ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 10% RABATT

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Produkter
Annat
Inspiration/Trender & Livsstil /Balkongmöbler liten balkong - tips & inspiration
Bryggeristol och bord från Grythyttan Stålmöbler passar perfekt på temat balkongmöbler liten balkong då dessa möbler tar minimalt med plats och går att fälla ihop.

Balkongmöbler liten balkong - tips & inspiration

Snart är det äntligen dags att få njuta av långa soliga dagar och varma sommarkvällar på balkongen. En balkong kan många gånger kännas liten och därför utmanande att möblera och inreda. Vi har därför tagit fram våra bästa tips på temat: balkongmöbler liten balkong för att hjälpa dig att maximera utrymmet på bästa sätt.
Uppdaterad Tisdag 19 mars 2024
Dela artikel

BALKONGMÖBLER LITEN BALKONG – HUR VILL DU ANVÄNDA DIN BALKONG?

Innan du investerar i nya balkongmöbler kan det vara bra att fundera på vad du främst vill använda din balkong till. Vill du exempelvis använda den som en extra matplats? Är det en plats för att ligga och sola på under dagarna eller vill du helst använda balkongen som en plats för umgänge med dina nära och kära? När du bestämt dig för vilken sorts balkong du vill ha så kommer du enklare kunna bestämma dig för vilka balkongmöbler som passar dig och din balkong bäst.

På temat balkongmöbler liten balkong passar stolen Thorvald från &Tradition in perfekt. Den gröna stolen i lackerat stål tar inte mycket plats men är b�åde komfortabel och snygg i sin design.
Thorvald SC96 cafébord Ø70 cm
Bronze green
5 108 kr6 710 kr
Aneboda klappstol från 1898 i teak är en stol som är perfekt för liten balkong då den tar minimalt med plats och är enkel att fälla ihop när den inte används.

MÖBLERA LITEN BALKONG - TÄNK PLATSEFFEKTIVT

För att få ut så mycket som möjligt av utrymmet på din lilla balkong kan det vara bra att tänka på vilka möbler som blir smidigast och som fyller mest funktion. Skulle du exempelvis vilja ha en umgängeshörna men inte får plats med en hel sittgrupp, ja då är det perfekt att i stället använda sig av en mindre soffa med några härliga sittpuffar eller pallar som extra sittplatser. Sittpuffar och pallar går båda att stapla på varandra när de inte används vilket gör att de inte tar upp lika mycket plats som andra möbler. Ett annat platseffektivt tips är att använda blomlådor i stället för stora krukor vilket lämnar golvytan fri till möbler. Det finns även ett bra utbud av små balkongmöbler i form av klappstolar, café-set och nättare soffor eller bänkar som ger dig möjlighet till sociala ytor och umgänge utan att ta hela utrymmet.

  • Använd pallar & puffar i stället för skrymmande stolar
  • Undvik stora golvkrukor & använd dig i stället av blomlådor för blommor & grönska.
  • Klappstolar & fällbara bord är perfekta möbler till liten balkong då de enkelt kan plockas undan och förvaras platseffektivt när de inte används.
  • Nättare café-set eller bänkar fungerar på de flesta små balkonger och täcker upp behovet för matplats och umgänge utan att tumma på komfort eller svälja all yta.

Se fler

BALKONGMÖBLER LITEN BALKONG - FÖR EN EXTRA MATPLATS

Om du främst vill nyttja din lilla balkong som en extra matplats för att kunna njuta av härliga måltider i sommar så är det perfekt att använda sig av ett cafébord med matchande stolar. Café-set finns i en mängd olika utföranden, från varianter i lackat stål där utbudet av olika färger är stort till varianter med klaffstolar och bord i teak eller andra träslag som ger ett lite mer robust och klassiskt uttryck. Dessa balkongmöbler är speciellt utformade för små utrymmen och har oftast finessen att kunna fällas ihop vilket gör möblerna enkla att förvara och flytta runt vid behov. Här är det bara att gå på det du tycker är finast på din balkong men vill du ha något som är mer underhållsfritt är varianter stål att föredra, medan balkongmöbler i trä kan behöva behandlas då och då för att hålla sig fina och stå emot väder och vind.

Med en mindre soffa kan en liten balkong få känslan av en loungegrupp utan att den tar för mycket plats. Med kuddar och plädar kan du verkligen få till en härligt avslappnad känsla där det finns plats för vila.

Inred med en mindre soffa på din lilla balkong för en plats att vila på eller för avslappnat häng med en god bok.

BALKONGMÖBLER TILL EN PLATS FÖR VILA & AVSLAPPNADE STUNDER

Vill du hellre att din balkong ska vara en plats för avslappnat häng, vila och mysiga stunder? Där du kan luta dig skönt tillbaka med en bra bok eller njuta av soliga dagar – då kan en mindre loungestol eller mindre soffa vara perfekt på en liten balkong. En loungestol eller mindre soffa ger lite mer utrymme för avslappnade stunder och kan med fördel mjukas upp lite extra med utomhusdynor, kuddar och plädar. Med loungemöbler ger du din lilla balkong lite mer vardagsrumskänsla och plats för vilsamma stunder utomhus.

BALKONGMÖBLER LITEN BALKONG - MAXIMERA UTRYMMET

När du tänker balkongmöbler liten balkong, fundera då på hur du kan maximera det lilla utrymme du har och bestäm dig om det ska vara en plats främst anpassad för måltider eller för avslappnat häng – för här finns det balkongmöbler som passar för båda. Var noga med att mäta längd, bredd och djup på din balkong innan du väljer vilka möbler du ska ha så att du smidigt kan röra dig på balkongen och för att undvika att möblerna sväljer hela utrymmet.

Novo stol i färgen Taupe från AYTM är som gjord för liten balkong med sin enkla, minimalistiska design.
Josefin Beijer
Skribent

Upptäck fler balkongmöbler för liten balkong

Se fler

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB