ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in

HELGBOA 10-50% på nästan allt*

Inspiration/Duka/Festduka/12 tips på vackra festdukningar att inspireras av
Skapa vackra festdukningar genom fina Scandi Living bestick, elegant Lines porslin från NJRD tillsammans med Geometric linneservetter och linneduk från NJRD.

12 tips på vackra festdukningar att inspireras av

Duka upp inför fest med oss! Inspireras av 12 vackra festdukningar, allt från festdukningar i pastell, med romantisk anda eller i en beige enkelhet. Allt för att skapa en festlig stämning för en minnesvärd middag med nära och kära!
Uppdaterad Måndag 5 september 2022
Dela artikel

1. DEN VITA KRISPIGA FESTDUKNINGEN

Anordna en krispig vit festdukning inför födelsedagsfirandet eller för en extra lyx i vardagen, som blir ett säkert men elegant kort. Låt det vita porslinet möta vita linneservetter med en vit linneduk för en tidlös och stilren look. Addera gärna blomster eller valfria detaljer för att få in din egen personliga touch för en middagsdukning att minnas.

Skapa vackra festdukningar genom elegant Lines porslin från NJRD tillsammans med fina Scandi Living bestick, Geometric linneservetter och linneduk från NJRD.
NJRDMetric tygservett 47x47 cm 4-pack
359 kr449 kr
Skapa vackra festdukningar genom stilrena Scandi Living bestick, elegant Lines porslin i vitt från NJRD tillsammans med Geometric linneservetter och linneduk från NJRD i vitt.

Skapa vackra festdukningar genom att dekorera vitt ton-i-ton för en vacker helhetskänsla och som aldrig går ur stil.

2. EN FESTDUKNING I PASTELLER

Denna pastelldröm till dukning är mer trendig än någonsin just nu och bidrar med en härlig och färgglad feststämning. Dekorera med en linneduk och linneservetter som går ton-i-ton i kombination med detaljer i mjuka pasteller för att skapa en inbjudande helhet. Denna dukning är perfekt för dig som gillar att lyxa till vardagen med lite färg - för hur glad blir man inte av denna!

Inspireras av årets färgtrender här, där bland annat himmelsblått, mintgrönt och nyanser av lila är högst upp på listan.

En vacker festdukning i ljusblått och pasteller med vitt porslin från NJRD, linneservetter och linneduk.
NJRDLines tallrik Ø27 cm 6-pack
799 kr999 kr
Skapa vackra festdukningar genom stilrena Scandi Living bestick, elegant Lines porslin från NJRD i vitt tillsammans med Geometric linneservetter och linneduk från NJRD i ljusblått.

Himmelsblå linneservetter från NJRD ger en lyxig känsla till bordet. Matcha även duken i samma färgskala för ett fint helhetsintryck.

3. DEN ROMANTISKA FESTDUKNINGEN

Näst på tur av vackra festdukningar är den romantiska där vackra blomster, lekfulla former på skålar och vaser samt toner i rosa, gult och lila är komponenterna för att få till den romantiska känslan. Börja med en enkel bas och addera sedan enkla detaljer som bidrar med värme och omtanke. Dukningen blir extra inbjudande genom att dekorera med det lilla extra såsom blomster i regnbågens alla färger utspritt på bordet eller en unik blomma på vardera tallrik som en fin gest.

Skapa vackra festdukningar genom stilrent porslin från By On och champagneglas från Blomus och Ferm Living.
ByonFiona skål 14 cm
129 kr149 kr
Skapa vackra festdukningar genom stilrent porslin från By On, champagneglas från Ferm living och Blomus med vacker blomster som dekoration.

Pynta ditt bord med vackra blommor i färgglada toner för att förstärka den romantiska känslan – för hur fint blir inte det!

4. DEN RUSTIKA FESTDUKNINGEN

Skapa en vacker festdukning med hjälp av rustika inslag såsom mörkare toner på både duk och servetter samt detaljer med en grövre struktur. Plocka gärna in naturen i din dukning för en mer levande och naturnära känsla. Denna dukning funkar året om och är perfekt att återskapa som en extra lyx i vardagen med dess eleganta look. Eller varför inte återskapa denna vackra festdukningen vid en speciell högtid?

En vacker festdukning i bruna färger – perfekt till vardag och fest med NJRD-porslin och textilier.

Duka med tallrikar, servetter och duk från NJRD i en mörkare färgskala för att uppnå en vacker och mer rustik känsla.

