1 matplats - 3 olika stilar

Matplatsen är en av hemmets viktigaste knutpunkter – men hur ska du inreda den? Föredrar du urban och avskalad minimalism eller varm och retroinspirerad? Eller kanske rogivande skandinavisk? Vi visar dig hur du kan inreda matplatsen utifrån dessa tre stilar! Viken stil är du?

MATPLATSEN INNE

26 februari 2019
Inred matplatsen med inspiration från en modern, urban och minimalistisk stil med hjälp av en taklampa i glas och svarta stolar från Muuto.
 
En modern matplats i urban stil där svarta stolar från Muuto och snygga Björk mattan från Design House Stockholm sätter stilen.

1. URBAN MINIMALISM – EN MATPLATS I GRÅSKALA

Vill du skapa en matplats där inredningen andas storstadskänsla och minimalism? Låt dig då inspireras av denna snygga matplats inredd i elegant gråskala. Till denna matplats kommer en modern taklampa som Care of Bankeryds Tage till sitt fulla uttryck när den kombineras med svarta matstolar som Muutos Cover stol. Både lampan och stolarna är moderna tolkningar på klassiker och vars olika material – glas och trä – vackert kompletterar varandra. Fullända den urbana stilen med en stilren ullmatta i mörkgrått, som Design House Stockholms matta Björk.

Läs mer om hur du fixar denna stil här. 

En retroinspirerad matplats står som inspiration för den som vill ha ett ombonat uttryck med bland annat Secto Design taklampa i trä.
 
Matplats inspiration med Design House Stockholm Torso stol, Secto Design lampa och varma färger för den som söker efter en matplats i retrostil.

2. OMBONAD RETRO – EN MATPLATS I NATURNÄRA KULÖRER

Föredrar du den mer ombonade känslan? Då kanske denna mysiga och retroinspirerande matplats är något för dig! Här har den omgivande naturen plockats in med hjälp av naturmaterial och varma färger. Taklampan Octo 4240 från Secto Design lyfter rummet och kombineras bäst ihop med retroinspirerade stolar som Design House Stockholms stol Torso, vars design i läder, stål och trä fulländar den naturliga stilen. Här gör sig även en ljusare matta som Fallow från Nordic Nest bra, så stolarna och lampan blir mer framträdande.

Läs mer om den retroinspirerade matplatsen här. 

Matplats inspiration från denna matplats i skandinavisk stil med ljusa färger och Harbour stolar från Menu.
 
Inred matplatsen i skandinavisk, rogivande stil med Harbour stol från Menu och vit Acorn taklampa från Northern.

3. ROGIVANDE SKANDINAVISKT – EN MATPLATS I SVALA TONER

Är svala färgtoner och sann skandinavisk stil mer du? Då är denna rogivande matplats rätt för dig. Inred matplatsen med en vit taklampa som Northerns Acorn samt matstolar i svala färger som plockar upp den skandinaviska naturen. De olivgröna Harbour stolarna från Menu är ett stilfullt exempel där du även för in lite färg till matplatsen medan du samtidigt håller kvar vid det minimalistiska. Komplettera med en sandfärgad matta från Nordic Nest så får du till en matplats som känns sval och rofylld.

Här kan du läsa mer hur du skapar denna stil. 

Tre olika matstolar – svart stol från Muuto, Torso stol från Design House Stockholm och Harbour stol från Menu ger matplatsen olika uttryck.
 
Matplats inspiration med lampor i olika stilar som Tage taklampa, Secto Design Octo 4240 lampa och Acorn taklampa.

LÅT MATPLATSEN GE UTTRYCK FÖR DIN PERSONLIGHET

Oavsett om det är egentid, familjemys eller i goda vänners sällskap – tillbringar vi väldigt mycket tid runt matbordet. Därför är det viktigt att vi trivs, så inred matplatsen med din personlighet som inspiration. Är du den trendiga som älskar alla nyanser av grått? Eller den som vill ha naturen nära för en mer ombonad känsla? Eller vill du att din matplats ska utstråla harmoni och kännas tidlös? Vad du än har för stil, behöver du inte känna sig begränsad till rummet – tre olika stilar kan nämligen bli precis lika snygga i en och samma miljö.

Varukorg
Stäng