ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 500 POÄNG

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

GLAD MIDSOMMAR Fira med upp till 50%*

Varumärken/Iittala/Ultima Thule

Iittala Ultima Thule

Iittalas ikoniska glasserie Ultima Thule är den nordiska vildmarken återskapad i glas. Den klassiska serien består av glas i en dynamisk blandning av konst och funktion. Här hittar du dricksglas, skålar och tallrikar som för tankarna till den arktiska isen.
24 träffar sorterat på

Ultimata Ultima Thule – ikoniska glas från Iittala

Iittalas glasservis Ultima Thule speglar både ljus och skuggor från den nordiska vildmarken i ett böljande formspråk. Serien innehåller allt från glas att dricka ur, till vackra glastallrikar och serveringsfat. Vad som för dem samman är det arktiska is-temat som genomstrålar hela serien.  

Ultima Thules historia tar sin början

Glasserien Ultima Thule från Iittala skapades i en, till det yttre, oansenlig liten stuga i finska Lappland. Innanför stugans väggar förkroppsligades det poetiska landskapet under de mörka polarnätterna och blev till ikonisk glasdesign.

När lanserade Iittala Ultima Thule?

Ultima Thule släpptes år 1968 och är lika populär nu som då.

Vem formgav Ultima Thules glasdesign?

Den kända servisen Ultima Thule från Iittala är formgiven av en ledande gestalt inom modern, finsk konstdesign; Tapio Wirkkala. Hans nära samarbete med glasblåsarna och starka känsla för hantverket skapade nya ytmönster, vilka demonstreras i hans främsta verk; Ultima Thule.

I ett litet hus i en avlägsen landsbygd i norra Lappland spenderade Wirkkala många timmar åt att skapa en grafitform för att möjliggöra en glasdesign som fångade den komplicerade effekten av droppande istappar.

Inspirationen bakom servisen från Iittala Ultima Thule

Formgivaren Tapio Wirkkala inspirerades av den fridfulla naturen och de smältande isarna i norra Lappland. Ultima Thule är en symbol för det nordiska hantverket och de tusentals timmar som spenderades på att fullända glasblåstekniken som krävdes för att skapa de böljande formerna.

Glasservisen Ultima Thule från Iittala återskapar den nordiska vildmarken och glaset är därför slående likt droppande istappar från det arktiska landskapet.

De olika delarna i Iittalas glasservis Ultima Thule

I Iittalas ikoniska glasservis Ultima Thule hittar du bland annat dricksglas, ölglas, vinglas, snapsglas och champagneglas att dricka ur. Men även vackra bringare, karaffer, tallrikar, serveringsfat och skålar i de klassiska, böljande formerna. 

Alla produkter i Ultima Thule är gjorda i den unika design som formgivaren Tapio Wirkkala lade tusentals timmar på att skapa. I ett glas från Ultima Thule har du hela den nordiska vildmarken i din hand.

Utöver de ikoniska glasen, ingår servetter och kökshanddukar i serien, vilka kompletterar stilen i köket och på det dukade bordet. Kökshanddukarna är tillverkade i linne och har mönster med inspiration från den smältande isen i Tapio Wirkkalas design.

Kan man diska glaset från Ultima Thule i diskmaskin?

Titta alltid på skötselråden av dina produkter från Ultima Thule för att vara säker på hur de diskas på bästa rätt.

Mycket av glaset från Ultima Thule tål maskindisk, till exempel dricksglasen, medan karaffer endast ska diskas för hand.

Vad betyder Ultima Thule?

Namnet Ultima Thule kommer från en gammal myt om en istäckt ö som enligt sägnen ligger långt norrut, förbi världens gränser. Vilket ger en sagolik gestaltningen av glasserien Ultima Thule.

Få 500 poäng när du blir medlem i vår kundklubb! Och samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb.

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB