ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

SISTA CHANSEN Extra rabatt på utvalt med kod: SPRING

STOFF Nagel

0 träffar sorterat på  
Popularitet

Historien bakom Nagel - en ikonisk ljusstake

På 1960-talet träffade Hans Nagel arkitekten och konstnären Werner Stoff, de var båda en del av ett designkollektiv i Köln. Hans Nagel var främst intresserad av att göra vackra ting för det dukade bordet medan Werner Stoff hade funnit sin nisch; objekt utan hörn. Tillsammans började de tala om hur de kunde sammanföra sina idéer. Men det var först under en skidsemester i Alperna som Hans fick den briljanta idé som kom att sluta med den berömda ljusstaken.

Under ett fall i samband med skidåkning tog Hans Nagel emot sig med hjälp av sina händer. I snön bildades avtryck från tre av hans fingrar vilket i Hans ögon bildade ett mönster som han tyckte skulle passa utmärkt för en ljusstake – en minimalistisk, skulptural pjäs med plats för tre ljus.

Just Right väckte liv i ljusstaken på nytt

Flera år av framgång följde för ljusstaken men sedan föll den tyvärr i glömska. Efter många år kom det danska företaget Just Right sedan att väcka liv i den igen. Företaget som fått rättigheterna till ritningarna från familjen Nagel gav den sin forna glans tillbaka. En ny generation kan nu ta del av denna sanna designikon som den faktiskt är!

Vilka färger finns Nagel-ljusstaken i?

  • Krom
  • Mässing
  • Zinklegering
  • Svart lackering

Vilka ljus passar till Nagel-ljusstaken?

Det finns separata ljus att köpa till från STOFF till din Nagel-ljusstake, stearinljusen är något mindre än vanliga kronljus. De som passar är 13 mm i diameter. Dem finns i en rad olika färger och utföranden, så att du kan hitta de perfekta ljusen som blir pricken över i:et på din ljusstake.

Vilka tillbehör finns till STOFF ljusstake?

  • Vas
  • Skål
  • Glasplatta
  • Stativ
  • Kronljus

Var kreativ och skapa en egen skulptur av modulerna från STOFF

Ljusstaken har en unik moduldesign så att du kan adderar delar och bygga upp din ljusstake precis som du vill. Fiffigt, eller hur? Varje modul är 11,2 cm bred och 6,5 cm hög. Tänk på att putsa din ljusstake regelbundet för att bibehålla dess lyster.

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB