic White universalkniv, 15 cm
2 099 kr
Beställningsvara
Zwilling Pro Nakiri - 17 cm - Zwilling
Zwilling
Zwilling Pro Nakiri, 17 cm
1 124 kr1 249 kr
Beställningsvara
KAMPANJ
Global G-11R sashimikniv 25 cm spetsig - rostfritt stål - Global
Global
Global G-11R sashimikniv 25 cm spetsig, rostfritt stål
1 639 kr2 329 kr
I lager
KAMPANJ

Japanska knivar i stilren design

Japanska knivar har utvecklats under tusen år av noggrann kokkonst i det japanska köket, och utmärker sig från de västerländska knivarna på fler sätt än bara utseendet.

Hos oss finner du ett stort urval av de bästa japanska knivarna från kända varumärken och designers.

Vad kännetecknar en japansk kniv?

Till skillnad från västerländska knivar så har en japansk kniv en mindre slipvinkel. Detta gör dem vassare och ofta hårdare. Eggen på de vanligaste japanska köksknivarna är alltid slipade på ena sidan av bladet, vilket gör att de lämpar sig mycket bra för att skiva tunt.

Hårdheten som uppstår till följd av slipvinkeln och den högre kolhalten i stålet gör knivarna ömtåligare. Samtidigt förblir materialet starkt under en längre tid.

Vilka japanska knivar är bäst?

Hos Nordic Nest finner du japanska köksknivar från några av de kändaste varumärkena. Vi erbjuder ett sortiment bestående av knivar från tillverkare som KAI, Yaxell och Miyabi

Vilka sorters japanska knivar finns det?

Japanska knivar är en bred term som omfattar knivar som passar bra till olika ändamål.

  • Gyuto: Gyutokniven brukar oftast bara kallas för kockkniv, och har ett tunnare blad.
  • Santokuknivar: En santokukniv har ett brett användningsområde och är några centimeter kortare än den traditionella kockkniven.
  • Nakiri: En nakiri är en grönsakskniv med ett mer rektangulärt blad.
  • Yanagiba: En yanagiba är längre och tunnare och passar utmärkt för att filea fisk. Ett populärt val för sushikockar.
  • Petty: Petty är små knivar och används för noggrant hantverk av mindre ingredienser.

Hur ska man ta hand om en japansk kniv?

De japanska knivarna är styvare och därmed ömtåligare än västerländska knivar. Detta medför att man bör vara omtänksam så att de förblir bra köksknivar under en lång tid. Det kan därför vara en bra idé att läsa igenom instruktioner från leverantören om hur produkten ska brukas.

En japansk kniv ska inte diskas i diskmaskin för att undvika skador på bladet och materialet. Rengöring bör i stället ske för hand med ett milt diskmedel.

Bladvinkeln på japanska knivar är mindre än västerländska knivar. Det är därför nödvändigt att hitta en knivslip som är optimerad för dessa japanska köksknivar.







Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB