ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Allt för utelivet

Skohyllor & Skoställ

En skohylla är en högt värderad hallmöbel som hjälper dig organisera dina skor. Ett skoställ möjliggör för dig att ta det lugnt och njuta av lättheten att hitta dina skor, istället för att febrilt leta efter skorna som har försvunnit i en hög på golvet. Här hittar du ett brett sortiment av skohyllor i snygg design.
97 träffar sorterat på  
Popularitet
1
...
3
Sida 1 av 3

Smart skoförvaring för din hall

Hallen är det första rummet du möts av efter en lång arbetsdag, men också det rum du vistas sist i innan du lämnar ditt hem. Smart skoförvaring ger dig en organiserad hall, vilket gör att du möts av en harmonisk känsla när du kommer hem, samt hjälper dig att snabbt komma i dina skor när du är sen till morgonmötet.

Skoskåp eller skohylla?

Vilken typ av skoförvaring ska du då välja? Både skoskåp och skohyllor ger dig möjlighet att organisera dina skor. Skoskåpet möjliggör dold skoförvaring, vilket ger ett stilrent intryck, medan en skohylla kan vara ett sätt att stolt visa upp dina fina skor på och dessutom få en bättre överblick när du ska välja din outfit för dagen.

Vad är ett skoskåp?

Ett skoskåp är ett skåp som är speciellt anpassat för skoförvaring. Skoskåpet tillåter inte bara dold skoförvaring utan det skyddar även ditt hallgolv mot smuts. Genom att sätta dina skor i ett skoskåp så minskar du oreda i din hall, men gör det också enklare att hålla rent, då du slipper torka golvet efter varje fotbollsträning eller morgonpromenad.

Skohyllan – en smart och snygg detalj

Skohyllan är en mycket vanligt förekommande hallmöbel som underlättar i din vardag. Den är inte bara en snygg detalj, den hjälper dig också att på ett smart och funktionellt sätt organisera dina skor. Genom att förvara dina skor i en skohylla, istället för i en hög på golvet, håller du dina skor i bra skick. Skohyllan gör det även lättare att hålla hallen strukturerad, vilket förenklar för dig när du till exempel ska byta ut arbetsskorna mot dina sköna vandringsskor för en promenad i kvällssolen.

Vad är skillnaden på ett skoställ och en skohylla?

Ett skoställ skiljer sig inte nämnvärt från en skohylla. Orden används synonymt med varandra, skohylla är dock den vanligaste förekommande beskrivningen.

Vilken storlek ska du välja på din skohylla?

Vilken storlek du ska välja på din skohylla beror på hur mycket utrymme du har att utnyttja. I ett mindre boende, med en smal hall, är en liten skohylla eller ett smalt skoskåp ett perfekt alternativ. I den lilla hallen kan en smal skohylla på 60 cm vara ett bra mått att gå efter. 60 cm är ett lite mindre format på en skohylla, som oftast rymmer två par skor på bredden. Genom att placera dessa skohyllor ovanför varandra och bygga på höjden, och därmed använda den outnyttjade väggytan, maximerar du användandet av utrymmet i din hall.

Har du en större hall finns möjligheten att ha en stor skohylla, kanske till och med en skohylla med bänk som ger en praktisk sittplats vid påtagandet av skor. Eller en klädhängare med skohylla i ett, där du kan förvara både skor och ytterkläder.

Skohylla – golvstående eller vägghängd?

En golvstående skohylla är ett klassiskt alternativ för din skoförvaring, som ger ett snyggt och prydligt intryck av din hall. Fördelen med en golvstående skohylla är att du kan kombinera sittplats och skoställ i en bänk med skoförvaring, på ett och samma ställe, för att spara plats i hallen.

Skohyllan som placeras på golvet är också ett mycket bra alternativ för dig som inte kan ha ett skoskåp eller en skohylla väggmonterad på grund av väggens form eller material. Då skostället inte heller behöver placeras vid direkt anslutning till väggen undviker du dessutom att smuts överförs från använda skor till din vägg.

En vägghängd skohylla däremot ger en luftigare känsla, vilket är extra önskvärt i en liten, trång hall. Den hängande skoförvaringen gör det också lättare att dammsuga och städa hallgolvet, då du slipper flytta på din skohylla för att komma åt under den. Med ett vägghängt skoställ eller skoskåp ges du dessutom möjligheten att placera skoförvaringen på valfritt ställe – inte bara på golvet. Med en skohylla som är vägghängd kan du även bygga en egen konstruktion av flera, väggmonterade skohyllor över varandra, så du till exempel får en skohylla med tre plan, eller fler om så önskas.

