ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 500 POÄNG

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

GLAD MIDSOMMAR Fira med upp till 50%*

Ugnsformar

Ugnsformar

Baka eller laga goda måltider i en ugnsform av god kvalitet. Här kan du utforska vårt stora sortiment av ugnsformar i alla former och storlekar från kända och populära märken.
272 träffar sorterat på
1
...
8
Sida 1 av 8

Vackra och praktiska ugnsformar

Ugnsformar är ett måste i köket. Inte nog med att dem är väldigt praktiska, i många fall så är dem också väldigt fina. Matcha ditt vardagsporslin med fina ugnsformar eller variera med andra färger och material. Här finns en ugnsform för alla hushåll!

Vilken ugnsform är bäst?

Ugnsformar finns i många olika material, former och storlekar. Ditt ändamål kan därför spela roll i vilken ugnsform som är bäst för dig. Om du ska laga en potatisgratäng till hela familjen kanske en stor ugnsform passar bättre än en liten. Vill du bjuda släkten på middag kan en ugnsform i glas eller porslin göra sig finare på bordet än en ugnsform i teflon.

Vilka formar kan man ha i ugnen?

De vanligaste materialen på ugnsformar är teflon/nonstick, glas, porslin, stengods och rostfritt stål. Alla dessa har olika för- och nackdelar.

En smidig ugnsform som går att använda till allt

En ugnsform i teflon är lätt att diska för hand och det fastnar minimalt med mat. Ytbeläggningen är dock känslig mot vassa föremål. Lossnar non-stickbeläggningen bör man använda bakplåtspapper då ytbeläggningen inte är bra att få i sig. En ugnsform i teflon eller non stick passar väldigt bra till bakning, men även matlagning.

Vackra ugnsformar till bjudningar

En ugnsform i glas eller porslin är mer tåliga än ugnsformar i teflon. Dessa går även att diska i diskmaskin. Även en rostfri ugnsform har dessa fördelar. Glas är dessutom väldigt tåligt både till varma och kalla temperatur. En ugnsform i porslin är väldigt fin att ställa fram på bordet. Nackdelen med dessa är att det lätt kan brännas fast och vara svårt att få rent.

Ugnsform med lock

En ugnsform med lock är väldigt praktiskt då det inte stänker inne i ugnen. Dessutom håller sig maten varm längre och det gör att en ugnsform med lock är perfekt att servera mat från.

Våra populäraste ugnsformar

  1. Le Creuset-ugnsformar finns i flera vackra färger
  2. Staub-ugnsformar finns bland annat i flera tre delar
  3. Vackra ugnsformar i porslin hittar du hos Pillivuyt

Kan man baka i ugnsform?

Absolut! En ugnsform i teflon passar utmärkt att baka i då det fastnar väldigt lite i dessa. Vill du exempelvis baka bröd, bullar eller mjuka kakor kan en långpanna vara att föredra.

Få 500 poäng när du blir medlem i vår kundklubb! Och samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb.

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB