Så dukar du till trädgårdsfest

Med inspiration från en lummig, grönskande trädgård står bordet uppdukat på terassen inför en stundande trädgårdsfest. Svala toner av grönt, sommarskira detaljer och enkel servering av fräscha vegetariska rätter – så här dukar du till en härlig trädgårdsfest med grönt tema!

SOMMARDUKA

25 juni 2019
Det står dukat på verandan för trädgårdsfest med grönt tema och vegetariska rätter.

SKAPA EN GRÖN TRÅD PÅ DIN TRÄDGÅRDSFEST

Ett tips till trädgårdsfesten är att välja ett tema. Och vad passar bättre till en trädgårdsfest än temat grönt? I så väl färg på porslin som val av blommor och mat: ett tema underlättar för din planering och skapar en snygg helhet på festen. Här har flera nyanser av grönt satt tonen medan fräsch, vegetarisk mat väntar gästerna. Utgå ifrån en sval, grön grund, gärna i linne som Clean bordsduk för rätta sommarkänslan, och plocka sedan upp färgen i övrig dekoration som ljuslyktor, blommor och plädar. 

Tallrikskuvertet på trädgårdsfesten går i svala färger med grön PotteryJo tallrik och grå linneservett hopknutna med jutesnöre som ett fint paket.
På trädgårdsfesten är det dukat med sval grön tallrik från PotteryJo och assiett i klarglas från Iiittala på grön linneduk och skira glas.

FÖRSTÄRK SOMMARKÄNSLORNA MED ROMANTISKT PORSLIN

Det vilar något romantiskt över en trädgårdsfest i sig så varför inte förstärka den känslan med din dukning? Här har gröna tallriken Daisy från PotteryJo kombinerats med assietten Kastehelmi från Iittala: båda mönstrade men i och med att en tallrik är i klarglas, blir uttrycket ledigt och luftigt. För att göra dukningen extra festlig och förstärka trädgårdstemat kan du ta en bit jutensöre och knyta ihop tallrikarna med en linneservett och grön kvist så har du ett fint kuvert.

Skira glas från Rosendahl Copenhagen och Iittala skapar kontrast på denna gröna trädgårdsfest mot porslinet i lergods.
Ett fång med trädgårdsblommor huserar i hög vas i klarglas från Ro Collection på trädgårdsfestens dukning.
När kvällen faller över trädgårdsfesten står ljuslyktan Design with Light från Holmegaard på dukningen, redo att sprida stämning.

SKAPA KONTRAST MED SOMMARSKIRA DETALJER

Som kontrast till stora tallrikar och serveringsfat i lergods – kan du bryta av med tunna glas i klarglas samt vaser och ljuslyktor. Detaljer som dessa bidrar till att skapa den lediga känslan vi eftersträvar på våra dukningar i sommar där allting ska kännas lika lätt som en sommarbris. Pricken över i:et? Ett fång med vilda blommor som får husera mitt på bordet i en enkelt vacker vas som Hurricane no. 26 från Ro Collection.

På denna trädgårdsfest serveras det vegetarisk mat och stilen på dess dukning hålls avslappnad genom att maten serveras på tårtfat från PotteryJo.
 
Ett tips för en lyckad trädgårdsfest är att skapa en dukning där du leker med många nyanser av en och samma färg som här i gröna toner.
På denna trädgårdsfest bjuds det på vegetarisk mat som serveras på grått tårtfat från PotteryJo.
Vegetarisk pasta serveras ur grön serveringsskål från PotteryJo på trädgårdsfesten.

HÅLL SERVERINGEN AVSLAPPNAD

Trådgårdsbestyr åt sidan, att vistas i en trädgård är en inbjudan till avkoppling och återhämtning. Även denna del av trädgården kan du återskapa i din trädgårdsfest genom att hålla dukningen så avslappnad som möjligt. Ett tips är att servera maten på stora serveringsfat som dina gäster kan plocka fritt från utan att du behöver tänka på att fylla på med mat under middagens gång. På så sätt blir det mindre spring och mer tid för umgänge. Testa gärna även annorlunda serveringssätt som att servera maten på ett tårtfat som Daisy från PotteryJo

En svalkande sommardrink serveras på trädgårdsfesten ur kupade champagneglas från Ferm Living.
Uppfriskande lemonad avnjuts vid poolen ur de räfflade glasen Ripple från Ferm Living som en härlig start på trädgårdsfesten.
Det skålas för en lyckad trädgårdsfest med champagneglasen Ripple från Ferm Living.

BJUD PÅ SVALKANDE SOMMARDRINK FRÅN TRÄDGÅRDEN

Oavsett om det är före eller efter middagen så vill nog dina gäster mingla runt i trädgården och då passar en svalkande sommardrink perfekt. Skär upp några skivor av antingen citron eller lime och låt gästerna plocka mynta direkt från trädgården som dekoration. Låt även glasen gå i samma design så håller du ihop temat på din trädgårdsfest medan ni skålar in den varma sommarkvällen tillsammans.

Läs mer: 9 smarta tips för trädgårdsfesten. 

Läs mer: Så får du gästerna att känna sig som hemma. 

Varukorg
Stäng