Ran kockkniv från Yaxell är en proffsig kockkniv ur RAN-kollektionen som ger precision och trygghet i vardagsköket. Bladet i rostfritt stål erbjuder hög styrka och långvarig skärpa, medan det svarta handtaget i Mikarta är vattentåligt, hygieniskt och ligger bekvämt i handen. Perfekt för allt från finhackning till tuffare skärjobb — en följeslagare som gör matlagningen både enklare och mer njutbar. Hårdhet HRC 60–62 garanterar slitstyrka och hållbarhet över tid.
SkötselrådSkärp gärna eggen efter varje användning med ett skärpstål. Diska inte i diskmaskin eftersom det kan skada både din kniv och diskmaskinen. Diska för hand direkt efter användning och torka försiktigt av knivbladet med en mjuk trasa. Vänta inte med att diska kniven eftersom syror i matrester kan förstöra bladet. Blötlägg aldrig kniven eftersom den då kan börja rosta. Förvara knivarna i ett knivblock eller på en magnetlist.
Använd en skärbräda av plast eller trä. Undvik att skära på glasskärbrädor, i stekpannan eller på en tallrik. Undvik att skära i ben eller djupfrysta ingredienser eftersom det kan skada kniveggen.