Skohylla med bänk – en praktisk lösning för hallen

En skohylla med bänk är en lösning till att få in en extra sittmöbel i hallen. Bänken skapar sittutrymme i din hall som hjälper dig och dina gäster att lättare ta på skorna och tillåter även dig att ställa ifrån dig väskan eller matkassen medan du hänger upp kappan. Skohyllan med bänk är ett funktionellt alternativ där du får tre möbler i ett – sittbänk, förvaring och en snygg skohylla. Detta är ett smart sätt att utnyttja utrymmet i din hall på bästa vis.

Skoförvaring för en smal hall

En smal hall kan kännas svår att inreda, även med något så simpelt som en hatthylla och ett skoställ. Med en smal skohylla eller ett smalt skoskåp, som gärna har lådor eller fack som är utdragbara eller hopfällbara, får du möjlighet att på ett snyggt sätt förvara dina skor med enkelhet, även i trånga utrymmen.

I en smal hall kan det också vara fördelaktigt med en fällbar väggstol som ett alternativ till sittplats och klädkrokar istället för en hatthylla, då dessa möbler annars kan ta mycket plats i ett litet utrymme.

Förvaring i snygg design för dina skor

Ett skoställ är en inredningsdetalj i ditt hem som på ett användbart och fint sätt ger en känsla av ordning och reda. När du inreder ditt hem vill du, för att behålla en helhet, gärna att dina möbler har matchande design och färg.

En svart skohylla kan ge ett modernt och stilrent intryck av din hall och en vit skohylla kan skapa en ljus och välkomnande upplevelse. Både svart och vitt är färger som gör det lätt att matcha ditt skoställ med resterande inredning. Färgerna är oberoende av trender, vilket gör en skohylla i vitt eller svart till en smart investering över tid, oavsett om du byter stil hemma.

Söker du efter skoförvaring med lite exklusivare design är mässing och guld populära färgsättningar, som du lätt kan matcha med andra detaljer i hallen, såsom handtag och beslag. Några väl omtycka varumärken som erbjuder snyggt designade skohyllor är Maze och Essem Design.

Klädhängare med skohylla i matchande design

En skohylla eller ett skoskåp i kombination med en klädhängare eller hatthylla i matchande design, gör att din hallinredning kommer kännas väl utvald. När du matchar en klädhängare med en skohylla skapas en harmoni som också kan ge inspiration till att hålla ordning och reda i hemmet. När du hittat din skohylla på den här sidan kan du med lätthet hitta en matchande hatthylla i samma snygga design hos oss.

Vilket material är att föredra på skoställ och skoskåp?

Ett skoställ i metall är ett bra alternativ då det är lätt att torka av och hålla rent efter smuts. Metall är dessutom ett slitstarkt och mycket hållbart material, vilket lämpar sig ytterst väl för ett skoställ som dagligen slits och används. Trä och plast är vanligt förekommande material på skoskåp, varav träslaget ek är särskilt populärt – så även för skohyllor. Detta då ek är väldigt tåligt och dessutom estetiskt tilltalande.

Skohyllan för dig med barn

Du med barn hemma vet att barnskor tar mycket plats i hallen och att de oftast inte är på sin rätta plats. En smart skohylla erbjuder förvaring av barnens skor och stövlar för att du enkelt ska kunna skapa struktur i din hall. Med en liten skohylla, speciellt avsedd för barnen, blir det både lättare och roligare för barnen själva att hålla ordning.

Vid barnens skoställ kan du även montera klädkrokar på en lägre höjd där de kan hänga upp sina ytterkläder, vilket gör att dem får sin alldeles egna plats i hallen som i sin tur leder till att dem med glädje tar sig an ansvaret att organisera.

Ett skoställ på verandan, där barnens blöta skor kan torka med god luftcirkulation, är också en bra idé, speciellt efter en dag ute i höstrusket.

Skoförvaring till din walk in closet

En skohylla är något som många förknippar med hallen, men att ha en skohylla i din walk in closet är något som gör din garderob mer funktionell, då du får en bra överblick över dina skor. Om du inte vill ha alla dina skor i hallen är det ett fint alternativ att förse din walk in closet eller garderob med antingen hängande skoförvaring eller en hög skohylla från golv till tak, som tillåter dig att stolt visa upp alla dina finskor på ett snyggt och prydligt sätt.

En skohylla med sittbänk kan också vara ett bra komplement till din walk in closet då den erbjuder både förvaring av dina skor såväl som en plats att sitta på framför sminkspegeln eller när du väljer ut dina kläder.

Populära filtreringar

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB