365 DAGAR ÖPPET KÖP

50 KR RABATT VID NYHETSBREVSANMÄLAN

FRI FRAKT ÖVER 499 KR

Produkter
Annat

Sommarens designfavoriter – Upp till 50%*

Inspiration/Duka/Dukningstips/Glasklart del 2 – Välj rätt sorts champagneglas
Triss i champagneglas från flute till coupeglas hos Nordic Nest.

Glasklart del 2 – Välj rätt sorts champagneglas

Champagne är drycken vi gärna lägger på kylning och serverar vid både stora och små tillfällen. Denna bubblande dryck för tankarna till flärd, elegans och fest – men vilket glas passar egentligen bäst när det är dags att skjuta iväg korken och servera? I Glasklart del 2 får du ta del av hur du bäst serverar Champagne och vad skillnaden mellan de olika glasens former egentligen är!
torsdag 29 april 2021
Dela artikel
Med perfect Serve champagneglas kan du servera champagne med ett champagnetorn.

Ett champagnetorn är väl aldrig fel? Perfect Serve champagneglas från Spiegelau är perfekta för just det!

Ripple champagneglas från Ferm Living är en trendig variant på det klassiska Coupe-glaset.

Servera bubblet med elegans – som i Ripple champagneglas från Ferm Living exempelvis!

BUBBLANDE FAKTA OM CHAMPAGNE

Den lyxiga drycken champagne är världens mest kända mousserande vin, en dryck som är starkt förknippad med flärd, fest och glamour. Namnet kommer från det vindistrikt där drycken framställs och endast drycker som är producerade där får kallas champagne. Till skillnad från vanligt vin får champagne jäsa i två omgångar – denna metod gör att drycken får sin karaktäristiska brödighet och en riklig mängd bubblor som tillkommer av det höga trycket i flaskan.

  • Champagne framställs traditionellt på druvor som Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier.
  • Är det äkta champagne så är den framställd i Champagnedistriktet, Frankrike.
  • Champagne är vin med frisk syra och fräschör, känd för sina fina små bubblor.
  • Framställs genom att jäsas två gånger på flaska.
  • Bubblorna i champagne kommer från det höga trycket i flaskan och när korken skjuts iväg hörs alltid ett karaktäristiskt ”poff”.

Triss i champagneglas från Iittala, Scandi Living & Spiegelau så du ska välja rätt champagneglas.

Flöjtglas eller coupeglas? Eller kanske tulpanglaset? Vilket champagneglas du väljer kommer påverka smakupplevelsen.

TRISS I CHAMPAGNEGLAS

-Coupeglas eller som vi numera säger ”kupade champagneglas” användes tidigt och förknippas med svunna tider. Ett glas som på senare tid gjort stor come back. Den vida och öppna kupan som denna variant har är minst sagt elegant men den håller dock inte kvar bubblorna lika länge och även doften kan upplevas svagare.

-Flöjtglas - den variant de allra flesta förknippar med ett champagneglas är mer optimalt för både smak- och doftupplevelsen. Den höga kupan med nästan raka kanter är utformad att öka flödet av bubblor i drycken.

-Tulpanglaset - det som vid första anblick ser ut som ett klassiskt vinglas. Kupan är hög och öppningen smal men midjan på kupan är bredare. Denna typ av champagneglas lyfter fram aromerna och framhäver verkligen champagnens brödighet och friskhet. Den smala öppningen gör att drycken når tungans främre del vilket gör att sötman blir tydligare.

Essence champagneglas från Iittala är en modern variant på flöjtglas, perfekt för bubbel och mousserande vin.

Designfavorit – Essence champagneglas är ett klassiskt flöjtglas och blir aldrig fel till fest!

Riedel Max champagneglas har en tulpanformad kupa för torra drycker.

För finsmakaren – tulpanglaset Riedel Max är ett champagneglas utformat för att reglera syran i drycken, för en fylligare arom och dessutom i lyxigt kristallglas.

Välj rätt champagneglas - här flöjtglas från Scandi Living.

Karlevi champagneglas från Scandi Living - ett klassisk flöjtglas i stilren design.

Triss i champagenglas, coupe och flöjtglas från Iittala, Spiegelau & Scandi Living.

Vilket champagneglas väljer du?

Rosa champagne blir extra festligt att servera i coupeglas. Crystal Magic coupeglas från Kosta Boda passar perfekt för ändamålet.

Rosa bubbel? En modern twist på en tidlös dryck, serverad i kupat champagneglas!

SERVERA CHAMPAGNE SOM ETT PROFFS

När det är dags att korka upp champagnen och fira något litet eller stort är det trevligt att kunna servera denna bubblande dryck enligt konstens alla regler. Så några små och enkla tips att ta med sig är:

-Undvik att hålla glasen kylda, det tar bara bort njutningen då glasen blir svåra att hålla i och upplevelsen blir inte alls lika härlig. Håll istället champagneglasen i normal temperatur.

-Champagnen däremot ska serveras väl kyld. Bäst blir drycken vid 7 °C. Låt den oöppnade flaskan vila i en ishink som till hälften är fylld med is och till hälften vatten. Låt den stå i 30 minuter för att drycken ska uppnå rätt temperatur. Sen är det bara att skjuta iväg korken och servera!

Hitta dina nya favoriter i vårt sortiment av vackra champagneglas i alla former. 

Text: Josefin Beijer  Foto: Angeliqa Daldorph

POPULÄRA CHAMPAGNEGLAS

Nordic Nest använder cookies för att ge dig en bättre och säkrare kundupplevelse, personalisera innehåll och annonser och för att analysera trafiken på webbsidan. Vi kan också komma att dela information om din användning av sidan med våra partners inom sociala medier, marknadsföring och analys. Du bekräftar att du har tagit del av vår cookiepolicy och samtycker till vår användning av cookies genom att klicka på "Godkänn & stäng".

Läs mer