Stilren påskinredning - här är 12 tips att dekorera ditt hem med

Påskinredning och påskpynt behöver inte nödvändigtvis vara starka färger och kitschiga detaljer. Vi tipsar dig om tolv stilfulla och trendiga inredningsdetaljer – från söta påskharar till vårens trendigaste vaser för påskriset – som kommer liva upp ditt hem i påsk.

TRENDER & LIVSSTIL

4 mars 2020

PÅSKINREDNING FÖR DET LEKFULLA HEMMET – SÖTA PÅSKHARAR & KANINER

Swedish rabbit från DBKD

Det är inte riktigt påsk utan ett besök från påskharen, och med den söta kaninen Swedish Rabbit från DBKD i trendfärgen ockra blir påskstämningen på topp. Denna söta figur passar lika bra på fönsterbrädan bredvid vårens blommor i påsk, som i barnrummet året runt. Skapa ett litet stilleben med den och ett dekorationsägg så har du plötsligt påskinredning som känns stilren och enkel.

Påskinredning i ockra-färger på fönsterbrädan i form av an kanin, ägg och vas.
Påskinredning i form av en liten och stor dekorationskanin i ockra-färg från DBKD.

Triplets påskharar 3-pack från DBKD

Ytterligare en söt påskdekoration från DBKD är Triplets – ett set av trilling-påskharar i stilrena färger. Låt dem sprida härlig påskstämning på fönsterbrädan, på byrån eller på din dukning i påsk. Du kan även mixa de olika färgerna om du vill ha fler påskharar. Dessa kommer garanterat att uppskattas av små som stora i påsk.

Stilleben med påskinredning i form av små, rosa kaniner från DBKD ihop med rosa krukor.
Vita påskharar från DBKD står på fönsterbrädan.

Påskhare från Cooee Design

Ett annat stilrent tips på påskinredning är Cooee Designs påskhare. Denna hare är perfekt för dig som vill ha diskret och mer elegant inredning i påsk. Låt den stå bredvid en vas med påskris i  eller varför inte som dekoration på en spännande äggjakt? Cooee Designs produkter gör sig otroligt fina ihop så kombinera gärna haren med en snygg vas så får du till både en snygg och trendig påskinredning. 

Hög, vit vas och påskhare i plexiglas är några stilfulla tips på inredning i påsk som skapar ett stilrent hem.
Påskhare från Cooee Design i stilren beige färg står på trappen bredvid en skylt och färgade ägg som en del av en äggjakt.

STILFULLA PÅSKÄGG ATT HÄNGA I RISET

Idag finns det mycket snyggt och stilfullt påskpynt att hänga i påskriset. Årets favorit är de söta påskäggen från Royal Copenhagen med vackert blomstermotiv och elegant textilsnöre. Dels blir dessa ägg ett hållbart alternativ att hänga i påskriset som du med fördel kan plocka fram år efter år, och dels får du in påskens härliga färger på ett diskret sätt i ditt hem.

Gult påskägg med blomstermotiv från Royal Copenhagen hängs i påskriset.
Gula påskägg och glasägg är några tips på stilfull påskinredning att hänga i påskriset.

MODERNA VASER FÖR PÅSKRISET & VÅRBLOMMORNA

Rope-vasen från DBKD

Apropå påskriset, en snygg vas kommer göra mycket för helhetsuttrycket på ditt arrangemang i påsk. Om din stil är mer åt det moderna hållet så kan vi tipsa om vasen Rope från DBKD till riset. Den raka, höga formen på vasen är perfekt om du inte vill att riset ska spreta för mycket och föredrar att dekorera med enstaka kvistar för en mer avskalad stil på din påskinredning.

Vit och trendig vas från DBKD med påskris i och påskägg som hänger i riset.

Lowkey-vasen från Paradisverkstaden

Om du föredrar en rustik stil så kan du inreda med vasen Lowkey från Paradisverkstaden i påsk. Denna charmiga vas i stengods känns helt rätt för högtiden med sin spräckliga design och dova gröna färg. Även här hjälper den raka formen på vasen dig att hålla påskriset på plats, men då öppningen är något större i Lowkey kommer du få till en mer spretig effekt på riset eller vårbuketten.

Påskinredning behöver inte vara traditionell utan kan vara avskalad som här med en rustik vas och mindre vaser i grönt fyllda med vårblommor.

EN SÖT SKÅL TILL PÅSKGODISET

Happy Easter-skål från DBKD

Påskgodis och ägg är självklara till påskfirandet, men vad ska du lägga dem i? Skålen Happy Easter från DBKD har en lekfullt nedtonad design som ger påskfirandet och din påskinredning det lilla extra. Du kan med fördel låta skålen stå på din påskdukning som dekoration, men du kan även ha den framme under hela påskhelgen och fylla den med godisägg som riktiga ägg. Eller varför inte använda den som en kruka till vårens blommor?

Grå skål i formen av ett knäckt ägg står på bordet fyllt med riktiga och godisägg.

Eating Rabbit-skål från DBKD

Ett annat tips är skålen Eating Rabbit, även den från trendriktiga varumärket DBKD. Den charmiga skålen har formen av en kanin där huvudet fungerar som lock så du kan gömma godiset från små, nyfikna fingrar tills efter påskmiddagen. Denna lekfulla skål kommer garanterat bli ett glädjefyllt tillskott till din inredning i påsk.

Vit skål i formen av en kanin från DBKD är ett fint tips på snygg påskinredning ihop med en stor vit och trendig kruka.
Vit, spräcklig skål från DBKD i formen av en kanin fylld med påskgodis i.

EN LEKFULL KANNA TILL PÅSKFIKAT

Kannan Mini Monsieur Cruchot från Serax är en annan favorit att inreda med i påsk. Om du har en generellt avskalad dukning i påsk så kan det vara kul att föra in någon enstaka detalj som fångar glädjen som finns runt högtiden. Den söta kannan liknar nästan en anka och är perfekt att ställa fram som mjölkkanna till frukosten eller fikat i påsk.

Mini Monsieur Cruchot kannor från Serax står på bordet och ser nästan ut som små ankor – perfekt som stilren påskinredning.
 

EN KRUKA TILL PÅSKENS BLOMMOR - Köpenhamn från Bergs Potter

Påskinredning behöver inte nödvändigtvis vara självklara påskdekorationer, det kan även vara så enkelt som att du förnyar ditt hem med en kruka i någon av vårens färger. Krukan Köpenhamn från Bergs Potter i härlig gul nyans kommer ge ditt hem riktig påskkänsla – speciellt om du planterar härliga påskliljor i den. När högtiden för förbi kan du flytta ut krukan eller plantera något nytt i den och på så sätt låta den fina gula färgen sprida glädje i ditt hem året runt.

Gul kruka från Bergs Potter med påskliljor i är mer otraditionell påskinredning men minst lika härlig som vanligt påskpynt.

Påskdekorationer till uteplatsen - Heavy Hen i betong från DBKD

Till påsk kommer ju gärna en och annan påskkärring och knackar på och då är det fint att välkomna påskens alla gäster med söta dekorationer på trappen eller utanför dörren. DBKDs påskhönor i betong är perfekta att ställa fram ihop med snygga krukor och vårens gröna växter. På så sätt får du ett hem vars inredning säger Glad påsk både inne som ute!

Påskhönor i betong från DBKD står på trappen tillsammans med gröna växter i krukor från Bergs Potter.
En påskkärring sitter på trappen bredvid påskdekoration i betong från DBKD och krukor ifrån Bergs Potter – stilfull påskinredning även till uteplatsen.

Fler stilrena tips på påskinredning hittar du i vårt härliga sortiment av Påskdekorationer & Påskpynt

Läs mer: Dukningstips - 5 härliga sätt att duka i påsk

Varukorg

Stäng