Skapa vackra festdukningar genom stilrena Scandi Living bestick, elegant Lines porslin från NJRD tillsammans med brun Geometric linneduk från NJRD.
NJRDGeometric duk 147x250 cm
879 kr1 099 kr

5. DEN GRÅ FESTDUKNINGEN

Plocka in detaljer i den grå färgskalan tillsammans med gröna kvistar för en stilren touch. Välj kvistar eller blomster utifrån vad du själv gillar och som lätt kan bytas ut beroende på säsong. Matcha till exempel den grå servisen till en grankvist på julen, påskris vid påsken och eukalyptus vid varmare säsonger – det blir en grå festdukning som passar året runt helt enkelt.

Skapa vackra festdukningar i grått genom stilrena Scandi Living bestick och porslin från Dimma Swedish Grace Rörstrand.
RörstrandSwedish Grace tallrik Ø27 cm
225 kr299 kr
En elegant grå festdukning med Swedish Grace porslin i färgen Dimma, eleganta bestick från Scandi Living och grön växt som löpare på bordet.

Matcha grått ton-i-ton för en tidlös dukning som aldrig går ur stil.

6. EN FESTDUKNING MED RÖRSTRAND

Rörstrand har en kärlek för det dukade bordet då de erbjuder fint och tidlöst porslin tillsammans med vackra inredningsdetaljer. Här är en vacker festdukning där Rörstrands serie Swedish Grace är i fokus – en svensk klassiker som både är tidlös och funkar till alla typer av vackra festdukningar. Lyxa till vardagen med denna eleganta dukning med dina nära och kära eller återskapa denna dukning inför en romantisk middag med din käraste.

Lär känna Rörstrand och deras anrika rötter och ikoniska mönster här.

En elegant och vacker festdukning för fest och vardag med Swedish Grace-porslin från Rörstrand, vitvinsglas från Scandi Living och linneservett.

Skapa en vacker festdukning med detaljer där Rörstrand är i fokus som är ett elegant och tidlöst.

Skapa vackra festdukningar genom stilrent porslin och kanna med blomster i från Rörstrand.
RörstrandPli Blanc kanna 1 L
607 kr1 009 kr

7. EN FESTDUKNING I BLÅ TONER

Skapa en festdukning i blåvita toner som för tankarna till medelhavets harmoniska sinnesstämning genom att duka med Havspil från Scandi Living. Ett vackert porslin som bjuder in till minnesvärda och vackra festdukningar året om som har det lilla extra. Denna festdukning är därför perfekt att återskapa till både midsommar som till julens speciella middagsbjudningar!

Inspireras av fler tips på medelhavsinredning här.

Skapa vackra festdukningar med stilrent, blåvitt porslin från Scandi Living - här på blå linneduk, bestick i rostfritt stål och enkla vinglas.
Scandi LivingHavspil tallrik 28 cm 4-pack
559 kr699 kr
En vacker festdukning i blåvitt med höga ljus och poppande blått med hjälp av porslinsserien Havspil från Scandi Living.

Dekorera bordet med höga levande ljus som skapar en inbjudande känsla vid den festliga middagen.

8. DEN BEIGEA FESTDUKNINGEN

Detta är en beige festdukning som är enkel att återskapa till alla sorters speciella tillfällen samt oerhört vacker i sin enkelhet. För att återskapa denna beigea vackra festdukning, utgå ifrån en beige bas och kombinera sedan med ett porslin i en ljusare nyans tillsammans med beigea detaljer såsom vaser och ljus som får sprida härlig stämning runt bordet. Beigt funkar i princip till allt, likaså denna tidlösa dukning som bjuder in till fest året om!

Skapa vackra festdukningar tillsammans med stilrena. rustika porslinsserien Sandsbro, glas från Blomus och linneduk och linneservetter från Scandi Living.
Scandi LivingSandsbro mattallrik Ø26 cm
149 kr199 kr
Skapa vackra festdukningar genom stilrena Sandsbro porslin från Scandi Living för harmoniska beigea nyanser till vardag som fest.
Scandi LivingClean linneduk 145x350 cm
879 kr1 099 kr

9. DEN MURRIGA FESTDUKNINGEN

Om du hellre vill duka ditt bord i en mer murrig färgskala så är denna vackra festdukning från @snickargladjen perfekt för dig att återskapa. Här har hon matchat linneservetter med rödbruna toner med en härlig solblekt duk och dekorerat med ett färgglatt blomsterarrangemang över bordet för en inbjudande känsla. Detta är en perfekt festdukning som passar årets alla högtider och festliga tillfällen, men likaså till vardags som en extra lyx!

Skapa vackra festdukningar genom stilrent Swedish Grace porslin från Rörstrand tillsammans med en linneservett från Ferm Living. Foto: @snickargladjen
Ferm LIVINGferm LIVING linneservetter 2-pack
235 kr
Skapa vackra festdukningar genom stilrent Swedish Grace porslin från Rörstrand tillsammans med linneservetter från Ferm Living. Foto: @snickargladjen

Influencern @snickargladjen vet hur man skapar vackra festdukningar med en murrig touch!

10. DEN EXTRAVAGANTA FESTDUKNINGEN

Bjud på en storslagen och vacker tebjudning till familj och vänner med poppiga färger och lekfulla detaljer. En extravagant festdukning är en lekfull dukning med färgglatt porslin och detaljer på det dukade bordet som för med sig glädje till din bjudning. Varför inte bjuda på vackra bakverk eller gå loss på annorlunda dekorationer för att ta tebjudningen till nya nivåer!

Skapa vackra festdukningar i sprakande färger och lekfulla detaljer med hjälp av porslin från Iittala teema, Scandi Living dots och kopp med fat från Royal Copenhagen.

Poppande färger och lekfulla detaljer är temat i den extravaganta festdukningen.

Skapa vackra festdukningar i poppande färger och lekfulla detaljer med hjälp av porslin från Iittala, Scandi Living och Royal Copenhagen med kakfat från Spode.

Bjud in familj och vänner till en färgstark extravagant tebjudning att minnas.

11. DEN FÄRGSTARKA FESTDUKNINGEN

Släpp loss kreativiteten på det dukade bordet genom att dekorera i en färgglad anda, något som kommer förgylla middagar med dina nära och kära året om. Dessutom kan unik färggrann dekor skapa många intressanta samtalsämnen vid bordet, en dukning som man blir riktigt glad av helt enkelt!

Denna färgstarka festdukning bjuder in till härlig feststämning minst sagt med dess lekfulla former på skålar och vaser, och är perfekt att återskapa till födelsedagsfirandet, till påsken eller när du vill fira något speciellt.

Skapa vackra festdukningar i sprakande färg för olika kalas med hjälp av porslin, sked och glas från HAY.
HAYSpin fat Ø11 cm 2-pack
365 kr549 kr
Skapa vackra festdukningar genom lekfullt porslin och detaljer från HAY, vacker lila vas från Broste Copenhagen och tårtfat från Georg Jensen.

Låt den färgglada paletten ta plats på det dukade bordet till vardag som fest.

12. DEN NATURNÄRA FESTDUKNINGEN

Låt naturens elegans få sprida härlig stämning vid middagsbordet genom att dekorera med rönnbär som influencern @villasjovik på Instagram har gjort här. Blomster eller växter bidrar med en varm känsla kring bordet tillsammans med tända ljus - små detaljer som bidrar med en inbjudande känsla för minnesvärda middagar med dina nära och kära året om!

Skapa vackra festdukningar genom stilrena Dots porslinet i vitt från Scandi Living tillsammans med härlig grönska från naturen som dekoration. Foto: @villasjovik
Scandi LivingDots frukostskål 60 cl 4-pack
439 kr549 kr
Skapa vackra festdukningar genom stilrena, vita Dots porslinet från Scandi Living, rustik kruka på bordet och med gröna kvistar i. Foto: @villasjovik

Plocka in naturnära element som ger en varm och trivsam känsla kring bordet. Foto: @villasjovik

5 TIPS FÖR ATT SKAPA VACKRA FESTDUKNINGAR:

  • Duka på höjden genom att duka med flera lager tallrikar och dekorera med höga vaser eller ljusstakar
  • Utgå ifrån ett tema där både duk, porslin och inredningsdetaljer matchar varandra
  • Dekorera bordet med tygservetter som ger en lyxig känsla kring bordet
  • Använd mycket ljus på bordet för att ge en värmande och inbjudande känsla
  • Plocka in naturen i dukningen genom blomster eller växter

Vill du veta hur du viker dina fina servetter till din festdukning? Inspireras av våra tips och idéer på servettvikningar här!

Text: Linnéa Axelson
Foto: Angeliqa Daldorph, @snickargladjen, @villasjovik

SKAPA VACKRA FESTDUKNINGAR

Se mer

Ta del av fler tips

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB