Så skapar du en perfekt myshörna

En myshörna i hemmet ger en känsla av rofylldhet och inbjuder till tid för efterlängtad avkoppling. Vi ger dig tips för hur du inreder för den perfekta myshörnan att luta dig tillbaka i så du kan njuta av fler stillsamma stunder.  

VARDAGSLYX

1 oktober 2019
En myshörna med mjuk inredning som kuddar från ERNST i linne och naturfärger.
Kattunge som vilar på grå ullmatta från Nordic Nest.

1. MJUK INREDNING MED KUDDAR & MATTOR

En bekväm fåtölj eller soffa är den självklara grunden för din myshörna men kuddar och en matta kommer hjälpa dig göra myshörnan extra ombonad. I valet av kuddar och matta låter vi oss inspireras av årets inredningstrend 2020 och det hållbara hemmet där naturmaterial står i fokus. Tänk härliga naturliga material som linne och ull som skänker din myshörna den rofylldhet och känsla av närhet till naturen som vi söker oss till allt mer. 

Inspiration till en mysig läshörna med stor kaffemugg och en bra bok i handen.
Myshörna som lyses upp av golvlampan AJ från Louis Poulsen.

2. LYS UPP DIN MYSHÖRNA

Vad vore en myshörna och läshörna utan den perfekta belysningen? Här kan du testa dig fram till vad du föredrar men en klassisk golvlampa som AJ från Louis Poulsen kan du inte gå fel med för inte bara ett upplyst krypin, men även ett stilrent sådant. Eller låt en taklampa hänga långt ner som en ljuskonstellation och komplettera med levande ljus runt om myshörnan.

Brun kaffekopp från By On vilar på boken på sidobordet i en mysig läshörna.

3. INGEN MYSHÖRNA UTAN BÄSTA KAFFEKOPPEN

En rykande och väldoftande kopp kaffe, choklad eller te har den fantastiska förmågan att genast få oss att slappna av. Och årets inredning kretsar mycket kring att skapa ett rofyllt hem där vi uppmanas till fler tillfällen där det är okej att bara sitta ner och njuta av en kopp eller två. Kanske har du en stor eller liten kopp beroende på om du är en teälskare eller kaffeälskare, eller så har du en hel uppsättning av olika muggar och koppar – men det är favoriten som tar sig till myshörnan. Och en favoritkopp till höstmyset är den vackra Clay-koppen från By On i jordig färg som åter kopplar an till naturen runt om oss.

En myshörna inredd med ett sidobord i trä från House Doctor varpå höstfikat vilar.

4. ETT AVLASTNINGSBORD FÖR FIKAT

Då en myshörna även behöver någon form av fika och en bra bok, kommer ett sidobord eller avlastningsbord väl till användning. Föremål vars design och materialval tydligt är inspirerade av naturen och hållbarhet är viktiga delar inom årets trender. Detta har House Doctor lyckats fånga till perfektion i sidobordet Teaky som är gjort i återvunnen teak och ser ut som en liten stubbe. Just nättare bord som detta passar perfekt in i en myshörna bredvid soffan eller fåtöljen.

Inredningsdetaljer som poster och krukväxt i vit kruka från Bergs Potter är några detaljer att inreda en myshörna med.
Skandinavisk doftpinnar och doftljus från Meraki.
Liten grå och stor röd Pastille vas från Cooee Design.

5. LYFT FRAM NATUREN MED VÄXTER & DETALJER

Pricken över i:et för en perfekt myshörna måste nog vara ett axplock av gröna växter, torkade blommor och vass i snygga vaser och krukor. Ställ en kruka på golvet om du inte har någon hylla i närheten av myshörnan eller använd dig av en mindre vas och en enstaka kvist på sidobordet – det räcker för att skapa en känsla av en närvarande natur. Komplettera myshörnan sedan med doftpinnar och ljuslyktor som kittlar sinnena så är din lilla hörna klar för att slappna av i. 

Myshörna där kaffe avnjuts och katten vilar i knäet.
Vit kaffemugg från Nordic Nest med god varm choklad som kattungen nosar på.
Höstmys med vit kaffemugg från Nordic Nest i handen och katt i famnen.

Vill du ha mer inspiration för fler avkopplande stunder? Läs vidare i artikeln Uppdukat för lyxig helgfrukost

Varukorg
Stäng