ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 500 POÄNG

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

GLAD MIDSOMMAR Fira med upp till 50%*

Inredning/Speglar/Runda speglar

Runda speglar

Inred med en rund spegel för att få ditt rum att upplevas som större och ljusare. Här finns runda speglar i olika färger, storlekar och design från välkända varumärken. 
116 träffar sorterat på
1
...
4
Sida 1 av 4

En rund spegel ger en känsla av ökad rymd och ljus

Med hjälp av en rund spegel kan du få ditt rum att upplevas som både ljusare och större. Detta genom att placera en spegel i riktning mot en ljuskälla som ett fönster, på så vis skapas ljusreflektioner, vilket ger en upplevelse av att rummet känns mer rymligt.

Vi har runda speglar för varje rum

Spegeln en självklarhet både badrummet så väl som i hallen, men att inreda med en spegel med mässingsram i vardagsrummet kan vara det lilla extra för att skapa en modern look och en känsla av ökad rymd.

Runda speglar gör sig likväl riktigt vackra och funktionella i ditt sovrum, vilket är perfekt när du ska bestämma dagens outfit och göra dig i ordning inför dagen. Vi erbjuder speglar för varje rum i ditt hem.

En rund spegel - en vacker och praktisk inredningsdetalj

Den runda spegeln är även en stilren inredningsdetalj i det moderna hemmet och speglarna finns i olika varianter och storlekar, med och utan ram för varje enskild smak. Och kanske viktigaste av allt så fyller speglar en grundläggande och praktisk funktion i vardagen.

Runda speglar till badrummet

Speglar som ska placeras på fuktiga platser som badrummet kräver en våtrumscertifiering, vilket är en garanti om att spegeln är utformad för att klara av fuktiga utrymmen. Normann Copenhagen erbjuder exempelvis en vacker rund spegel som platsar perfekt i badrummet. Deras speglar har även en praktisk inbyggd hylla, vilken är en funktionell alvlastningsfunktion för mindre utrymmen.

Tänk på att du kan behöva putsa din badrumsspegel oftare än speglar som är placerade i andra rum, då stänk från kranen och tandborstningen lätt kan skapa fläckar.

Så putsar du dina runda speglar

 1. Blanda vatten och några droppar diskmedel i en sprayflaska.
 2. Spraya lösningen på din spegel, se till så att hela spegeln är täckt.
 3. Putsa torrt med en mikrofiberduk. Använd en trasa som inte luddar för bästa resultat.

Hur högt ska den runda spegeln hänga i badrummet?

En god regel att ha i åtanke är att din badrumsspegel ska placeras så att dess mitt är i ögonhöjd för den kortaste vuxna personen i hushållet. Vilken storlek som bäst passar in beror också helt på hur stort badrummet är och vad som ryms. Att inreda med en rund spegel istället för en rektangulär i det mindre badrummet kan verkligen få rummet att upplevas som större. En rund spegel i ditt badrum kan också skapa en fin kontrast till ditt fyrkantiga badrumskakel.

Att tänka på innan spegeln ska hängas upp

 • Tänk på hur det ser ut med ljustillförsel till ditt rum och där spegeln ska placeras. Ifall spegeln monteras på en plats där ljuset inte når så bra kan det exempelvis vara svårt att sminka sig vid spegeln.
 • En annan viktig aspekt att ha i åtanke är i vilket material som du ska montera spegelns väggfästen i. Beroende på material lämpar sig olika verktyg bäst för montering. För betong krävs en slagborr och för en gipsvägg fungerar en vanlig borrmaskin.

Så hänger du upp din runda spegel

 1. Börja med att mäta vart spegeln ska hänga. Använd dig av måttband och tumstock.
 2. Markera med en blyertspenna eller maskeringstejp där hålen för spegelns fästen ska sitta.
 3. Förborra hål och fäst sedan pluggarna i väggen.
 4. För betongväggar brukar en plugg på 6 mm vara lagom. Är spegeln tung kan en plugg på 8 mm vara bra. Ifall spegelns vikt överstiger 20 kg bör du använda en ankarskruv.
 5. I detta steg ska du fästa spegelclipsen eller hållarna i pluggarna. Det brukar nästintill alltid medfölja clips eller hållare när du köper spegeln. 
 6. Häng slutligen upp din vackra runda spegel på sin plats.

Tänk på, att för vissa specifika speglar medföljer monteringsanvisningar, följ alltid dessa noggrant. Detta är mer en allmän guide som gäller för de flesta runda speglar.

Runda speglar utan ram

En rund spegeln utan ram ger ett vackert minimalistiskt uttryck. Det omåttligt populära speglarna från serien Walls för House Doctor är designade utan ram, vilket ger en tidlös känsla. Walls-spegeln och dess mjuka former passar in bland alla tänkbara inredningsstilar, vilket förmodligen är därför den har blivit så populär.

Ram som en detalj på spegeln

En ram på spegeln är en vacker detalj som förhöjer din inredning. Välj exempelvis den runda spegeln från Gubi som har distinkt ram tillverkat i vackert italienskt läder, för att skapa ett mer personligt uttryckt i ditt hem.

Stora runda speglar

En större spegel i till exempel måttet  Ø: 80 cm, ger en maffig känsla där den placeras och bidrar med någonting alldeles extra till rummet, oavsett vart du väljer att montera den.

Små runda speglar

En mindre rund spegel passar utmärkt att hänga upp i hallen, eller så kan du kombinera flera stycken små speglar för ett eget och unikt uttryck och effektfulla reflektioner. Det danska varumärket MOEBE erbjuder små stilfulla speglar med en vacker upphängningsdetalj i antingen stål eller mässing. Speglarna finns i måtten Ø: 30 cm och Ø:50, vilket är snyggt att kombinera tillsammans eller att hänga upp var för sig.

Annars kan du åstadkomma en elegant och lyxig känsla genom att skapa en spegelvägg med ett antal mindre runda speglar. Alternativt vara kreativ och mixa konstverk och speglar på din tavelvägg i hemmet.

Runda speglar med 2-i-1 funktion

Ett exempel på en mycket praktisk rund spegeln som har en 2-i-1 funktion hittar du hos Bloomingville. Deras runda spegel har en inbyggd hylla och är perfekt att inreda i hallen där utrymmet är begränsat.

Exempel på två andra runda speglar med en 2-i-1 funktion är spegeln är Glim, från Gejst som har en inbyggd ljusstake. I belysningsföretaget Globen Lightnings sortiment finner du också en spegel med ett liknande formspråk, som har en inbyggd vägglampa, så att ditt rum kan få lite extra belysning samtidigt som du kan spegla dig.

Runda speglar med snygga detaljer

Med en rund spegel med mässingsdetaljer kan du matcha dina övriga mässingsdetaljer i ditt hem. Det kommer definitivt binda samman inredningen och skapa en röd tråd i ditt hem, i Menus sortiment finner du en spegel med skinande mässingsdetaljer.

Ytterligare en snygg detalj som spegeln kan ha är en dekorativ ögla som du hänger upp den med. Spegeln The Loop från House Doctor har både en snygg mässingsram och dekorativ ögla för upphängning.

Runda speglar i grått eller roséguld

Ifall du vill ge din hall eller sovrum ett nytt och modernt uttryck kan du satsa på en rund spegel i grått eller roséguld från House Doctor.

Få 500 poäng när du blir medlem i vår kundklubb! Och samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb.

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB