Ran kockkniv från japanska Yaxell är en del av den berömda serien RAN, ett namn som betyder ”den utmärkta”. Denna kniv är precis som övriga delar i kollektionen tillverkad i VG10-stål som varvats med 34 lager mjukare stål på vardera sida av kärnan. Dessa lager har slipats och polerats för att skapa den vackra ådringen som pryder bladet. Tillsammans med det svarta handtaget i Mikarta utgör dessa komponenter vad som kännetecknar RAN-serien.
Denna klassiska kockkniv är designad att underlätta hanteringen av större köttstycken eller rotsaker. En otroligt användbar kniv för både proffset och hemmakocken!
SkötselrådSkärp gärna eggen efter varje användning med ett skärpstål. Diska inte i diskmaskin eftersom det kan skada både din kniv och diskmaskinen. Diska för hand direkt efter användning och torka försiktigt av knivbladet med en mjuk trasa. Vänta inte med att diska kniven eftersom syror i matrester kan förstöra bladet. Blötlägg aldrig kniven eftersom den då kan börja rosta. Förvara knivarna i ett knivblock eller på en magnetlist.
Använd en skärbräda av plast eller trä. Undvik att skära på glasskärbrädor, i stekpannan eller på en tallrik. Undvik att skära i ben eller djupfrysta ingredienser eftersom det kan skada kniveggen.