ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in

BARA IDAG 30-50% på mattor från Scandi Living*

Inspiration/Duka/Sommarduka/Duka för middag i det gröna – sommardukning i trädgården
Skapa en sommardukning i trädgården i sommar med sköna möbler, mjuka textilier, färgglatt porslin och en ljusslinga som höjer mysfaktorn.

Duka för middag i det gröna – sommardukning i trädgården

Äntligen kan du duka upp till fest utomhus! Dekorera bordet till sommarfesten med allt från färgglatt porslin, ombonade textilier och blomster till portabel belysning – så här skapar du en sommardukning i trädgården att minnas.
Onsdag 28 juni 2022
Dela artikel

1. PLACERA EN LJUS DUK SOM BAS TILL DIN SOMMARDUKNING I TRÄDGÅRDEN

Den perfekta sommardukningen börjar med en bra bas. Dekorera bordet med en duk i ljusa toner som bas för att förstärka både porslin och dekorationsdetaljer. Addera sedan vackra blommor och valfria detaljer för att skapa en mer ombonad och personlig känsla kring bordet. Gröna toner i kombination med det beigea är temat på denna sommardukning och är en drömkombination till det gröna i naturen runt omkring.

Skapa en sommardukning i trädgården i sommar med gröna och beigea toner med Oyster tallrikar från Mateus och Daria assitter från PotteryJo.

Skapa en vacker sommardukning i trädgården med en ljus duk från Scandi Living som bas, vilka detaljer hade du velat duka med?

Skapa en sommardukning i trädgården i sommar med en härlig vit linneduk från Scandi Living som bas.
Scandi LivingClean linneduk 145x350 cm
879 kr1 099 kr

2. DUKA MED FÄRGGLATT PORSLIN

Förstärk sommarkänslorna ytterligare genom att duka med färgglatt porslin till sommarfesten! Här har gröna Daria assietter från PotteryJo kombinerats med Oyster tallrikar från Mateus i böljande former och blir en stilren kontrast minst sagt. Dekorera sedan med glas, kanna, vas och andra detaljer på det dukade bordet i gröna toner för att matcha snyggt ton-i-ton. Linjerna går som en röd tråd genom dukningen där de plockas upp i både tallrikarna och glasen såväl som i ljuslyktorna och vasen.

Skapa en sommardukning i trädgården i sommar med Daria gröna assietter från PotteryJo och Oyster assietter i färgen Sand från Mateus.
PotteryJoDaria assiett Ø18 cm 2-pack
249 kr318 kr
Skapa en sommardukning i trädgården i sommar med Oyster assietter i färgen Sand från Mateus och Daria gröna assietter från PotteryJo.

Matcha Dots grön assiett från PotteryJo tillsammans med beigea Oyster från Mateus för att stilren kontrast på din sommmardukning i trädgården.

Skapa en sommardukning i trädgården med Orrefors Nobel kanna, Iittala Kartio glas, Spiegelau Lifestyle vinglas, Mateus Oyster och PotteryJo Daria assietter.
PotteryJo
Daria assiett Ø18 cm 2-pack, Moss
249 kr318 kr
Spiegelau
LifeStyle rödvinsglas 4-pack, 63 cl
389 kr599 kr
Iittala
Kartio dricksglas 21 cl 2-pack, mossgrön
218 kr219 kr
Orrefors
Nobel kanna, grön
2 300 kr2 900 kr
Mateus
Oyster tallrik 28 cm, Sand
345 kr
Himla
Sunshine servett 4-pack, Sage
349 kr499 kr

3. INRED MED OMBONADE TEXTILIER KRING BORDET

Skapa en varm och ombonad sommardukning i trädgården genom att inreda med mattor, plädar och kuddar. Häng en pläd över stolsryggen eller lägg mjuka plädar i en korg nära till hands för dina gäster för att kunna värma sig under småtimmarna efter när solens strålar lagt sig. Det skapar en inbjudande känsla där utomhus känns som inne.

En sommardukning i trädgården blir inte komplett utan mjuka textilier såsom denna fina Hannelin pläd i grönt från Himla som blir en fin detalj över stolsryggen.
HimlaHannelin pläd 130x170 cm
1 512 kr1 990 kr
En sommardukning i trädgården blir inte komplett utan mjuka textilier såsom dessa fina plädar från Himla och Klippan Yllefabrik i gröna toner.

Placera plädar nära till hands för att dina gäster ska kunna svepa in sig i en mjuk filt vid småtimmarna.

En sommardukning i trädgården blir inte komplett utan mjuka textilier såsom denna härliga Hampus ullpläd från Klippan Yllefabrik i gröna och grå toner.
Klippan YllefabrikHampus ullpläd 130x200 cm
949 kr950 kr
En sommardukning i trädgården blir inte komplett utan mjuka textilier kring bordet såsom denna härliga Lina sittpuff från OYOY i brunt.

Trött på att sitta på en stol? Placera ut sittpuffar för den som vill sitta lite extra bekvämt! Här ser du Lina sittpuff från OYOY.

4. STÄLL FRAM SKÖNA OCH PRAKTISKA UTEMÖBLER

Sköna och praktiska utemöbler vid din sommardukning är A och O för att dina gäster ska kunna sitta bekvämt en längre stund vid bordet. Dessa stolar från Ferm Living är även ihopfällbara som möjliggör att du kan förflytta dem till trädgårdens alla hörn och fälla ihop dem snabbt ifall en regnskur skulle dyka upp.

Skapa en sommardukning i trädgården med en ljusslinga från Star Trading som dekoration tillsammans med skön möbler från Ferm Living och OYOY.

Ställ fram sköna och praktiska utemöbler kring bordet för att kunna sitta länge och som är enkla att fälla ihop ifall en regnskur skulle komma.

Skapa en sommardukning i trädgården tillsammans med sköna möbler att sitta på såsom dessa Dessert pallar  och stolar från Ferm Living i jordnära toner.
Ferm LIVINGDesert pall
1 285 kr

5. DEKORERA MED OMBONAD UTOMHUSBELYSNING

Lys upp kvällarna vid sommarfesten med ljusslingor eller portabel belysning. Portabla lampor blir en snygg detalj att ställa på det dukade bordet men är likaså en praktisk dekoration med dess trådlösa funktion som möjliggör att kunna förflytta den vart ni än behöver den – en inredningsdetalj du inte klarar dig utan i sommar!

Läs mer: Inspireras av hur du inreder med portabel belysning för livets alla stunder här.

En sommardukning i trädgården är inte komplett utan portabel belysning som höjer mysfaktorn. Här ser du Pier portabla LED-lampa från Stelton i svart.
SteltonPier LED-lampa portabel 25 cm
1 349 kr1 899 kr
En sommardukning i trädgården är inte komplett utan portabel belysning. Här ser du Soft Spot portabla LED-lampa från Rosendahl och Star Trading ljusslinga.

Häng upp en ljusslinga över det dukade bordet som blir en ombonad inredningsdetalj att tända när mörkret faller.

6. DUKA MED BLOMSTER SOM VACKER BORDSDEKORATION

Plocka fina blommor och växter i sommar för att använda som vacker bordsdekoration till din sommardukning i trädgården. Det får sommarkänslorna att flöda och blir en fin match tillsammans med det gröna porslinet från PotteryJo och Kartio dricksglas i en fin grön ton från Iittala. Dekorera det dukade bordet med hundkex eller syrener, det blir en somrig touch utan dess like.

En sommardukning i trädgården är inte komplett utan fina blommor. Fyll Garonne karaff från Tell me more med egenplockade hundkex från ängen.
Tell Me MoreGaronne karaff S
299 kr329 kr
En sommardukning i trädgården är inte komplett utan fina blommor. Fyll Hammershøi vas från Kähler med egenplockade blommor att ställa på det dukade bordet.

Skapa en vacker sommardukning i trädgården i gröna och beigea toner med vackert blomster i Hammershoi vas som får sommarkänslorna att flöda.

7. PRAKTISKA OCH SNYGGA KORGAR TILL TILLTUGG OCH DRYCK

Snygg och praktisk förvaring såsom korgar är ett måste till sommarfesten. Förvara antingen din dryck i en större korg tillsammans med is. Eller välj att ställa fram en fin korg med gott bröd i som är lätt att förflytta runt kring bordet mellan gästerna.

En sommardukning i trädgården är inte komplett utan praktisk förvaring. Här ser du praktiska Dacarr förvaringskorg från Muubs.
MUUBSDacarr förvaringskorg 50 cm
735 kr1 129 kr
En sommardukning i trädgården är inte komplett utan praktisk förvaring. Här ser du fina Emil brödkorg från Dixie som är perfekt för att förvara gott bröd i.

Fyll en korg med bröd som tilltugg till sommarfesten. Denna brödkorg från Dixie blir både en snygg och praktisk detalj att ha till sommardukningen.

8. NAMNLAPPAR OCH BLOMSTER FÖR PERSONLIG BORDSPLACERING

Sist men inte minst, gör egna personliga placeringskort av brunt papper och ett rustikt snöre som du knyter runt vinglaset för en extra personlig detalj till sommardukningen. Lägg även en vacker blomma på varje tallrik i den knutna servetten. Det tillför det lilla extra till det dukade bordet och blir inbjudande detalj för varje gäst.

Tips: Skriv gärna ett personligt meddelande eller en rolig utmaning på baksidan av varje placeringskort som är runt glaset som en rolig och fin detalj att minnas.

En sommardukning i trädgården är inte komplett utan fina placeringskort. Knyt placeringskorten med ett rustikt snöre runt Lifestyle rödvinsglas från Spiegelau.
SpiegelauLifeStyle rödvinsglas 4-pack
389 kr599 kr
En sommardukning i trädgården är inte komplett utan en fin knyten grön linneservett från Himla med en blomma i på Oyster assiett från Mateus i färgen Sand.

Tips: sätt i en vacker blomma i sevetten på varje tallrik på bordet. Det blir en fin och personlig detalj till sommardukningen.

Vill du göra lekar och aktiviteter mellan måltiderna? Inspireras av 3 aktiviteter att göra på sommarfesten här!

Foto: Angeliqa Daldorph

Styling: Sara Zetterström

Josefin Beijer
Skribent

ÅTERSKAPA SOMMARDUKNINGEN

Se mer dukningstips

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB