ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Allt för utelivet

Varumärken/Rörstrand/Swedish Grace

Rörstrand Swedish Grace

Porslinserien Swedish Grace har onekligen med sin elegans och tidlöshet blivit en riktig formklassiker hos Rörstrand. Här hittar du det absolut finaste porslinet till alla vardagens tillfällen.
29 träffar sorterat på  
Högst rabatt

Vem formgav porslinet Swedish Grace?

Louise Adelborg formgav den omåttligt populära porlinsserien Swedish Grace och dedikerade nästintill hela sitt liv till det kreativa skapandet. Adelborg jobbade på Rörstrand ända fram till sin död år 1971 och brukar därför kallas för ”Rörstrands grand old lady”.

Swedish Grace eller Nationalservisen?

Porslinet lanserades 1930 men då under namnet Nationalservisen. Då hade porslinet en klarvit färg och en guldkant som dekor. Sedan 2001 går serien istället under namnet Swedish Grace, efter den nordiska klassicismens guldålder mellan 1910–1930. Idag finns porslinsservisen i betydligt fler färger och delar än den ursprungliga servisen.

Vad föreställer Swedish Grace-dekoren?

Reliefdekoren på Swedish Grace-porslinet föreställer böljande veteax. Louise Adelborg hämtade mycket inspiration från den svenska naturen och dess åkrar. Den älskade dekoren för tankarna till sommaren och står samtidigt för en avskalad skandinavisk design.  

Servisens olika delar

Servisen består idag av både tallrikar, skålar koppar och muggar. Det finns också kakfat att duka upp med när det stundas för fika, äggkoppar som förgyller påsken och tekannor som lyfter teets smaker med sin vackra design.

Swedish Grace — en riktigt vardagshjälte

Med det tåliga materialet fältspatporslin och en tidlös design har Swedish Grace-servisen blivit en riktig vardagshjälte som älskas och används i många hem. Porslinet från Rörstrands tål både diskmaskin och mikrovågsugn och är utformat för att användas mycket och ofta i din vardag.

Vilka färger finns Swedish Grace-porslinet i?

Idag finns porslinet i följande sex färger, alla med vackra namn anknutna till naturen.

  • Snö (vit)
  • Is (ljusblå)
  • Ros (rosa)
  • Sten (grå)
  • Äng (ljusgrön)
  • Midnatt (blå)

Mixa och matcha Rörstrands Swedish Grace

Med sina behagliga färger är Swedish Grace-porslinet svårt att tröttna på. Var kreativ och kombinera färgerna precis hur du vill för en levande dukning med en personlig touch. Servisens tidlösa design gör att den passar till alla möjliga olika tillfällen, så väl till morgonkaffet som till eftermiddagsfikan.

Andra varianter av Swedish Grace-servisen

Får du inte nog av Swedish Grace porslin finns den i ytterligare två varianter. Swedish Grace Winter, som är ett givet inslag till julbordet, och Swedish Grace Gala som gör dukningen extra festlig. Tallrikarna med guldkant kan med fördel kombineras med övriga delar från Swedish Grace-serien.

Varför ska man köpa Swedish Grace-porslin?

Om du investerar i Swedish Grace porslin kan du vara säker på är att du får något som håller över tid – för mer tidlöst kan det inte bli! I och med att servisen är en riktig klassiker är det dessutom mycket enkelt att addera fler delar till din porslinssamling.

Hur ger man Swedish Grace-porslinet extra mycket omtanke och kärlek?

  • Låt inte Swedish Grace-porslinet stå osköljt efter middagen. Skölj istället av det med en gång efter användning, så att inte dryck-och matrester sjunker in och risken för missfärgningar minimeras.
  • Undvik repor och märken på ditt Swedish Grace-porslin genom att vara extra försiktig när du hanterar det vått. Det uppstår lättare repor och märken när vått porslin gnids mot varandra, i och med att friktion uppstår lättare då.
  • Var varsam med din servis och undvik att stapla assister och tallrikar ovanpå varandra. Förvara hellre ditt porslin luftig, så porslinet inte nöts mot varandra.

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB