Tips: 3 sätt att duka med Essence vinglas

Allas vårt favoritglas – Essence vinglas från Iittala är en modern klassiker som funnit sin väg in i många svenska hem. Vi visar dig hur detta mångsidiga glas kan kombineras ihop med flera olika serviser för dukningar i tre stilar: klassiskt, romantiskt och modernt. Vilken testar du till nästa mysiga middag med vännerna?

DUKNINGSTIPS

11 april 2019
En festlig vårdukning där Swedish Grace tallrik vit och rosa kombinerats med Essence vinglas för ett romantiskt uttryck.
Vårdukning i rosa pastelltoner med Essence rödvinsglas från Iittala i fokus.

STIL 1 – ESSENCE RÖDVINSGLAS I KLASSISK VÅRDUKNING

Den tidlöshet som vilar över Essence vinglas, paras ypperligt ihop med en lika tidlös servis och vad är mer tidlöst än Swedish Grace från Rörstrand? I denna pastelldröm till vårdukning blir kombinationen oslagbar: rödvinsglaset Essence kombineras med dricksglas ur samma serie för ett elegant uttryck som tillsammans med olikfärgade tallrikar och guldbestick utgör en dukning som andas vår och elegans. På en festdukning som denna – där det finns lite fler detaljer som servettringar, servetter och en svulstig vårbukett bredvid tallrikskuvertet – passar Essences avskalade design perfekt in, då det tillför en lätthet till dukningen.

En festdukning med blåvitt porslin och Essence vinglas från Iittala i en rustik miljö.
Essence vitvinsglas skänker denna blåvita dukning ett elegant uttryck tillsammans med ljusstakar i krom från Cooee Design.
Vårmiddag med blåvitt porslin, silverbestick från Gense och stilrena Essence vinglas som medför elegans till dukningen.

STIL 2 – ROMANTISKT BLÅVITT

I samma romantiska spår som förgående vårdukning, kommer denna blåvita dröm med porslinet Havspil från Nordic Nest. Här får Essence vitvinsglas, fullborda tallrikskuvertet istället. Dess mer avsmalnade form och elegans plockas här upp av nätta ljusstakar och detaljer i silver som skapar en tilldragande kontrast mot den rustika miljön. En fördel med Essence är att dess enkla design passar fint ihop med andra glasserier som exempelvis Kartio från Iittala som i denna dukning.

Läs mer: Havspil – ett blåvitt porslin med romantisk kustkänsla.

En modern och avskalad festdukning med vitt porslin från Arabia och Essence vitvinsglas.
En modern festdukning med Essence vitvinsglas från Iittala vars skira design plockas upp av ljuslyktor och vaser i klarglas.

STIL 3 – MODERNT & AVSKALAT

På tal om Essences minimalistiska design… i en modern dukning som denna sommarfest bjuder på, kommer Essence verkligen till sin fulla rätt. Enkelt, vitt porslin i modern utformning, stilrena bestick och skira ljuslyktor skapar tillsammans en vår- och sommardukning som känns lika lätt som vårvinden. Just en vas och ljuslyktor i klarglas förstärker verkligen Essence avskalade design och tillsammans med en liten rosknopp eller blomkvist utstrålar din dukning en diskret elegans.

Läs mer: Sommarfest i stan.

Varukorg
Stäng