Stilren påskinredning - här är 12 tips att dekorera ditt hem med

Påskinredning och påskpynt behöver inte nödvändigtvis vara starka färger och kitschiga detaljer. Vi tipsar dig om tolv stilfulla och trendiga inredningsdetaljer som kommer liva upp ditt hem i påsk.

TRENDER & LIVSSTIL

4 mars 2020

PÅSKINREDNING FÖR DET LEKFULLA HEMMET – SÖTA PÅSKHARAR & KANINER

Swedish rabbit från DBKD

Det är inte riktigt påsk utan ett besök från påskharen och med den söta kaninen Swedish Rabbit från DBKD blir påskstämningen på topp. Denna söta figur passar lika bra på fönsterbrädan bredvid vårens blommor som i barnrummet året runt. Skapa ett litet stilleben med den och ett dekorationsägg så har du plötsligt påskinredning som känns stilren och enkel.

Påskinredning i form av en liten och stor dekorationskanin i ockra-färg från DBKD.

Triplets påskharar 3-pack från DBKD

Ytterligare en söt påskdekoration från DBKD är Triplets – ett set av trilling-påskharar i stilrena färger. Låt dem sprida härlig påskstämning på fönsterbrädan, på byrån eller på din dukning i påsk. Du kan även mixa de olika färgerna om du vill ha fler påskharar. Dessa kommer garanterat att uppskattas av små som stora i påsk.

Stilleben med påskinredning i form av små, rosa kaniner från DBKD ihop med rosa krukor.
Vita påskharar från DBKD står på fönsterbrädan.
Stilren påskinredning - Kay Bojesens kaninfigur i trä är ett vackert tips som blir fint att skapa stilleben med.

Kay Bojesens kanin

Ytterligare ett tips på stilren påskinredning är Kay Bojesens söta och tidlösa kanin-figur i trä. Denna klassiker formgavs redan år 1957 och är väldigt fin att skapa ett stilleben med på en skänk till påsk. 

Hang Around påskdekoration från DBKD

Känns det tomt på väggen i påsk? Häng upp den söta Hang Around-dekorationen från DBKD! Denna stilrena nyhet är gjord av keramik och har ett lekfullt uttryck. Bestäm om du vill att den sitter ned på en skänk eller i fönstret, eller om du vill hänga upp den. Hang around kommer hänga snyggt med dig hela påsken.

Stilren påskdekoration från DBKD i betong i formen av en söt kyckling.

STILFULLA PÅSKÄGG ATT HÄNGA I RISET

Idag finns det mycket snyggt och stilfullt påskpynt att hänga i påskriset. Årets favorit är Royal Copenhagens söta påskägg med vackert blomstermotiv och elegant textilsnöre samt Lene Bjerres Essie ägg.. Dels kan du med fördel plocka fram detta stilrena påskpynt år efter år, dels får du in påskens härliga färger på ett diskret sätt i ditt hem.

Stilren påskinredning från Lene Bjerre och Hay i citrongula nyanser på vas och påskhängen.
Gula och lila påskägg från Royal Copenhagen är stilren påskinredning som funkar år efter år.

MODERNA VASER FÖR PÅSKRISET & VÅRBLOMMORNA

Rope-vasen från DBKD

Apropå påskriset, en snygg vas kommer göra mycket för helhetsuttrycket på ditt arrangemang i påsk. Om din stil är mer åt det moderna hållet så kan vi tipsa om vasen Rope från DBKD till riset. Den raka, höga formen på vasen är perfekt om du inte vill att riset ska spreta för mycket och föredrar att dekorera med enstaka kvistar för en mer avskalad stil på din påskinredning.

Vit och trendig vas från DBKD med påskris i och påskägg som hänger i riset.

Lowkey-vasen från Paradisverkstaden

Om du föredrar en rustik stil så kan du inreda med vasen Lowkey från Paradisverkstaden i påsk. Denna charmiga vas i stengods känns helt rätt för högtiden med sin spräckliga design och dova gröna färg. Även här hjälper den raka formen på vasen dig att hålla påskriset på plats, men då öppningen är något större i Lowkey kommer du få till en mer spretig effekt på riset eller vårbuketten.

Påskinredning behöver inte vara traditionell utan kan vara avskalad som här med en rustik vas och mindre vaser i grönt fyllda med vårblommor.

Något för PÅSKGODISET

Egg Tray från DBKD

Påskgodis och ägg är självklara till påskfirandet, men vad ska du lägga dem i? Ägghållaren Egg Tray från DBKD har en lekfull design i gjutjärn. Du kan med fördel låta ägghållaren vara en av din påskdukning som dekoration, men du kan även ha den framme under hela påskhelgen och fylla den med godisägg som riktiga ägg. 

Svart ägghållare i gjutjärn från DBKD.

Eating Rabbit-skål från DBKD

Ett annat tips är skålen Eating Rabbit, även den från trendriktiga varumärket DBKD. Den charmiga skålen har formen av en kanin där huvudet fungerar som lock så du kan gömma godiset från små, nyfikna fingrar tills efter påskmiddagen. Denna lekfulla skål kommer garanterat bli ett glädjefyllt tillskott till din inredning i påsk.

Vit skål i formen av en kanin från DBKD är ett fint tips på snygg påskinredning ihop med en stor vit och trendig kruka.
Vit, spräcklig skål från DBKD i formen av en kanin fylld med påskgodis i.

EN LEKFULL KANNA TILL PÅSKFIKAT

Kannan Mini Monsieur Cruchot från Serax är en annan favorit att inreda med i påsk. Om du har en generellt avskalad dukning i påsk så kan det vara kul att föra in någon enstaka detalj som fångar glädjen som finns runt högtiden. Den söta kannan liknar nästan en anka och är perfekt att ställa fram som mjölkkanna till frukosten eller fikat i påsk.

Mini Monsieur Cruchot kannor från Serax står på bordet och ser nästan ut som små ankor – perfekt som stilren påskinredning.
 

EN KRUKA TILL PÅSKENS BLOMMOR - Köpenhamn från Bergs Potter

Påskinredning behöver inte nödvändigtvis vara självklara påskdekorationer, det kan även vara så enkelt som att du förnyar ditt hem med en kruka i någon av vårens färger. Krukan Köpenhamn från Bergs Potter i härlig gul nyans kommer ge ditt hem riktig påskkänsla – speciellt om du planterar härliga påskliljor i den. När högtiden för förbi kan du flytta ut krukan eller plantera något nytt i den och på så sätt låta den fina gula färgen sprida glädje i ditt hem året runt.

Gul kruka från Bergs Potter med påskliljor i är mer otraditionell påskinredning men minst lika härlig som vanligt påskpynt.

Påskdekorationer till uteplatsen - Heavy Hen i betong från DBKD

Till påsk kommer ju gärna en och annan påskkärring och knackar på och då är det fint att välkomna påskens alla gäster med söta dekorationer på trappen eller utanför dörren. DBKDs påskhönor i betong är perfekta att ställa fram ihop med snygga krukor och vårens gröna växter. På så sätt får du ett hem vars inredning säger Glad påsk både inne som ute!

Påskhönor i betong från DBKD står på trappen tillsammans med gröna växter i krukor från Bergs Potter.
En påskkärring sitter på trappen bredvid påskdekoration i betong från DBKD och krukor ifrån Bergs Potter – stilfull påskinredning även till uteplatsen.

Fler stilrena tips på påskinredning hittar du i vårt härliga sortiment av Påskdekorationer & Påskpynt

Läs mer: Dukningstips - 5 härliga sätt att duka i påsk

Varukorg
Stäng