ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 500 POÄNG

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Inredning/Badrumstillbehör/Toalettpappershållare

Toalettpappershållare

En toalettpappershållare är en praktisk och viktig del i badrummet. I vårt stora sortiment av badrumstillbehör hittar du högkvalitativa och eleganta toalettpappershållare i olika design från kända varumärken.
49 träffar sorterat på
12
Sida 1 av 2

Snygga toalettpappershållare för ditt badrum

De olika badrumstillbehören gör badrummet bekvämt och inbjudande, varav toalettpappershållaren är en viktig del i varje badrum tack vare sin funktion, men också som en dekorationsdetalj.

Här hittar du snygga toalettpappershållare i olika färger, material och design, så att du lätt ska hitta något som passar till ditt badrum.

Vilket material ska man välja på toalettpappershållaren?

Toalettpappershållare förekommer i många olika material. Vilket material du väljer beror såklart på vad du finner estetiskt tilltalande, men det finns också andra aspekter att ha i åtanke innan ditt köp.

Toalettpappershållare i trä gör sig bäst på WC:n

Trä är väldigt estetiskt tilltalande och bidrar med en naturlig känsla i badrummet. Om träet inte är behandlat kan det vara känsligare mot fukt i badrummet än andra material, men behöver inte nödvändigtvis vara det. För att din toalettpappershållare ska hålla så bra som möjligt i badrummet kan du olja in den. Annars gör den sig bättre på toaletten, där den inte utsätts för samma fuktnivåer. Många av de fina golvstående toalettpappershållarna är tillverkade i trä.

Ett säkert val – toalettpappershållaren i rostfritt stål

Toalettpappershållare i rostfritt stål är väl lämpade för fukten i badrummet då de inte rostar. De har också en modern och elegant design som finns att tillgå i flera olika färger, inte bara i rent stål, utan även i till exempel guld.

En exklusiv toalettpappershållare av mässing

Toalettpappershållare i mässing ger en exklusiv känsla och fungerar lika väl i badrummet som på toaletten. Bra att veta är att äkta mässing kan få en patinerad yta med tiden då den utsätts för syre och vatten. För att hålla toalettpappershållaren i mässing skinande blank behöver man därför putsa den med mässingsputs med jämna mellanrum.

Golvstående eller vägghängd toalettpappershållare?

En fristående toalettpappershållare kan placeras var som helst på golvet i badrummet och passar extra bra i badrum där det inte är möjligt att fästa toalettpappershållaren på väggen. En stående hållare kan du också fylla med flera rullar, vilket underlättar i vardagen.

Toalettpappershållare som du sätter på väggen är väldigt populära, de tar inte upp någon plats i ett mindre badrum och har ett lock som håller pappret på plats.

Oavsett vilken funktion som passar ditt badrum bäst hittar du här snygga toalettpappershållare i en rad olika utföranden.

Hur fäster man toalettpappershållaren på väggen?

Hur din toalettpappershållare ska sättas upp på väggen beror på vilken typ av toalettpappershållare du valt och vilken typ av vägg den ska sättas på. Det bör medfölja instruktioner till just din toalettpappershållare, men här nedan får du några allmänna tips.

Såhär sätter du upp en självhäftande toalettpappershållare

  1. Rengör noggrant området på väggen där toalettpappershållaren ska sitta och låt det torka i ca 10 minuter, innan du klistrar dit den. Tänk på att ditt rengöringsmedel inte får innehålla olja, då oljan löser upp klistret.
  2. Avlägsna skyddsfilmen från baksidan av toalettpappershållaren.
  3. Applicera sedan toalettpappershållaren på väggen.

Montering av toalettpappershållare på gipsvägg

Då gips är poröst behöver du vid montering av en toalettpappershållare på en gipsvägg använda dig av metallexpander eller nylonexpander, som expanderar på baksidan av gipsskivan när du drar i skruven.

  1. Borra hål i gipsväggen med samma diameter som expandern och tryck därefter varsamt in dem i hålen.
  2. Placera en skruv i ena hålet i toalettpappershållaren och skruva sedan in den i expandern i väggen. Upprepa därefter samma sak på motsatt sida.

Så monterar du din toalettpappershållare på en trävägg

  1. Det blir enklare att skruva fast din toalettpappershållare i träväggen om du först gör ett hål med en mindre borr.
  2. Använd dig av träskruv eller eventuellt spånskiveskruv, gärna i en matchande färg till toalettpappershållare för ett snyggt resultat. En bra längd på din träskruv är ca 40 mm med en diameter på ca 3,5 mm.

Monteringsanvisningar för toalettpappershållare på betong- och lättbetongsväggar

  1. Börja med att borra hål i betongväggen i samma mått som pluggen du ska använda. Borrdjupet bör vara minst 35 mm.
  2. Sätt i pluggen i hålen. Använd med fördel plast- eller nylonplugg.
  3. Skruva därefter fast toalettpappershållaren i väggen.

Hur högt ska toalettpappershållaren sitta?

På vilken höjd och vilken sida av toaletten du vill sätta din toalettpappershållare är givetvis en smaksak. En riktlinje om du känner dig osäker är att vägghängda toalettpappershållare vanligtvis brukar placeras på ca 70 cm höjd ovanför golvet.

Matcha din toalettrullehållare med andra badrumstillbehör

För att skapa en enhetlig stil i ditt badrum kan du matcha din toalettrullehållare med dina andra badrumstillbehör. Oavsett om du väljer en svart toalettpappershållare eller en vacker i mässing, så finns det andra badrumstillbehör som kompletterar ditt val väl.

Du kan exempelvis fullända inredningen genom att investera i en papperskorg eller en toalettborste i samma stil för att skapa en helhet i ditt badrum.

Vilka är de populäraste toalettpappershållarna?

Några av de populäraste toalettpappershållarna kommer från omtyckta varumärken som:

Populära filtreringar

Få 500 poäng när du blir medlem i vår kundklubb! Och samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb.

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB